|
Житијата на светците |
Внеси реплика | страница <1234 14> |
Автор | ||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кога си го видела ти Чаир да коментира? Тој не коментира, тој само доаѓа да направи COPY на некое житие од сајтот на МПЦ и PASTE овде на форумов со надеж дека ние се потепавме да му ги читаме неговите... приказни за добра ноќ
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Барам мислење од муслиманите, дали овие муслимани - Сарацените навистина одрекувале дека Исус е пророк или пак и ова е едно од лажните сведоштва за житијата на мачениците?
|
||||
|
||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Никогаш ниту еден муслиман не рекол дека Иса а.с. не е Пејгамбер,па ниту Сарацените,оти според Исламот ако муслиман негира дека Иса а.с. не е пејгамбер,тогаш тој излегува од исламот. |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Фала ти Омер, јас го знаев одговорот, но сакав да биде потврдено од муслиман дека сведоштвото кое ни го постираше Чаир за "светите 42ца маченици од Амореја" е лажно.
|
||||
|
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ЕвАнгелос - не избрзувај со заклучоци дека е лажно... самиот знаеш од искуствата тука на форумов, дека кога се вадат цитати и кога се пренесува скратена информација, многу често истата е погрешна...
И јас се надевам дека ќе добиеме одговор на ваквите коментари, но од друга страна и некоментирањето е доволен одговор, зарем не? |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
"По ова, Јов живееше сто четириесет години и доживеа да види синови и внуци до четвртото колено."
(Јов 42:16 - од Библијата)
|
||||
|
||||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Дали би можело да се најде житието на Св. Јован - Богослов во електронска форма ? Ако некој знае ви благодарам .
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
"Маж или жена кои, меѓу вас, ќе станат повикувачи на духови на починати или ќе вражаат, нека бидат казнети со смрт; нека бидат каменувани, а нивната крв нека падне на нив"
(Левит 20:27)
Иако Библијата ништо не кажува за некакво таинствено исчезнување на главата на Јован Крстителот (која најверојатно била погребана заедно со неговото тело), сепак многу православни и католички манастири се фалат дека ја поседуваат истата (заради бизнис, туризам и сл.)
Сепак, иако во Библијата не пишува експлицитно дека Јован имал само една глава, сите теолози се согласуваат дека тој навистина имал само една глава, бидејќи во спротивно, истото ќе било забележано од евангелистите. Изменето од EvAngelos - 08.Јуни.2008 во 14:08 |
||||
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Оваа изјава на Пимен открива две работи:
Или се работи за лажна (еретичка) скромност.
Или пак се работи за невера во Хрстовите ветувања дека никој не може да не грабне од Божјата рака и дека ќе бидеме со Него во Неговото Царство (а не врзани во пеколот со Сатаната )
"Во Домот на Мојот Татко има многу живеалишта; ако не беше така, Јас ќе ви кажев, зашто одам да ви приготвам место. И кога ќе отидам и ќе ви приготвам место, пак ќе дојдам и ќе ве земам при Себе, за да бидете и вие каде што Сум и Јас."
(Исус во Јован 14:2-3)
"Јас им давам вечен живот и никако нема да загинат и никој нема да ги грабне од Мојата рака."
(Исус во Јован 10:28)
Додека Пимен верувал дека ќе биде врзан со Сатаната, Павле верувал дека ќе биде со Господ...
"Зашто за мене живот е Христос, а умирањето - придобивка. Но ако и натаму живеам во телото, тоа за мене значи: плодна работа - и не знам што да изберам. Притиснат сум од две страни: имам желба да си отидам и да бидам со Христа, што е далеку подобро, но заради вас е попотребно да останам во телото. "
(Филипјаните 1:21-24)
Давид исто така верувал дека ќе биде со Господ (а не врзан со Сатаната)
"И јас ќе престојувам во Господовиот Дом засекогаш"
(Псалм 23:6) Исто така и Мојсеј, и Авраам, и пророците, и апостолите, и учениците Христови од сите времиња се радувале на таа прекрасна радосна веста дека Христос беше жртвувам за нивните гревови и дека на основа на таа жртва тие ќе бидат поштедени од казната на Божјиот гнев и дека по смртта ќе бидат заедно со нивниот Спасител и Господ Исус Христос.
Се разбира, тук таму ќе се најдел и по некој кој не верувал во оваа благодат и откупнина на Христос и верувал дека ќе биде врзан заедно со Сатаната.
Се работи или за лицемерие, или за лажна скромност, или за невера во Христовите ветувања и проповедање ерес.
|
||||
|
||||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пошто гледам дека ме прозивате решив да ви пишам нешто иако знам дека нема ццел пост да го прочитате ама нејсет
1. Сарацените се муслимани и не го прифатиле христа како месија и спасител да можеби за мислиманите тој е пророк ама тае само една од неговите служби тие не го прифаќаат комплетно во целина како Бог спасител. 2. Имам мал милион случаеви кога неко можти на светител се украдени и фрлени негде па истиот е и случајот со моштите на Свети Јован 3. Во постовите на викенти нигде не станува збор за скоромност туку за реалност светителот сватил каква е неговата душа и усте колку треба да работи да да достигне совршенство 4. А во цитатот за Јов си паднал мноу ниско тие финти се бајати амо неси ти крив може несзаеш то е тоа цитирање тоа значи дека се треба да стаиш од збор до збор исто како што е кај оригиналниот текст кој го цитираш а во библијата сто „И живееше јов УШТЕ 100 и 40 години и виде синови и керки аман цитирај коп што пиува Изменето од чаир - 11.Јуни.2008 во 20:32 |
||||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Врат или шија сеедно, ниту вратот не е рака, ниту шијата, "уште 140" е различно од "уште 248"
|
||||
|
||||
Vikentij
Нов член Регистриран: 29.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ili se raboti za Hristijansko smirenie, gledam nepoznato za nekoi nepravoslavni "Hristijani" |
||||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
проблемот е која библија ја користиш од онаа што ја издава синидот на МПЦ сигурно НЕ |
||||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Vikentij, зошто реплицираш на мојот пост кога не одговараш на истиот? Зошто во твојата реплика ги ставаш и моите библиски цитати кога не одговараш на истите. Демек напиша "смирение" и го реши проблемот. Вака ли се справувате со еретичките учења на некои самопрогласени "светци"? Претпоставувам дека не ја читаш Библијата, па затоа и ти постирам одредени библиски цитати за да видиш што вели/ветува Христос, а што вели твојот свети Пимен. Ти постирам за да видиш каква невера спрема Христос покажува овој "светец", сметајќи ги за ништожни ветувањата на Христос, а вие го славите него - демек убав пример ви оставил, за да знаат идните генерации како треба да не се верува во Христос ц ц ц.. |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1234 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |