|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 9495969798 146> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕЛЕМЕНТИ НА НЕМИРОТ
На мојата муза од форумот Сенка… Заборавен чадор... Слечена стара наметка... Палецот и показалецот брзаа Да го запрат преминувањето на смрадот Од една душа во друга. Мост што не ги допира облаците. Сино бранување на изборот Во вреќата на непостоечките можности. Никој не се вратил по заборавениот чадор. Сенката е секогаш исто издолжена, Независно од положбата на сонцето, Како на слика од кошмарен сон. Слушаш ли - Секое нејзино шумолење Личи на притаеното кикотење На ѕверот што ти талка низ мислите И лока од изворот на твојата неадменост... А после... Скапаното лисје во длапката на изворот Ќе и даде друга форма на твојата беда... Сенка... Обичен белег на тротоарот По кој повеќе никој не се движи, А некој усмраден контејнер Вообразил дека е кристална вазна... Изменето од majstorce62 - 13.Јуни.2008 во 00:38 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каков е таков е, сепак - мајчин е. НЕШТО ИСЧЕЗНА Нешто исчезна - се претопи во растопеното олово што чека да му принесат калап во кој ќе ја овековечи својата приказна... Нешто исчезна - прегратката на големиот бран на немоќта ги здроби коските на сонот во кој го исколчивме плацот за колибата на нашето заедничко откривање на исчезнатите вредности на искреноста. Нешто исчезна... Нешто исчезна од мапата По која се дезорентираа збунетите скаути На мојата последна експедиција по неистражените предели На твоите дарби за изработка на маски Со мирис на млад босилек И неповторлив вкус на слатко од дуњи. Нешто исчезна - зар е важно што... Ќе исчезне ли и празнината што остана зад него да пече со сокот на притаените коприви на лагата. |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗБОРОТ НАШ, ПРЕУБАВ
Истриј му Ја калта од старечкото лице Со парталчиња од искинат сон истри му Ја, Во него сонце ќе пронајдеш - Сонцето наше низ патила пат што издлабило... Угреј Го на жарот што жари во срцето Со чеканите на љубовта исковај Го И сила на меч во жилите дај му... Потем... Потем, едноставно, источи Го На тивкото точилото на вечноста, Како што се точи секој меч За битки славоносни судбиносан, Да сече, да сотира пред себе се. Каков е таков е, Од мајка страдалничка аманет е. Изменето од majstorce62 - 13.Јуни.2008 во 22:33 |
|
|
|
ludo_mace
Нов член Регистриран: 29.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Evo da i ja malo saradjujem :)
Koliko noći prošlo je s tobom Da li sa tobom ili kraj tebe Koliko misli si poneo s' sobom Da li sa sobom ili kraj sebe? Kada bi zbrojila misao svaku Koju sam tebi podarila tad' Okean ni more ni oganj u paklu ne izmeri svu bol, tugu i jad. A koliko puta htela sam samo ime ti prokleti ljubavi moja Koliko puta pala na pod tamo gde nekad bila sam s' tobom i tvoja. Taman da vrisnem prokleti gade u grudima nešto jako zaboli Suza niz lice na usnama stade Kako da proklinjem onog' kog' volim. Zameri sve što sam učinila zate možda je ljubav najgora stvar možda i jesam crna u duši al ja sam tebe volela bar. |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Responce
...step in the realm ... of the DEAD Come talk to me As you did on the night... of the solitude How much have things changed Are your clothes still blood stained Now and then beginning to end Please tell me where have you been................ Response: I'm the one never to forget I stay here My unheard weeping My soul filled with regret And neverending guilt Stay...ooh...please stay,keepth me company Here in this unescapable field. |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POLICY DEFINITION
Gangsta, Gangsta Step! Try to deny DEATH Victim of your own GENOCIDE Master, Engulfed by your laughter Gangster Contoller of demons...Gods...Sons... Hear them ask, Where are we from? How your lips are numb Sucking on a pipe The players getting played Gangster? WHOSE GETTING PAYED? Gangsta, gangsta, How much for your soul? Sacrificial blood in a preachers bowl Gangsta, Gangsta Your gats better be hot Gangsta, Gangsta Pay off the fake cops Gangsta, Gangsta Stay on top How much you got Cause now your own devils... Have you caught. |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Далеку
Далеку е преблаг збор за да ти опишам каде сум додека димот од цигара ја оцртува стазата меѓу мене и новото утро. Губам фреквенција од ехото на твојот глас, заробен некаде меѓу овие четири ѕида, штом заѕвечка звук на изгазена лименка од пиво. И ноќните сенки ме препознаваат како залутана сомнамбула и ги истргнуваат своите темни престилки пред мојот од. Лилјаци и утки ме носат сиот до ноќта и назад, за таа да преслика уште илјада празни и темни месечини по мојот урнек. Далеку е преблаг збор за да ти опишам каде сум додека со димот од цигара ја задушувам и последната надеж дека некогаш ќе се вратиш. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Perduvce go duvkam
