|
Ти простувам... |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 37> |
Автор | ||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Простив, зошто имам доверба и знам дека вреди
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што прости?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мала кавга што се случи не по моја вина и неколку збора што не требаше да се кажат, простив зошто и јас некогаш кажувам работи што не ги мислам, во нервоза нормално |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ma ne ti prostuvam,...misli malku
|
||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе бидам љубезен Моира... Факт е дека сите луѓе прават грешки... никој не е безгрешен.... Разликата во правењето грешки врз другите е само дали се тие намерни или ненамерни... Јас веќе еднаш погоре реков дека скоро никогаш не се лутам и простувам однапред (но простувам во себе).... За да простам не мора да ги изговорам зборовите Ти простувам.... тоа го покажувам со моето однесување.... Ако некој сватил дека направил грешка и се покајал... и побарал прошка.... на било каков начин.. дали директно со зборови или само со однесување... едноставно најдобро е да продолжиме како ништо да не било .... Не можам да ги изговорам тие зборови, (претешки се)... во тој случај би се чувствувал како Исус .... Кој сум пак јас да простувам.... Сите сме луѓе ... и на некој начин сите имаме иста "тежина".... И јас сум грешел ... Изменето од james dean - 08.Февруари.2010 во 13:44 |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Малку си ги помешал нештата. Господ, никогаш не кажува дека проштева...оној момент кога ке поверуваш и побараш прошка, веке ти е простено. И не ја гледам паралелата со Исус...за да ти прости Господ, најпрвин Ти треба да простиш. Затоа што не можеш да бараш прошка доколку претходно не си простил. А, сите сме грешни и постојано грешиме, свесно или несвесно. И затоа нема никаква тежина доколку ги изговориш зборовите Ти простувам!...секако ако навистина тоа и го направиш и најдеш мир и прошка во себе! Изменето од moira - 25.Јуни.2008 во 11:58 |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...оној момент кога ке поверуваш и побараш прошка, веке ти е простено. ...
...i docna..mnogu docna..taka da se ke ti bide za dabe....
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никогаш ништо не е за џабе...а сигурно не ПРОСТУВАЊЕТО! Изменето од moira - 25.Јуни.2008 во 12:00 |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....i zastana dostoinstveno pred boga...
|
||
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
По кој знае кој пат...му простувам....знам дека ...
грешеше...ненамерно.......
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema potreba od prostuvanje koga e moja greska sto ti dozvoliv da mi zgresis zosto se mislev tolku moken i samobendisan
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас си кажувам дека за мене тие зборови се тешки... и тешко дека некогаш ќе ги изговорам... Секогаш ќе простувам... но тоа ќе го направам со други зборови, со моето однесување... или гест... и понатамошните односи .... Кога кажуваш Ти простувам личи како да се ставаш едно ниво над оној кој се покајал.... Со самото тоа што се покајал и се извинил или дошол да се помирите тој веќе ја сватил грешката и нема потреба да се кажува Ти простувам... Изменето од james dean - 08.Февруари.2010 во 13:44 |
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...da ,vo imeto na ljubovta....ti prostuvam!!!
|
||
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Простиот човек ниту простува ниту заборава. Наивниот простува и заборава. Мудриот простува, но никогаш не заборава." - Thomas Szasz Изменето од james dean - 08.Февруари.2010 во 13:43 |
||
Внеси реплика | страница <1 2122232425 37> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |