|
После смртта... |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 28> |
Автор | ||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мајкл,со реанимација не ти се враќа душата во телото
срцето продолжува да ти чука благодарение на електричните шокови |
||
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно... Но душата ако не е присутна не може ни срцето да чука, оттаму и понекогаш неуспешни обиди за реанимација. |
||
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
можеби не сум верник,па ова не ми држи.
дали реанимацијата е успешна зависи од повеќе фактори,како на пр. староста,севкупната здравствена состојба на организмот,колку брзо и прецизно ке се изведе итн.итн. тоа го кажува медицината. а тоа за душата го кажуваат верата и митовите. во кое да се верува? |
||
|
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
......ne si vo pravo......da znaes.
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Верата е слепа, а медицината или се прави дека е слепа или мижи на едно око. Сето тоа што ти го кажуваш е точно и повеќе ми е познато отколку што можеби ти се чини - се што сакам да кажам е дека ние не сме само збирка на лимфа, крв мускули, штетен холестерол итн... Медицината нема конечен одговор што е тоа што не прави живи - таа додуша објаснува безброј процеси како се одвиваат но суштината не. Душата е таа што го оживува телото, како што на пр. мерцедесот некој мора да го вози па макар и далечински - секако мора да има дизел, масло, акумулатор итн но сепак е потребен управител. Со право ќе приговориш досега ни еден хирург не ја видел душата а отворил толку тела со скалпел, поентата е дека нема што да се види со несоодветни сетила и инструменти. Душата е духовна а не материјална како нашите очи, ЕКГ и ЕЕГ-а. Изменето од Majkl - 21.Јуни.2008 во 03:26 |
||
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нашиот возач е мозокот,мајкл.
|
||
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Марија, Моира има право на свое искуство, ние немаме право да и сугерираме што доживеала или што треба да доживее. Јас лично верувам во постоење на душата која го надживува телото. Дали некој тоа ќе го прифати или не е негово право.И онака еден ден сите не чека тој момент наречен смрт, па тогаш ќе се (раз)увериме... |
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.......a jas zboruvam od liçno iiskustvo......
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А кој го вози нашиот мозок? Мозокот е само централниот компјутер кој помош на шеќер,кислород, витамини и други работи помалце или повеќе успешно функционира како координатор, ама налогодавачот е свеста, како програмер пред компјутер монтиран на некој супер мерцедес. |
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму така, ти зборуваш од искуство! Ама тоа е твое ЛИЧНО искуство а не искуството на Моира. |
||
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нашиот мозок се вози сам себе. прочитај нешто дополнително (ако не ти е тешко) за АНС и ЦНС Изменето од Izzie - 21.Јуни.2008 во 03:36 |
||
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сум читал за автономниот и централниот нервен систем не бери гајле, ти прочитај нешто од докторите кои пишувале за тие работи па ќе видиш дека некои од нив самите веруваат во постоење на нематеријлната душа. Искрено кажано Izzie мислам дека само сакаш да покажеш колку си ти паметен и начитан вреден медицинар а не да допринесеш нешто кон темава. |
||
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не можам да допринесам во тема каде што се очекува да се согласат сите дека “постои нешто и после“.никој не може.
зборувај колку сакаш,сепак не си имал такво искуство.жив си. и извини ако изгледа како да се покажувам колку “вреден и начитан медицинар сум“.само одбирам да и верувам на науката наместо на рекла-казала “искуства“. |
||
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро. Те разбирам. Тоа е твое право, инаку и мене ми е помила науката од рекла кажала, но ни науката не знае се бидејќи е лимитирана на резултатите изведени по логички пат и повторени експерименти но сето тоа на материјално ниво, не духовно(да не го мешаме духовното со интелектуалното и традиционалното). |
||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |