IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Името е се што имаме
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Името е се што имаме

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3940414243 56>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 23:02
 da ne go izbrale,vekje i ,...imeto?!збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 23:22
izbrano e! denovive se ocekuva da ni go kazat
za kumot - kosula!
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 23:27

Името е избрано и сменето уште пред 15 години...само сега ке влечат сламка кој ке биде мажот што ке го соопшти на народот!!!

Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 23:35
aaaaaaaa...nema slamka!
koj se cukase po gradi - toj neka si go krka!
Кон врв
Мишичасти Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 01.Јуни.2008
Поени: 75
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Мишичасти Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 23:37
Да не му плавиме неспокој , нека слави вецелва...
утле ке плодолзи да не плелодува...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 01:06
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

aaaaaaaa...nema slamka!
koj se cukase po gradi - toj neka si go krka!

А, неееееее, грешиш, оној кој го смени тој треба да си каже, еднаш лажеше, сега пак лаже....нека биде маж и татко на нацијата како што се нарекува па нека каже на децата како ги крстил!!!
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 12:24
EVE JA DORA VO MANIR NA ISKUSEN POLITICAR, SEGA KOGA SIPTARITE NI GO SPUSTIJA UGLEDOT NA NAJNISKO MOZNO NIVO VO OCITE NA CELIOT SVET, VEDNAS BARA RAZGOVORI:

Шефот на грчката дипломатија Дора Бакојани веднаш по затворањето на вчерашниот изборен процес во Македонија го повика премиерот Никола Груевски да ги продолжи преговорите за решавање на спорот со името.

Таа истакна дека Грција е важен партнер на Македонија во евроатлантскиот пакт.

„Подаваме рака за заедно да го продолжиме евроатлантскиот пат. Грција сака праведно решение за прашањето со името, кое што ќе ги задоволи сите страни и ќе и даде на земјата поттик кон Европа и НАТО“, рече Бакојани.

Што се однесува за изборните инциденти во Македонија, Бакојани изјави дека тие настани ги враќаат земјата и регионот многу назад.

„Ги повикуваме сите страни да го намалат тонот и да ги избегнат меѓусебните судири. Насилството нема победник и затоа сите страни се виновни“, посочи Бакојани.

OVA E SAMO PRIMER KAKO SE VODI POLITIKA NA EDNA DRZAVA.

PRIMER ZA NASITE POLITICARI KOI SE USET NE SVATILE DEKA ZELEZOTO SE KOVA DODEKA E VZESTENO.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 13:15

Нормално дека насилството нема победник и дека сите се виновни!
Господинот поранешен и сегашен Премиер требаше да ги земе во предвид сите можни варијанти и сценарија кои би можеле да се случат на овие избори и какви се импликации ке имаат немилите настани кои се редовна појава на истите, во средините кадешто мнозинско население се македонците со албански префикс.
Но наместо да ги согледа последиците од вакви настани, ТОЈ сепак се одлучи да си ја зајакне сопствената позиција, на штета на позицијата на државата!

Не ми е јасно зошто по втор пат прифака да ја игра играта на папата и на неговите сојузници! Ова му е втора кардинална грешка која ја носи како политичар. Првата му беше на Претседателските избори, кога излезе онака очаен и деморализиран и со својот повик го устоличи на претседателскиот претсол својот политички опонент, а сега се одлучи на предвремени избори иако како политичар и Премиер требаше да знае, а верувам и дека многу добро знаеше како ке се одвиваат овие избори и кое изборно сценарио го имаат албанскиот политички блок и губитникот на чело со фам фатал, а секако знаеше и како овие настани кои се караактеристични само за примитивни средини ке одекнат кај нашите ЕУ и НАТО пријатели, кои нели, едвам чекаат вакви ситуации за да ни плеснат уште еден извештај во кој ке не наречат неспособни и неспремни за интегрирање во нивното елитно семсејство. Сега нема само ИМЕТО да ни биде проблем, сега проблем е буквално се!

Конечно успеавме и самите да се нокаутираме, и тоа благодарение на непринципиелните партиски и лични интереси на четирите политички партии кои се најдоминантни на македонската политичка сцена и кои нели толку многу знаат и умеат да сторат се за Македонија!!!

Сега само ме интересира како и кога ке ја соопштат промената на името!

Им благодарам!!!

Изменето од moira - 02.Јуни.2008 во 13:16
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 13:21
Originally posted by moira moira напиша:

Нормално дека насилството нема победник и дека сите се виновни!
Господинот поранешен и сегашен Премиер требаше да ги земе во предвид сите можни варијанти и сценарија кои би можеле да се случат на овие избори и какви се импликации ке имаат немилите настани кои се редовна појава на истите, во средините кадешто мнозинско население се македонците со албански префикс.
Но наместо да ги согледа последиците од вакви настани, ТОЈ сепак се одлучи да си ја зајакне сопствената позиција, на штета на позицијата на државата!

Не ми е јасно зошто по втор пат прифака да ја игра играта на папата и на неговите сојузници! Ова му е втора кардинална грешка која ја носи како политичар. Првата му беше на Претседателските избори, кога излезе онака очаен и деморализиран и со својот повик го устоличи на претседателскиот претсол својот политички опонент, а сега се одлучи на предвремени избори иако како политичар и Премиер требаше да знае, а верувам и дека многу добро знаеше како ке се одвиваат овие избори и кое изборно сценарио го имаат албанскиот политички блок и губитникот на чело со фам фатал, а секако знаеше и како овие настани кои се караактеристични само за примитивни средини ке одекнат кај нашите ЕУ и НАТО пријатели, кои нели, едвам чекаат вакви ситуации за да ни плеснат уште еден извештај во кој ке не наречат неспособни и неспремни за интегрирање во нивното елитно семсејство. Сега нема само ИМЕТО да ни биде проблем, сега проблем е буквално се!

Конечно успеавме и самите да се нокаутираме, и тоа благодарение на непринципиелните партиски и лични интереси на четирите политички партии кои се најдоминантни на македонската политичка сцена и кои нели толку многу знаат и умеат да сторат се за Македонија!!!

Сега само ме интересира како и кога ке ја соопштат промената на името!

Им благодарам!!!

Mislam deka Gruevski svesno rizikuvase, znaese deka siptarite ke ne zavlecat nadolu, megutoa svesen deka po izborite ke ima posilna pozicija sto ke mu ovozmozi zemjata posilno da ja povlece nanapred.
I jas bev protiv predvremeni izbori, megutoa znam deka Gruevski nisto nepravi slucajno i sakajki da go izbegne postojanoto kocenje i blokiranje na parlamentot svesno se vrati nekolku cekori nanazad.
Jas ova go svakam kako zimanje zalet.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 13:40
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Mislam deka Gruevski svesno rizikuvase, znaese deka siptarite ke ne zavlecat nadolu, megutoa svesen deka po izborite ke ima posilna pozicija sto ke mu ovozmozi zemjata posilno da ja povlece nanapred.
I jas bev protiv predvremeni izbori, megutoa znam deka Gruevski nisto nepravi slucajno i sakajki da go izbegne postojanoto kocenje i blokiranje na parlamentot svesno se vrati nekolku cekori nanazad.
Jas ova go svakam kako zimanje zalet.

Груевски може да ризикува за себе, но не може да ризикува за мене и за сите нас!

После овој срам и ауто нокаут, да го наречам така, што може да очекуваме?

Да, тој си ја зајакна сопствената позиција, но позицијата на Македонија е апсолутно аут, ако воопшто можеме да збориме за некаква позиција.

Јас се срамам и гадам од она што се случуваше на Изборите, а можам да замислам останатите како се гадат од нас и како зазираат, од држава која не е способна да организира едни најобични избори. Конечно успеавме да дојдеме на врвот на сите тикери на новинските агенции во светот. Одамна не сме биле, нели...?

И каде тоа ке не повлече Груевски по оваквиот исход...?
Ние сме веке одамна повлечени назад, можеби 20 години заостнуваме, а сега ке заостануваме уште плус 5...наместо да се нафатеше со работа и да исполнеше барем 20% од претходната програма, пардон преродба во 100 чекори, тој се одлучи да се посипе со пепел, и повторно да почне од почеток, притоа бетонирајки ја својата позиција!

И сега колку време ке чекаме да почнат работите да се придвижуваат?
Лето иде....треба да се направи коалиција со оние недоветните воини, кој од нив ке биде ке видиме, потоа да се поделат функциите, прв ешалон, втро ешалон, трет ешалон на власта.....ехеееее, има да се изначекаме со месеци само да се формира НОВО СТАРАТА ВЛАДА.
Потоа секако да се адаптираат на функциите...а за работа ке има време.

И онака возот го пропуштивме.....сега имаме време на претек!

Што се однесува до наметнатиот проблем со името...и тоа може да чека, и онака никаде не одиме....кај поминаа 15 години, можат да поминат уште.....

Зошто да се брзаме, Македонија има време за чекање!

Изменето од moira - 02.Јуни.2008 во 13:43
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 13:49
Моира со ова што го кажа апсолутно се согласувам.
middle is best... i believe in science
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 13:51
moira, vremeto ke pokaze koj e vo pravo i dali po ovie izbori MAKEDONIJA ke se zadvizi pobrzo kon Evropa.
Tocno e deka sme vrateni nazat, megutoa tocno e deka jasno e potencirano vo svetskite mediumi od kade i od kogo doaga nasilstvoto.
Isto taka e tocno deka mnogumina od vcerasnite pistoldjii se privedeni, taka da nivniot broj sekojdnevno se namaluva.
Inaku MAKEDONIJA morase koga togas da prevzeme rizik, vo ovoj slucaj se pokazavme hrabri i Gruevski i glasacite koi jasno dadoa nasoka kade i kako treba da se dvizi MAKEDONIJA vo naredniot period.
Cvrsto sum uveren deka rizikot ke se isplati, megutoa kako sto rekov vremeto ke kaze koj e vo pravo, pa togas ke diskutirame, zdravi zivi do togas.
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 13:59
Ме интересира како овие 300.000 и повеќе гласачи ќе ја прифатат промената на името што ќе им ја соопшти наскоро Груевски. Дали ќе продолжат да го обожаваат како некој Бог?
middle is best... i believe in science
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 14:05
Originally posted by im happy im happy напиша:

Ме интересира како овие 300.000 и повеќе гласачи ќе ја прифатат промената на името што ќе им ја соопшти наскоро Груевски. Дали ќе продолжат да го обожаваат како некој Бог?

Според првичните податоци од ДИК по преброени 98,49% од бирачките места, води коалицијата „За подобра Македонија“ со 479.219 гласа, следена од коалицијата „Сонце“, која освоила 231.978 гласа.

Трета по број на гласови е ДУИ со 109.940 гласа, четврта е ДПА со 101.123 гласа, петта ПЕИ со 14.489 гласа и шеста ПДП со 10.609 гласа.

Според досега обработените податоци од страна на ДИК, излезноста на изборите изнесува 57,45%

Ti navistina ne si vo tek, se raboti za 500.000 glasaci, ne za 300.000.

Vo vrska so promenata na imeto znam deka Gruevski ke go izvlece najdobroto mozno za drzavata.

Isto kako sto se obiduva da go izvlece najdobroto mozno od ramkovniot dogovor , koj sekako ne mu e po kjejf isto kako sto ne im se raduva i na pregovorite, megutoa sto e tuka e nekoj ne dovel vo vakva situacija, i sega toj treba da se obide da go izvlece najdobroto od najlosata mozna situacija.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3940414243 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.