|
Совет за фотоапарат |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |
*ivi*
Група Регистриран: 24.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 63 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова беше шега, нели? |
|
First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.
Gandhi |
|
stefan.taz
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 28.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a da ve prasam kako stoi ovoj aparat so optickiot zum, posto nekogas poradi obezbeduvanjeto nemozes da projdes i da slikas ljudski nego mora da toj da ga pravis preko njima.
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...D40 e daleku od profi liga. Treba da si zemes od Nikon D300 so 2-3 dobri lekji. Ili od Canon 40D ili 5D so 2-3 L lekji.
Toa se minimum fotografski alatki za profi rabota... Најарно да си земи Д3 и тоа два-три комада секој спремен со по еден топ од една2 иљади евра. Иначе, дур да смени објектив, готово, се расчисти гужвата.. ;) :D За зумот, ако мислиш на фуџито, мислам дека има накај 10х, а кај д40 зависи од објективот.. Изменето од fichot - 30.Мај.2008 во 11:15 |
|
stefan.taz
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislev za D40 so 18-55, posto konstantiravme deka fuji ne e dobar izbor
Изменето од stefan.taz - 30.Мај.2008 во 11:44 |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што го мајтаписувате човекот. Тој си кажа (на некој начин) дека му треба поефтина машина. Овие комплети кои му ги предлагате се од 3-4000 евра па нагоре. Изменето од Александар_А - 30.Мај.2008 во 11:56 |
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
D40 + 18-55 + 55-200 VR ti e top komplet
|
|
stefan.taz
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne be ok e tamn posto sam pocetnik pa gledam sto kako ima sto kako da trazu, citam po internet, sobiram pare umedjuvreme a ovj d40 posto ne nalete nigde ili ne sam procitaja a tekna mi sga sposoben li e da snima video i takvi zabancie.....pozz
|
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Of of of ... ne e takov fotoaparat. Nema video, nema diktafon, nema MP3, nema LiveView...
Toa e FOTOAPARAT. (D40) |
|
TafTabiT
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Blagodaram Mdeni , me nasmea i me raspolozi da ti kazam najiskreno ...... |
|
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ниеден ДСЛР не снима видео.
За тоа ти што бараш најдобар избор би ти бил некој ултразум апарат како: Canon S5is Panasonic Fz18 Sony H9 itn.... А кажи за кој весник сликаш и најчесто што сликаш? |
|
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
|
stefan.taz
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
видете вака јас прашав затоа што не знам, и мислу дека боље е да прашам него да убедувам некого во нешто што не го знам и да тропам наоколо....правам слики со кои ги покриваме дневните настани (види на kumanovonews.com 95% од сликите се мои)
Изменето од stefan.taz - 31.Мај.2008 во 12:21 |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Drugar, zemi si DSLR. Nikon D40 telo kako za pochetok, no investiraj vo dobri stakla bidejki teloto za 1-2 godini kje go smenis, staklata ostanuvaat za navek . Ili Canon 400D isto so dobro staklo.
|
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Vojkan
Сениор Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво ти викаат луѓево. ДСЛР. Еве ти совет и од мене.
Ако планираш понатаму да вложуваш во опрема (пред се` - објективи) земи си Nikon D40 / D40x или Canon 400D. Ако не планираш да вложуваш во опрема можеш и Olympus E510 во комплет со два објектива да земеш. Лично навивам за Никон/Канон. Поздрав |
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
thanatos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2007 Локација: Ethiopia Статус: Офлајн Поени: 125 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слушај си ги лугево на форумов. Вистински професионалци секогаш подготвени да ти помогнат!
Јас ги послушав и не згрешив. Поздрав |
|
http://www.flickriver.com/photos/22191068@N02
Ad maiorem gloriam Dei- kir Gramatik |
|
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |