|
Апокалипса |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ne e rabotata vo malite raboti so niv samo se zalazuvame a golemi ne mozeme da pravime .....
|
|||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Месинџер (а воедно и Темплариус, ова би било одговор на твојата констатација) - пророштвото кое е дадено ќе се случи. Обидите да се подобри човештвото и сето она за кое зборував, не се за да се спречи Апокалипсата, а заради она кое следува по неа - Судот. За да може човекот да застане пред тој суд со сознание дека тој направил се што можел за да го подобри животот свој, на своето семејство, на оние околу него... дека помогнал без да биде тоа побарано од него, дека направил добрина без да има директна корист од тоа, дека внел малку светлина во мракот на другите... Секој од нас треба да се запраша - ако ова ми е последен ден, дали можам да погледнам наназад и да речам - во ред е, балансот ми е добар...?
Мајкл - би било убаво да кажеш од каде ги вадиш овие изјави, за кои тоа пророци, пророчици зборуваш и преку кого тоа Бог се обратил...? |
|||||
Do what is right, come what may...
|
|||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Секако. Сигурно не се објавил преку мене Бог во сите времиња им се обраќал на луѓето преку пророци - просветлени мажи и жени кои го слушале гласот на Вечниот. Такви биле Мојсеј, Исаија, Савонарола, Мајстер Екхарт, Емануел Сведенборг(18 век), Јакоб Лорбер(19век) итн... Уште додека Христос бил присутен на Земјата како Исус од Назарет, тој на апостолите им порача: „Уште многу имам да ви кажам но сега тоа не бисте можеле да го носите. Но кога ќе дојде Тој, Духот на вистината, ќе ве воведе во сета вистина.„ - Јован 16:12 Ова претскажување се остварува во денешно време. Бог но исто така и неговиот првосоздаден син, Избавителот на сите души и луѓе Христос Божји - совладетелот на Небесата - како и некои други чисти духовно небесни битија се објавуваат преку пророчицата за денешно време на големи пресвртници кое е воедно и времето на крајот(на световните структури на моќ, не крај на Земјата и човештвото). Пророчицата носи земно име Габриеле и живее и делува во Вирцбург, Германија. Но таа како личност сама посебе е небитна, битна е пораката која Бог ја објавува преку нејзе, неговиот инструмент. Сега кај некои од вас веќе расте сомнежот, можеби и се шири насмевка или гласна смеа за ова што го прочитавте. Тоа е ваше право. Во тоа не би навлегувал премногу, ќе кажам само дека за мене не е логично Бог некое време да му се објавувал на човештвото на пр. преку библијските пророци за потоа речиси 2000 години да настане молк од духовниот свет. Пророштвото било составен дел од најраните христијански заедници, се јавувало низ вековите но секогаш темнината се обидувала да ги замолчи бидејќи луѓето биле подложни со своето погрешно мислење и постапување на нејзините влијаниа. Привидно замолчувањето било успешно, особено во текот на мрачниот среден век. Христос во повеќе наврати објави: „Кој може да сфати нека сфати, кој сака да прифати нека прифати! Кој не, тој нека остави!„ Самата пророчица претрпела безброј потсмеви и клевети од католичките и протестантските теолози, но сите вистински пророци го поминаа тој пат, така му беше дури и на Исус. Повеќето сведоштва за спалување на вештерки и еретици се всушност сведоштва за тоа како се обидувале да го замолчат Бога. Но Бог никој не можа да го замолчи. Тој не прашува дали луѓето сакаат да ја чујат вистината, дали таа се вклопува во нивните шеми на размислување, „свети списи„, традиции. Тој говори но му остава на секој поединец слободна волја да се одлучи за или против. Преку Габриеле од Вирцбург божествениот свет се објавува од 6 јануари 1975 година. Побитни духовни откровениа кои се појавиа и во форма на книги(првите три исто така достапни и на македонски јазик) се: ОВА Е МОЈАТА РЕЧ Алфа и Омега - Евангелие Исусово - Христова објава која светот не ја познава Големите Космички учења на Исус од Назарет до Неговите апостоли и ученици кои можеа да сфатат - Живот на луѓето навистина исполнети со Бога ВНАТРЕШЕН ПАТ ПРИЧИНА И НАСТАНОК НА СИТЕ БОЛЕСТИ - Што човек сее тоа тој жнее ТВОЕТО ДЕТЕ И ТИ - Животна школа на несебичната љубов и тн... Секако ваше право е со ова да се согласите или не се согласите - јас само одговорив на љубезно поставеното прашање. Изменето од Majkl - 25.Јуни.2008 во 01:07 |
|||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Хм... доста атеистички поглед на работите... баш тогаш, на Судниот Ден, кога ќе престане се, токму тогаш ќе биде битно дали си направил добри или лоши дела... Тогаш ќе престане Се, и ќе почне Вечноста. |
|||||
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ајдееееее, Мојсеј и Исаија ги стави во ист кош со Савонарола, Екхарт, Сведенборг, Лорбер
Не е точно! Тоа пророштво се остварило по 50 дена од Христовото воскресение... "Јован крштаваше во вода, а вие ќе бидете крстени во Светиот Дух, не по многу дни!”"
(Дела 1:5)
"А кога дојде денот на Педесетница (педесет дена после воскресението)... сите се наполнија со Светиот Дух "
(Дела 2:1-4)
Ејјј не се смеам заради твојата вера, туку се смеам за тоа како уште во 7от или 8от твој пост те погодив дека ти си еден од оние "прахристијаните" што кај нас се регистрирани како "Универзален Живот". Јас и тогаш без 99% сигурен дека си од нив, затоа и ти поставував кратки прашања "Која е таа пророчица", за да го измолкнам од тебе името на г-ѓа Габриеле и да бидам 100% сигурен дека си еден од нив.
Остави ти што ни е логично тебе и мене или на било кој од нас. Ако Бог дејствуваше по нашата логика... далеку ќе стигнеше Бог си има суверено право да дава објави кога што сака и колку сака. Библискиот Бог одамна заврши со Своите објави. Исус вели:
"Законот и Пророците беа до Јован. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство"
(Лука 16:16)
Така што според Исус, Божјиот ланец на пророци завршил со Јован Крстител, а потоа Бог им го дал Светиот Дух на апостолите за да го комплетираат Новиот Завет и да ја основаат Христовата Црква. Во Библијата нема простор за дополнителни пророци или Божји објави по нејзиното канонизирање. Во другите вери и книги можеби има, но во христијанството и Библијата нема!
Мормоните велат дека божествениот свет се објавува некаде 1820, адвентистите пак велат неколку години подоцна... вие велите Габриеле, адвентистите велат Елена Вајт, мормоните пак велат Џозеф Смит, секој имал откровенија, на секој ангел му зборувал...
|
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Pa mozebi e ateisticki, no, ne mozam da sfatam kako moze da nastane vecnost koga vece nie ziveeme vo vecnosta, na sudniot den koga ce se sudi nekoj ce dobie nagrada da receme ce odi vo raj drug pak ce odi vo pekolot togas neli na sekoj od nas sudniot den ni doaadja so zadniot den od nasite zivoti denot koga prestanuva zivotot i nastapuva smrtta ??????? |
|||||
Give me your secrets
|||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Препрочитај ги Откровенијата уште еднаш...
|
|||||
|
|||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ok se otkrovenijata i gi imam prociano no niv sega gi stavame na srana zboruvame gledano od racionalna strana znaci bez veruvanja nego po logicen pat da odime na prasanjata ....
|
|||||
Give me your secrets
|||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ОК... од логичен аспект тогаш.
По Апокалипсата, следува Судниот Ден. Последниот Суд. Судот кој ќе ја реши вечноста. Претходно - сите умрени одат во Рај, Пекол, Чистилиште, но оние во Пеколот и Чистилиштето, сеуште имаат шанса за поправен испит. Верата во Исус е тоа што може да ги избави оние со помалку гревови... Доаѓа последниот Суд. Завршницата. После тоа - само Вечност. Вечна благосостојба на душата и Единство со Создателот или Вечна Мака и осаменост на душата, празнина. Од друга страна - од чисто логичен аспект - ти самиот даваш нелогична изјава. Од аспект на тоа дали ќе ти оди душата во Рајот или Пеколот - не е битно наближувањето на Судниот Ден, затоа што дури и да заборавиме на постоењето на судниот ден, при смртта, повторно доаѓаш до моментот на оној Суд, пред кој сите ние ќе се исправиме. Тогаш, ќе ти се пресуди - според твоите дела и според она што си го оставил зад себе. Затоа - ако не направиш ништо - тоа е како да си направил зло, затоа што нема поголемо зло од духовната мрзливост и последиците од неа се далекусежни. |
|||||
|
|||||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Е, Евангелос, Евангелос, те прочитав како отворена книга уште кога го разгледував форумот и видов со какво име се китиш. Јасни ми беа твоите тенденциозни прашања, но изгледа ти не забележуваш дека одговорот му е упатен на Зидарски и другите што искрено прашуваат (иако не се согласуваат), не на тебе.
Ти правилно кажа дека моите ставови немаат никаква врска со Библијата. За среќа немаат. Христос не дозволува луѓето да го држат во своите интелектуално-догматски окови. Затоа и се објавуваа Бог и Христос преку пророци бидејќи уште во библијски времиња свештеничката каста и писмопознаважите(денеска теолозите) се обидуваа да ги замолчат. Патем, ти најпрвин „погоди„ дека сум адвентист... Изменето од Majkl - 25.Јуни.2008 во 16:24 |
|||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ok sega ja sfacam tvojata poenta no ce si zemam za pravo da ti postavam uste edno prasanje.... Ako koga ce umram i ce mi se sudi i spored toa ce bidam praten vo pekolot - togas za vreme na sudniot den pak ce mi se sudi e sega, ako ednas mi e presudeno i sum vo pekolot kako moze da imam sansa da se izvlecam od tamu, sega gospod ni sudi ednas potoa pak toj ce dojde i pak ce ni sudi ?????? |
|||||
Give me your secrets
|||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
A za kakvi proroci stanuva zbor ne mi e jasno....????? |
|||||
Give me your secrets
|||||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Прочитај го мојот претходен пост, одговорот до Зидарски, погоре. |
|||||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |