IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој ја уназадува Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој ја уназадува Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 26>
Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 21:09
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

Originally posted by moira moira напиша:

До вчера колку што знам беше доста уверена и горда на својата политичка опција и не убедуваше дека располага со врвен интелектуален кадар и лидер и дека они се оние кои се за интрегрирање на Македонија во ЕУ....

samo da te potsetam,,,,

i jas upotrebiv "politichki chlen" bidejki ne znaev drug zbor na mkd....

Твоите ставови јасно си ги кажуваш и тоа баш на фин и разбирлив македонски јазик, намигнување и глумење во друга секција мила...кај мене не пали!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 21:13
До AlbanianGirl:

И да, се извинувам, но изумив:

HAPPY BIRTHDAY!!!

Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 21:20
Koj ja unazaduva Makedonija
Onie sto ziveat na zapad, 50 godini ziveat so nas, i 50 godini ne naucija kako da se odnesuvaat....
Samo kaj niv incidenti, i toa so pukanje, so ubistva..
Diva liga....

Изменето од Vladimir88 - 01.Јуни.2008 во 21:20
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 21:36
Originally posted by moira moira напиша:

До AlbanianGirl:

И да, се извинувам, но изумив:

HAPPY BIRTHDAY!!!

blagodaram mnooogu... ....a jas pak mislev deka ke ne karash shto meshame izbori i rodenden,,,,once again blagodaram....
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 21:38
Ehehehe Vladimir, dobro utro.Ne sum raspolozen da tipkam po tastatura i kucam elaborati,ama ubavo se iskaza: "onie od zapad".Se podrazbira,na "onie od zapad" se misli na albancite sto emigrirale pod pritisokot na komunistickiot rezim (kako da ne !! ).Kolku za informacija toj proces ne se odviva 50 godini,odnosno do konecnata realizacija,tuku mnogu podolgo.
I znaes sto me iritira?! Koga ke cujam kako so podcenuvacki ton nekoj gi oslovuva albancite.Cinam poznata ti e onaa misla na Sun Tzu :

"If you know the enemy and you know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle."
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 21:53
sega Duduk se nametnuva prashanjeto...i me interesira tvoe iskreno mislenje:

1.gi znaesh albancite pa zatoa ne se plashish od rezultatite na bilo kakva bitka...

2.se znaesh sebesi,,,no ne gi poznavash tvoite "enemy"...

3.ne gi znaesh nitu tvoite "enemy",,,nitu sebesi"...

You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 22:04
Ti ocekuvas odgovor kako da e ova nekoe kviz prasanje vo stilot "zaokruzete odgovor koj smetate deka najdobro gi odslikuva vasite stavovi i smetate deka e tocen".

A prasanjeto koe go postavi e daleku pokompleksno otkolku sto smetas i bara mnogu povekje od prosto zaokruzuvanje....

Изменето од Duduk - 01.Јуни.2008 во 22:04
Кон врв
__ __ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Март.2008
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај __ __ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 22:08
Много тешки философски прашания за човек кой баш денес става на 20 години.

Стрендж
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 22:10
pa dobro de Duduk,,,daj te molam potrudi se malku i objasni mi,,,sakam da znam,,,pls....

_ _ ,,e pa 20 god,,,ne se malku,,,ostarev veke,,,hehe
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај __ __ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 22:17
мисалта ми беше - кога човек става на 20 - требе да празнува со другари, со фамилиата. Да оди да денси некаде, ручок, винце

или немаш другари?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 22:21
Originally posted by __ __ __ __ напиша:

мисалта ми беше - кога човек става на 20 - требе да празнува со другари, со фамилиата. Да оди да денси некаде, ручок, винцеили немаш другари?

...можеби подоцна ке излезе, не го бркај девојчето, па ние сме и исто како другари, пријатели...колку време поминува со нас..?

...ти пријателче кога ке славиш Роденден, нема да ме поканиш..?

И доста со оффтопици....ова е само поради славеничката, НЕКА НИ Е ЖИВА И ЗДРАВА!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 22:21
pa dobro de choveku,,,kazhav jas ednash,,,si odam utre da proslavam,,,vo nemozhnost toa da go storam deneska,,,

moira,,,pak thank you,,,

Изменето од AlbanianGirl - 01.Јуни.2008 во 22:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај __ __ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 22:40
е убаво де, пропуштил сум го

приатно славене кога ти доjде можносттанамигнување
Кон врв
Мишичасти Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 01.Јуни.2008
Поени: 75
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Мишичасти Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 22:45
Македонците...
Кој му носи прогрес на Западот??? Западњаците... хахах
Не сериозно сметам дека македонскиот феномен можам да го искористам за дел од мојата теза за магистерска. Интересно е колку и како генетската измешаност овде се одразила на овој начин. Околу уназадувањето сакам да истакнам дека сум гледал македонци и на Запад и овде и интересното е дека - само се фалат. Во ниедно општество не просперирале но смисол на правење клики или здобивање со респект од другите(најфрапантно-ке ја споменам Аустралија, на толку голем број толку малку власт и влијание-просто несватливо...)
Мене само ме интересира дали кај македонецот е збир на околности (бихејвиористички пристап да имаме) или веке се работи за генетска дисфункција во процесот на учење. Јас стварно не можам да заклучам... Интересно поле за проучување...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.