i pak na dlanki go cekam, taka nezno, taka posebno, taka sareno, taka milo zosto likot tvoj vo ne go se ocrtuva, zosto koga usni ke mi dopre sigurno znam deka od tebe e ona sto mi ostana. Ne mu e mesto v pazuvi moi, ne e samo za oci moi, nitu samo za dopiri strasni od mene sto idat. Veterot go zema perduvceto moe vodejki te na mesto svoe, a mene sega mi duvka bozem perduvce sum lesno dodeka me zanese kon mestoto moe |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕНКА
Сенка сум, се влечкам пред себе и не се погледнувам... Сакам да се згазнам, да се поминам, да се престигнам но секогаш сум побрз од чекорот што сака да ги столчи контурите на новата намисла за отривање на закопаните монети на последните воини на светлината. Сенка сум... Безлична издолженост по плочникот на тврдоглавоста за три должини повеќе и подолго од вредноста што никогаш не ќе ја спознаам... |
|
|
|
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SOLDIER OF FORTUNE
Quageos fear grips a man The Ideals of promised land Fortune and fame for the survivor And glory for the sovereign Wine and females from silver and gold A land, as far as eyes can reach wide... Fight by sword, he'll be damned... Soldier of Fortune May be his life... Left behind, his family the child, and his wife Die for his Kingdom And of his Lord But all the Kings gold For his life can't afford. |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
How desperate can he be?
What is he thinking pulling everybody’s leg then squeaking and barking and making a mess when kicked in the ass? Work in progress is what he loves to call making people hate him while sniffing for affection. ‘I enhance your erection!’ is his smug interpretation, but all the rest can see - it’s his painful maturation. |
|
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NOT ME
Hell tempted me I never seen it coming with each flicker of it's fiery embrace it took me once again, to that forbidden sweet edge it's flames roared up around me consuming all my thoughts As battled my urges my mind danced across amber desires with a wild heart beating with life and lust my mind aflame with delirious arousal Surging trough my veins aching for th rapture that would be delivered from this hellish bliss not caring the consequences... ...and...letting it's sweetness drip from my lips... ...Give in ! Who says ? hold fast to what's right treasure those ideals don't give up without a fight There are always those who try, to take the easy route But I will still maintain, that's not what life's about. Don't give in to deceit, to betrayal of your friends remain true to yourself no need to make amends ! Sometimes it takes an effort, to stay on the right path especially if some we know are venting so much wrath. Give in ? Not this one...not me ! I love a good fight, a fair play...a good crusade...and winning over at the end. And I truly do believe, a difference can be made. |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МОСТОВИ
Недоглед во пајажина на летно сонце - Инсект горделив пливнат во бои, Мостот брег бара да се слее со идилата - мома невенчана, подмладена... Девица нераздевичена. Цврст брег мостот бара. Зелените пожари собрале душа Од последниот дожД - Зелен мирис во крвотокот плиска Со истата магија Со која ги задоивме препекнатите души Со зелените сокови на радоста... Зелените пожари на последниот дожд... Белиот крик на зашилените копја во далечините, Што ја бодат снагата на малаксаното небо како разјарени копјаници Врз кој се истурил гневот На поразениот војсководец, Ја отвора срамежливо пупката На твојата насмевка Што остана неотворена на последниот час во природа: кога учевме за лековитите моќи на тишината и ја затворавме со плашливото биење на дамарите на приот бакнеж многузборливоста на срцата.... Белиот крик на зашилените копја во далечините Изменето од majstorce62 - 18.Јуни.2008 во 01:38 |
|
|
|
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The Hope
The hope of one... Equality, An impossibility The Unknown strength of unity Insanity-Standing between the light and Darkness The prophesy will be fulfilled Once blood drips from the seals Once dust is kicked up from their heels Then all things will be different... for me The wheel in the sky it's been turning... All the way, every night...every day ever since... Yet now,"What is my fate?" I wonder frightfully I shall one day learn to defeat both of you... Love and Hate... |
|
Внеси реплика | страница <1 9495969798 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |