IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Ти простувам...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ти простувам...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 37>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2008 во 23:52
Простив, зошто имам доверба и знам дека вреди
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 00:01
Originally posted by Monuska Monuska напиша:

Што прости? среќа
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 00:17
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by Monuska Monuska напиша:

Што прости? среќа

Мала кавга што се случи не по моја вина и неколку збора што не требаше да се кажат, простив зошто и јас некогаш кажувам работи што не ги мислам, во нервоза нормално
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 00:30
Ma ne ti prostuvam,...misli malkuплазење

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 10:43

Originally posted by moira moira напиша:

Kе бидеш љубезен да ни објасниш зошто се ПРЕТЕШКИ?

...бидејки кога простуваш, го правиш спротивното и себе си си олеснуваш и на тој што мислиш дека ти згрешил!

Ќе бидам љубезен Моира...

Факт е дека сите луѓе прават грешки... никој не е безгрешен.... Разликата во правењето грешки врз другите е само дали се тие намерни или ненамерни...
Јас веќе еднаш погоре реков дека скоро никогаш не се лутам и простувам однапред (но простувам во себе).... За да простам не мора да ги изговорам зборовите Ти простувам.... тоа го покажувам со моето однесување....
Ако некој сватил дека направил грешка и се покајал... и побарал прошка.... на било каков начин.. дали директно со зборови или само со однесување... едноставно најдобро е да продолжиме како ништо да не било .... Не можам да ги изговорам тие зборови, (претешки се)... во тој случај би се чувствувал како Исус .... Кој сум пак јас да простувам.... Сите сме луѓе ... и на некој начин сите имаме иста "тежина".... И јас сум грешел ...

Изменето од james dean - 08.Февруари.2010 во 13:44
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 11:54

Малку си ги помешал нештата.

Господ, никогаш не кажува дека проштева...оној момент кога ке поверуваш и побараш прошка, веке ти е простено.

И не ја гледам паралелата со Исус...за да ти прости Господ, најпрвин Ти треба да простиш. Затоа што не можеш да бараш прошка доколку претходно не си простил. А, сите сме грешни и постојано грешиме, свесно или несвесно.
И затоа нема никаква тежина доколку ги изговориш зборовите Ти простувам!...секако ако навистина тоа и го направиш и најдеш мир и прошка во себе!

Изменето од moira - 25.Јуни.2008 во 11:58
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 11:58
...оној момент кога ке поверуваш и побараш прошка, веке ти е простено. ...

...i docna..mnogu docna..taka da se ke ti bide za dabe....тага
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 12:00

Никогаш ништо не е за џабе...а сигурно не ПРОСТУВАЊЕТО!

Изменето од moira - 25.Јуни.2008 во 12:00
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 12:03
....i zastana dostoinstveno pred boga...намигнување
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 14:28

По кој знае кој пат...му простувам....знам дека ...
    грешеше...ненамерно.......среќа
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 14:55
Nema potreba od prostuvanje koga e moja greska sto ti dozvoliv da mi zgresis zosto se mislev tolku moken i samobendisan
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 16:04

Originally posted by moira moira напиша:

Малку си ги помешал нештата.

Господ, никогаш не кажува дека проштева...оној момент кога ке поверуваш и побараш прошка, веке ти е простено.

И не ја гледам паралелата со Исус...за да ти прости Господ, најпрвин Ти треба да простиш. Затоа што не можеш да бараш прошка доколку претходно не си простил. А, сите сме грешни и постојано грешиме, свесно или несвесно.
И затоа нема никаква тежина доколку ги изговориш зборовите Ти простувам!...секако ако навистина тоа и го направиш и најдеш мир и прошка во себе!

Јас си кажувам дека за мене тие зборови се тешки... и тешко дека некогаш ќе ги изговорам... Секогаш ќе простувам... но тоа ќе го направам со други зборови, со моето однесување... или гест... и понатамошните односи ....
Кога кажуваш Ти простувам личи како да се ставаш едно ниво над оној кој се покајал.... Со самото тоа што се покајал и се извинил или дошол да се помирите тој веќе ја сватил грешката и нема потреба да се кажува Ти простувам...

Изменето од james dean - 08.Февруари.2010 во 13:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 09:30
...da ,vo imeto na ljubovta....ti prostuvam!!!задоволство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 22:22

"Простиот човек ниту простува ниту заборава.
Наивниот простува и заборава.
Мудриот простува, но никогаш не заборава."

-     Thomas Szasz

Изменето од james dean - 08.Февруари.2010 во 13:43
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 37>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.