IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој ја уназадува Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој ја уназадува Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 26>
Автор
Порака
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:41
Originally posted by Njujorcanec Njujorcanec напиша:

neka mu e cestita pobedata na VMRO. Se nadevam deka prvoto neshto shto ke go napravi Gruevski ke bide da se presmeta so bandite vo severozapadniot del na Makedonija. Dodeka toa ne se sluci...incidenti ke ima kolku ti dusha saka...Vcera na BBC, Cnn, Euronews nikoj ne kazuvase deka vo Strumica ili Gevgelija izborite tecat vo najdobar red, udarna vest im bese deka vo Makedonija ima edna zrtva, ima pukanja i ima mnogu neregularnosti. Toa e problemot...shto vo ocite na cel svet sega nie sme nedemokratska zemja, koga Gruevski ke rascisti ednas zasekogas so bandite...togas portite kon Evropa ke mu bidat shiroko otvoreni, dotogash ke imame sekakvi precki od razni Taci, Ahmeti i takvi kako niv. Ako veke VMRO zaedno so koalicijata imaat povekje od 61 pratenik, najgolemo zadvolstvo bi mi bilo da napravat vlada bez nitu edna albanska partija, a dokolku povtorno koaliciraat so DPa ili Dui, severozapadna makedonija ke bide povtorni wild wild west...

nEMOZE DA NE KOALICIRAT SO NIEDNA ALBANSKA PARTIJA.
KOALICIJATA E DOBRA ZA SITE.
MEGUTOA JASNO TREBA DA IM KAZAT NA KOALICIONITE PARTII DEKA WILD WEST VEKE NE POSTOI TUKU E DEL OD MAKEDONIJA I KE MORA DA SE ODNESUVA SPORED ZAKONITE NA OVAA DRZAVA.
KAKO I DA E JASNO SE VIDE DEKA NA ZAPAD VRIE OD ORUZJE I MVR MORA ISPRAVENO DA ZASTANE PRED ZADACATA DA SE ONESPOSOBAT i KAZNAT RAZBOJNICITE.

KAKO I DA E MNOGU GOLEM UDAR ZA UGLEDOT NA MAKEDONIJA.

STO KE SI POMISLI EDEN STRANEC KOJ GLEDA DEKA NA IZBORITE SE JAVUVAT VOORUZANI LICA KOI MEGU SEBE SE PUKAAT.
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:42
Originally posted by moira moira напиша:

Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Tebe Vladimire te chekame...da ne organizirash...

Јас не се жалам до толку де....вие цело време кукате по форуми не ја

Воопшто не се жалиме!

Само констатираме фактичка состојба.

Во меѓуредови читано, испаѓа дека се жалите....
Наместо да кукате, борете се, а не се жалете...и онака онака, државава е заспана 17 години....чим толку време не се пробудила, нема ни да се пробуди..
Значи прифати ја ситуацијата каква што е...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:47

Наместо да кукате, борете се, а не се жалете...и онака онака, државава е заспана 17 години....чим толку време не се пробудила, нема ни да се пробуди..

Се читаш колку си контрадикторен? ...''Наместо да кукате, борете се''...а потоа велиш ''Значи прифати ја ситуацијата каква што е...''!!!

Вакви ситуации не прифакам и никогаш нема да престанам да го критикувам она што не чини и секако ке тежнеам кон подобро!

Изменето од moira - 02.Јуни.2008 во 12:49
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:51
TAKA E MOIRA KRITICNOSTA E OSOBINA STO MNOGU MU FALI NA MAKEDONECOT.
I AKO BEVME KRITICNI NEMASE FACKI KOI JA SRAMNIJA MAKEDONIJA SO ZEMJATA SEUSTE DA SE VRTKAT VO POLITICKATA SCENA.
I NEMASE GRADONACALNICI KOI GI DONESOJA NIVNITE OPSTINI DO PROPAST SE USTE DA SE VO NIVNITE FOTELJI I MIRNO SI GO TERAAT SVOJOT MANDAT.

DODEKA NARODOT E OVCA KE IMA I ONAKVI KOI KE GO STRIZAT.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:56

Се читаш колку си контрадикторен? ...''Наместо да кукате, борете се''...а потоа велиш ''Значи прифати ја ситуацијата каква што е...''!!!

Вакви ситуации не прифакам и никогаш нема да престанам да го критикувам она што не чини и секако ке тежнеам кон подобро!

Бори се да опстанеш на тоа мислев, ама очигледно е дека некој не ја разбрал пораката најдобро....
За да ја промениш власта, тоа не можеш самата да го направиш.....со спанковци наоколу тешко :)
Власта не е крива, народот е крив што спие 17 години..

Изменето од Vladimir88 - 02.Јуни.2008 во 13:00
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 13:22
А бре зошто Груевски не се справи со криминалците овие две години? Па затоа што беше во коалиција со нив! И сега нема да се спасиме од такви луѓе. И на следните избори ќе има уште повеќе жртви! Чао Македонијо!
middle is best... i believe in science
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 13:25

Бори се да опстанеш на тоа мислев, ама очигледно е дека некој не ја разбрал пораката најдобро....
За да ја промениш власта, тоа не можеш самата да го направиш.....со спанковци наоколу тешко :)

А јас што пишував и во двата поста..?...но очигледно ти си тој што не разбрал!

Изменето од moira - 02.Јуни.2008 во 13:44
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 13:25
MAKEDONIJA e unazadena od sopstveniot narod.NARODOT E TOJ KOJ JA UNAZADUVA SOPSTVENATA DRZAVA,nikoj drug ne e vinoven za toa.
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 13:43

Епа очигледно е дека имаме доста заеднички работи

Изменето од moira - 02.Јуни.2008 во 13:45
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 14:01

Епа очигледно е дека имаме доста заеднички работи

OPA, STO TREBA OVA DA ZNACI.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 14:13
Не исти, но слични политички ставови кога станува збор за Македонија и.т.н.

Изменето од Vladimir88 - 02.Јуни.2008 во 14:14
Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 20:22
За очекување беше ваквиот расплет во албанските средини.Но за тоа придонесе и меѓународната заедница.Албанците им беа миленичиња, па затоа полицијата и не можеше секогаш или скоро никогаш да интервенира таму, да апси крииминалци и банди кои хараа со пушки и митралези.Море какви криминалци.Кога располагаат со таков арсенал на оружје тоа се терористи кои кој знае за што се спремаат.Секогаш ОБСЕ требаше да набљудува за да не им кршат човековите права.
Е сега нормално е ситуацијата да избега од контрола кога ние и не ја конролираме таа територија.
Сите сме заложници на Албанците и нивната политика.

Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 20:31
И прашање е дали овие инциденти не се однапред добро обмислени и зошто е тоа така.Дали се одработуваат туѓи агенди и на кој тоа му користи?
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 23:20
Neznam nekoj dali postirase al eve, spored posledniot izvestaj na ICG - crisiswatch smesteni sme vo ista grupa so pocituvanite: Zimbabve, Liban, Burma i slicno..

http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm?id=5461&l=1

Fer i demokratski. Pu, mashala.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.