IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - После смртта...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

После смртта...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 28>
Автор
Порака
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 14:30
Originally posted by Astra Astra напиша:

Originally posted by IQ IQ напиша:

se vratija ama ne se sekjavaat (reinkarnacija de neli )

Ima i takvi sto tvrdat deka se sekjavaat sto bile vo prethodnite inkarnacii.

znam, dosta interesno se sekjavaat i kade ziveele kukja, okolina, se do detali, duri i prezime na familijata prethodna...

ama povekjeto ne se sekjavaat, zatoa mi beshe komentarot

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
elen@ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Мај.2008
Локација: Macedonia
Поени: 90
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај elen@ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 22:43
posle smrtta odime vo grob .a potoa od nas ostanuva samo koski i nadgrobna ploca na koja go pisuva naseto ime
Кон врв
Astra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2008
Поени: 297
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2008 во 08:35
Pa so ogled na toa deka posle smrt od nas ostanuvaat samo koski, ne gledam nekoja posebna pricina zosto voopsto bi imale nadgrobna ploca so naseto ime. Ionaka ostanuva samo prav i pepel.
What you see,hear and feel is not always true.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2008 во 15:01

Pa so ogled na toa deka posle smrt od nas ostanuvaat samo koski, ne gledam nekoja posebna pricina zosto voopsto bi imale nadgrobna ploca so naseto ime. Ionaka ostanuva samo prav i pepel.

Логично. Прилично пари се фрлаат при погреби.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2008 во 16:05
Pa ako nemas nadgrobna ploca so tvoe ime kako nekoj ce znae deka ti tuka si sohraneta, mozebi ce te bara nekoj ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 19:20
Koj li bi me baral hmmm...
Sepak resiv da si izgradam piramida
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 21:36

Koj li bi me baral hmmm...
Sepak resiv da si izgradam piramida

Па да ти се врзе душата на телото дур не ја срушат?

Имено во древниот Египет пирамидите ги граделе за да ја врзат душата на владетелот-„бог„ за тој повторно се инкарнира во тоа подрачје и повторно стане владетел, но не го земале предвид законот на причина и последица(библијски сеење и жнеење, односно на истокот наречен законот на карма)па тоа не одело така до бескрај. Инаку самите пирамиди представуваат негативни зрачечки полиња кои до ден денес негативно влијаат врз човештвото, особено на подрачјата на блискиот и средниот исток.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 21:45
Pa edna od moite prethodni inkaranacii e tokmu vo egipet zatoa i si sakam piramitka
Sea malce poozbilno.
Prv pat naletuvam na podatokot deka piramidite se negativni zracecki polinja. Od kade ovaa informacija Majkl?
Kolku sto pametam se tvrdi deka vo piramidata se ostrat ziletite, deka sluzele kako eden vid nuklearka, deka na vrvot imale kristal(i) koj sluzel za akumulitranje na energija(od kosmosot valjda) i deka pogolemiot del od niv se deaktivirani zaradi prekumerno sobrana energija koja izleguva i nadvor od kontrola, no na ova sto go velis ti dosega nemam naletano, pa bi sakal povekej informacii, ako moze.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 23:29
da be stvarno, kakva negativna energija od piramidi? pozitivna e

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2008 во 23:25
Ne mi e jasno kakva tajna barate bre vo piramidi toa ti e eden obicen tetrapak....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 00:07
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ne mi e jasno kakva tajna barate bre vo piramidi toa ti e eden obicen tetrapak....

ne se obichni voopshto

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 23:44
a be,...zivejte dok ste zivi,...shto tolku se zamarate,....za otposle,..
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
super babicka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај super babicka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 23:52
Uzivajte vo zivotot-nikoj ne se vratil pa da ni kaze dali ima nekoj drug zivot osven kako uteshenie sto ni propovedaat crkovnite lica -/oprosti mi boze i jas sum vernik ama na ovaa tema ne sum razmisluvala.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 23:54
Originally posted by super babicka super babicka напиша:

Uzivajte vo zivotot-nikoj ne se vratil pa da ni kaze dali ima nekoj drug zivot osven kako uteshenie sto ni propovedaat crkovnite lica -/oprosti mi boze i jas sum vernik ama na ovaa tema ne sum razmisluvala.

..aha..ahaa..se plasis od dedo boze.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 28>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.