IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој ја уназадува Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој ја уназадува Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 26>
Автор
Порака
malo1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Август.2007
Локација: Togo
Статус: Офлајн
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај malo1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 07:42
Originally posted by *moon* *moon* напиша:

AKO NE IM SE DOPAGA OVDE SITE VO SVETOT PORTITE IM SE OTVORENI

Koj te drzi tebe лутина
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 08:16
Originally posted by moira moira напиша:

Tebe Vladimire te chekame...da ne organizirash...

Јас не се жалам до толку де....вие цело време кукате по форуми не ја

Изменето од Vladimir88 - 02.Јуни.2008 во 08:18
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 10:19
So ogled deka kampanjite im bea palenje , bombardiranje i pukanje vrz stabovi poveke ne ni ocekuvav od Albancite na ovie izbori.
Uste ednas pokazaa deka oruzjeto i nasilstvoto im e glavno sredstvo za komunikacija.
Toa sto se tepaat megu sebe ne mi e krivo, krivo mi e sto megu niv isto ima nevini luge koi nemozat na miren i covecki nacin da go dadat svojot glas.
Od druga strana mnogu me cudi sto istite maltretirani luge , nikogas ne gi obvinuvaat pistoldjiite , stitejki go nacionalniot interes.
Epa gospoda Albanci koga ke svatite deka na onie sto vi go narusuvat mirot mestoto im e vo zatvor , mesto da sobirate potpisi koga ke gi uapsat, togas mozebi ke ima mir vo vasite domovi i ke moze i vie kako i MAKEDONCITE vo istocna MAKEDONIJA da osetite sto e toa demokratija i kako e da odis da glasas na covecki nacin.

Tuku najloso od se e tos sto gorenavedenite kriminalci i teroristi ja narusija totalno slikata za MAKEDONIJA, i navistina ne unazadija sega koga e najpotrebno da se odi napred.

A eve sto pisuvat svetskite mediumi:

Стремежот на Македонија за прием во ЕУ и во НАТО доживеа тежок удар, откако предвремените парламентарни избори во земјата минаа со жртви, насилство и инциденти.

Ова е главната оценка на повеќе западни весници, кои нагласуваат дека во насилството за време на изборите главно во албанските региони еден човек загина, а уште деветмина се ранети.

„Еден човек загина, а други девет беа повредени при престрелки за време на гласањето, што се сметаше за тест на демократијата во Македонија, која сака да стане член на европското семејство“, пишува весникот „Њујорк тајмс“.

Наместо да покаже дека е подготвена за ЕУ, Македонија повторно докажа дека е проблематичното дете на Балканот, пишува весникот.

Денис МекШејн, поранешен министер за Европа во Владата на Тони Блер, кој во Скопје присуствува како набљудувач на Советот на Европа, за „Њујорк тајмс“ рече дека гласањето нема да има легитимитет, доколку не се спроведат нови избори.

„Ова гласање е трагедија за поддржувачите на македонската ЕУ и трансатлантска иднина. Никој не може да формира влада врз основа на избори во кои полицијата полнеше гласачки кутии и силеџии напаѓаа гласачки места“, вели МекШејн.

Крвопролевањето е повод за срам во балканската држава, која се надеваше на беспрекорни избори за да ја докаже подготвеноста за прием во ЕУ и НАТО, пишува францускиот „Либерасион“.

Надежите на Македонија за брз прием во НАТО и ЕУ претрпеа сериозен удар, откако парламентарните избори беа проследени со широко распространето насилство, пишува „Дејли телеграф“, додавајќи дека поради инцидентите беа затворени околу 20 избирачки места.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 10:20
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Originally posted by moira moira напиша:

Tebe Vladimire te chekame...da ne organizirash...

Јас не се жалам до толку де....вие цело време кукате по форуми не ја

Воопшто не се жалиме!

Само констатираме фактичка состојба.

Кон врв
biljana.madrid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Прилепчанка

Регистриран: 22.Ноември.2007
Локација: Spain
Поени: 358
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biljana.madrid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 10:38
Ovde site ne stavija pod somnez dali sme bile za vo Nato ili EU. So vakvi NEPÎSMENI  (ovie borcive za chovekovi prava) nikade ne odime. STRAM DA IM E !!!! PROSTACI!!! Chitam za Mk tuka po vesnici i me faka edna nervoza, ne da navreduvam tuku mi idi da gi zakolam ova prostacive.... pa uste idat tuka na forum i se ligavat.... SMRDENI EDNI!!!

Vo edna rechenica kazuvaat vesnicive koj pobedil i posle ne opisuvaat kako tepachi, pistoldzii, primitivci... pa sto ako bile ovie ¨borcive za chovekovi prava¨. Za niv site tuka sme isti. Sakam da kazam deka ne se chukajte po gradi ako nie makedoncite ne sme bile, a bile onie ¨borcine...¨ svetot ne ne gleda taka. Treba da si najdime nachin ( kakov i da e) da im stavime kraj na ovie SMRDLIVCI... zosto site tie ne ponizija pred svetot.

I ovdeka gi ima so standardnite profesii novni : kradec, pistoldzija...  ama ne mu se plasat tuka kako kaj nas. Mnogupati gi ima na televizija kako gi apsat. Nie strav mnogu mu imame.

Mnogu pati na shega im velam deka se menuvam so Spancive, nie da si gi zemime ova Baskijcive, a nie da mu gi pratime ova nasive GOMNA, pa da vidat tie sto e problem so primitivci. Ova Baskijcive barem pismen narod se, i imaat nekoja kultura... teroristichka ama...    

Mrazam sto vaka moram da se izrazam ama epten se iznarvirav. Ne sum rasista ama gi mrazam mnogu... 

Ne unazadija mnogu i blagodarenie na toa sto se sluchi vchera cel svat ke znae zosto ne sme vlegle vo nato ili eu. Neprijatelite ke rechat ¨e gledaj  kakvi se... zatoa ne vlegoa nato i eu¨.

Изменето од biljana.madrid - 02.Јуни.2008 во 10:39
Прилепчанка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 11:27
Te razbiram mnogu dobro Biljana go razbiram i tvojot revolt, zosto i mene mi zovre krvta koga vcera gledav vo Germanskite mediumi kakva slika se praka od MAKEDONIJA vo svetot.
Se ponasat kako AVGANISTANCI tie luge definitivno ne se za vo EVROPA treba da se pratat na nekoj ostrov i tamu neka se koljat megusebno.
Ne ocrnija skroz iako jasno bese potencirano deka se raboti za presmetka megualbanskite partii i deka incidentite se slucuvat vo mesta so mnozinstvo Albanci.
Znam deka incidentite se predizvikani od malkumina , megutoa tie malkumina se zastiteni od mnozinstvoto Albanci koga ke dojde red da se apsat.
I ovde na forumot od mnogumina Albanci imase samo eden (koj osobeno go respektiram), koj govorese realno i gi kritikuvase kriminalcite otvoreno.
Site ostanati go vrtat muabetot, sto doveduva do zakljucok deka opravduvaat se sto e napraveno od strana na albancite.
Od gomna da e samo albanec da e...
So takov stav ne se odi vo evropa i ne se gradi meguetnicka doverba.
Mozam da zamislam kako e da si MAKEDONEC vo tie regioni kade sto samite Albanci megu sebe se pukaat.
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 11:28
Да, така е Билјана, потполно те рабирам. Иако, за разлика од порано, барем во германскиот печат има подетални информации  за тоа каде, во кои региони од Македонија, кадешто доминира тоа и тоа население, се случуваат тие насилства и дивјаштва. Така да, јасно се гледа кој (не) е способен за демократија, бидејки има менталитет од пред турско и се тотално неспособни за разговор и мирен договор. Но, за жал имаме заедничка земја, и не влечат сите удолу. 
Јас пак не би генерализирала дека сите се за никаде. Сигурно има мирољубиви албанци кои исто како и секој друг нормален народ си сакаат нормално да си живеат. Но, на албанските екстремисти дефинитивно не им одговара ЕУ и НАТО бидејки тоа значи ред и мир, закон, плаќање данок, почитување ред и поредок.
Не знам како не најдоа политичариве чаре за целава оваа ситуација до сега,после војни и толку ужаси, бидјеки за сиве избори до сега се случуваат исти инциденти. Наместо да се прчат кој е попаметен и појак, не ќе беше лошо да се позанимаваат со вистинските проблеми во земјата. Зарем имаме толку кратка меморија?

И пак ќе речам, ова не е ништо ново. Само, знаејки го овој факт, ова беше според мене многу погрешен момент за избори, доколку целта на МК е НАТО и ЕУ.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 11:56
Najmnogu od se mi e krivo zatoa sto mnogu dobro go poznavam MAKEDONSKIOT narod, znam kakvi sme i znam deka sme primer za demokratija ne samo za balkanot tuku i za cela Evropa.
Na kraj borcite za covekovi prava i luge koi za zal ostanale zamrznati vo 15 16 18 ili 19 vek , ja valkaat slikata za MAKEDONIJA.

Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:15
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Najmnogu od se mi e krivo zatoa sto mnogu dobro go poznavam MAKEDONSKIOT narod, znam kakvi sme i znam deka sme primer za demokratija ne samo za balkanot tuku i za cela Evropa.
Na kraj borcite za covekovi prava i luge koi za zal ostanale zamrznati vo 15 16 18 ili 19 vek , ja valkaat slikata za MAKEDONIJA.

Навистина е такаголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:22
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Najmnogu od se mi e krivo zatoa sto mnogu dobro go poznavam MAKEDONSKIOT narod, znam kakvi sme i znam deka sme primer za demokratija ne samo za balkanot tuku i za cela Evropa. Na kraj borcite za covekovi prava i luge koi za zal ostanale zamrznati vo 15 16 18 ili 19 vek , ja valkaat slikata za MAKEDONIJA.

<FONT face=Georgia size=2>Навистина е такаголемо%20гушкање

PA TAKA E.

SAMO KAKO PRIMER , VO PONEDELNIK VO GERMANIJA NA NATPREVAROT SO POLSKA, SE IZBACUVA GRK SO GRCKO ZNAME NA TRENERKATA, OSVEN MEGUSEBNI KOMENTARI NIKOJ NE GO CEPNA IAKO IMASE OKOLU 1000 MAKEDONCI.

NEZNAE COVEK DALI SME KULTURNI, CIVILIZIRANI, NAIVNI ILI GLUPI.

VO SEKOJ SLUCAJ ZNAM DEKA MAKEDONEC MEGU GRCKI FANOVI NE BI POMINAL TAKA.

ZATOA I MI E KRIVO KOGA GLEDAM KAKVI SLIKI SE PRAKAAT VO SVETOT, KOGA ZNAM DEKA VO STRUMICA ODAM I GLASAM KAKO GOSPODIN, NIKOGAS NEMALO INCIDENTI SE SI TECE NA POVEKE OD DEMOKRATSKI I EVROPSKI NACIN A POLICIJA SKORO I DA NEMA.
ILI AKO IMA SI PIJAT SOKCE VO NEKOJA PRODAVNICA.
TAKA I PRED NEDELA DENA KOGA DAVAA DOKUMENTAREC ZA MAKEDONIJA 80% BESE ZA ALBANCITE,ZA VOJNATA I ZA ZAPADNA MAKEDONIJA, I NORMALNO INTERVJUIRANITE ALBANCI PLACEA KAKO I SEKOGAS ; DODEKA MAKEDONCETO KOE RABOTI ZA 150evra plata vika , DOBRO E.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:25
Кој ја уназадува Македонија??? Постои еден вирус во Македонија кој има тенденција да се шири се повеќе и повеќе... Тој не се шири преку ваздух, туку територијално...вирусот завзема здраво ткиво, односно здрава територија и тамо се размножува... Одма покрај него доаѓаат и останатите вируси и така таа територија е веќе заразена, а она здраво ткиво кое е во близина под хитно се иселува... ЗАТОА ЗА ВИРУСОТ НЕ СЕ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ГЛАСАЊЕ, ТУКУ КАРАНТИН (РЕЗЕРВАТ), ЗА ДА НЕ ЈА УНАЗАДУВА МАКЕДОНИЈА...!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:28
kE MU DOJDE KRAJOT NA TOJ VIRUS SOSEMA SUM SIGUREN DEKA GRUEVSKI A I CELA EVROPA SE MNOGU BLISKU DO PRONAOGANJE NA ANTI VIRUS ZA KRIMINALCITE I TERORISTITE.
Кон врв
Njujorcanec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Поени: 118
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Njujorcanec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:29
neka mu e cestita pobedata na VMRO. Se nadevam deka prvoto neshto shto ke go napravi Gruevski ke bide da se presmeta so bandite vo severozapadniot del na Makedonija. Dodeka toa ne se sluci...incidenti ke ima kolku ti dusha saka...Vcera na BBC, Cnn, Euronews nikoj ne kazuvase deka vo Strumica ili Gevgelija izborite tecat vo najdobar red, udarna vest im bese deka vo Makedonija ima edna zrtva, ima pukanja i ima mnogu neregularnosti. Toa e problemot...shto vo ocite na cel svet sega nie sme nedemokratska zemja, koga Gruevski ke rascisti ednas zasekogas so bandite...togas portite kon Evropa ke mu bidat shiroko otvoreni, dotogash ke imame sekakvi precki od razni Taci, Ahmeti i takvi kako niv. Ako veke VMRO zaedno so koalicijata imaat povekje od 61 pratenik, najgolemo zadvolstvo bi mi bilo da napravat vlada bez nitu edna albanska partija, a dokolku povtorno koaliciraat so DPa ili Dui, severozapadna makedonija ke bide povtorni wild wild west...
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:37
Затоа под хитно резерват, пардон карантин...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.