|
Проблеми со забременување |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Edna rabota sto sum ja zabelezal i ne mi se dopaga e taa sto koga vinata e do mazot, brakot najcesto opstojuva, a dokolku e do zenata brakot se rastura, dokolku nema soodvetno resenie
|
||
marjanco
Нов член Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas mislam deka zenata za da zacne ,eden od faktorite e da bide vlazna,mislam da ima dobro vlaznenje,so toa vlaznenje se sproveduva spermatozoidot do jajce kletkata.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... sekoja cest... sekoj par ima svoja individualnost... jas na primer imav prva bremenost... spontan... vtorata naj normalna... tretata... spontan... cetvrtata naj normalna... i bidejki rodiv dve zdravi mashki deca... ginikologot niz shega mi rece ... da ne se trudam da ragam zenski deca... ocigledno "mojot organizam se bori protiv konk*rencija"... medicinski ne dokazano... ama vo praksa da... |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вака сега, нема да ја бранам Клиника воопшто, само една мала забелешка за приватните реномирани клиники што ги споменува Атеист. Дали сте запознаени кои доктори работат таму? Драги мои, сите што ја напуштиле клиника или си држат тезги на приватните. Кадарот е да не речам ист. Разликата е во подобрата услуга зошто на клиника не ги боли уво за пациентите доколку добро не се закова со пари работата, а на приватните си плаќаш дебело и си добиваш соодветен третман. Зашто задоволен муштерија, повторно се ваќа на истото место. Клиника не живее од клиентела него од државен буџет. Секако во секој случај е подобро да се оди на приватна. Може треба да се поразговара и со психијатар, социјален работник. Јас познавам многу двојки кои се бореа со стерилитетот и сите имаа индивидуален проблем. Оние кај кој се беше во ред експертите им препорачуваа поголем дел од времето да го минуваат заедно во пријатни активности, без мисла за стварање потомство. И еден прекрасен совет особено за една жена е да чува нечиво дете, по можност од бебе. Значи да биде бебиситерка.Да поминува доста време со детето и на тој начин ќе се релаксира и нема да размислува негативно. Крајна варијанта е да се посвои дете. Ова многу зависи од ставот на сопружниците во врска со посвојувањето. Инаку и лично познавам пар кој се лечеше од стерилитет со години, наводно се беше во ред со нив, а никако да бидне. На крај посвоија детенце. За неполна година од посвојувањето жената остана бремена. Епа чудо на душата се ваквите работи. Значи наравоучение е; се ќе биде само треба многу позитивен пристап и оптизмизам. |
||
Anabela1
Нов член Регистриран: 16.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здраво Боса
и јас го имам истиот проблем во брак сум 2 години и никако да биде. И нашите резултати се во ред,се е нормално. Првата година не се замарав со тоа, ама оваа втората се многу нервирам.Пиев апчиња,ставав инекции, инсеминации и ништо сега паузирам од се. Кажи ми кои испитувања ги правеше и што пиеше и во која болница одеш? Ве молам само сериозно да се коментира бидејки е болна ова тема |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
най користният совет от сите |
||
Anabela1
Нов член Регистриран: 16.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bosa mnogu mozes da naucis za toj problem na forumite na www.roda.hr i www.mameibebe.biz.hr
|
||
Devojcence
Сениор Регистриран: 28.Март.2015 Локација: Skopje Статус: Офлајн Поени: 497 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mozam da imam deca.
|
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |