![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9091929394 146> |
Автор | |
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cudesno e znam
i nikogas ne bi poveruval, mozebi samo milo bi se nasmevnal, so somnez deka e uste edna slatka laga, pa zatoa premolcuvam i so spokojstvo prodolzuvam da talkam niz ocite tvoi. Cudesno e znam, povekje ni sebesi ne si veruvam i bezbroj pati se prasuvam, kakva li energija mokjna gi zarobi mislive pomateni i sozdade pretstava krasna na bozestvan sjaj od ocite tvoi, bez da postoi percepcija jasna. Cudesno e znam, pa resiv da molcam, nitu retoriki,ni zborovi prazni, da ne dozvolam da go zaprat tekot na volsebnite skazni, kako slajdovi sliki sto bleskaat edna po druga, proektirani od zenicite razigrani. I dodeka ko vosok se topat od vrelata lava na irisite, molkum,bez krik, ljubopitno go baram i so zelba edinstvena, vo ognot razbesnet, neunisten da ostane samo mojot lik. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
literanova ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 25.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Од заоставштината на Мајсторче62 - постхумно ПРЕД ПРОВАЛИЈАТА Во црвениот автобус на Клепачите на стихови Далтонисти коментираат За значењето на боите, Деца од село се восхитуваат На кочии што сами одат, Жена со црвено шеширче Конк*рира на конк*рс за диригент, Препороден мачор Со измитарено крзно Свири на свирало Од домашна дабовина... Колку е весело И колку тажно е Во црвениот автобус - никој не ја гледа провалијата Кон која ги водат слепилото на суетата И жедта за величање На заодишот По трнливите патекички на зборот Сепак, јас тоа нема да го видам… |
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
ZA TEBE I ZA MENE
Go sobiram ostatokot od denot za da mozam da prodolzam napred so site sili sto igraat i site svetla sto se zgasnati i site senki sto se izcheznati pred mene se mislam... ako ima pat ke dojde i vremeto za da trgnam napred zatoa sto znaeme od kade doagame samo vremeto ni treba da bideme zaedno zaedno ke mineme niz nechistotijata i osamenosta te gledam... te gledam tebe i kade nie sme toj prv dopir i seta taa hemija luge sme posle se znaeme deka vremeto ke smeni se dali e toa sto i tebe ti treba a vremeto... vremeto nema lek samo gi drzi nash*te srca skrsheni zaedno tamu nekade ima verba te tera da se obidesh samo malce poveke postoi nekoj bunt vo nas...tivok vid na bunt koj te tera da ziveesh na samata ivica. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Neam pojma,
so tuka se dokazuva, neam pojma na kogo mu e pogolem vo frazi neprofitni, mene mi se povraka, samo toa znam. |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
finta e da si svoj
koj te razbere ,dobro,kume moj ima zborovi od koj stomak se grchi no vo princip sekoj pred sekogo trci greski kje ima poradi rima no ne rima sekoja e pesna nekoja toa e toa ista moja kako tvoja Изменето од anakin - 26.Мај.2008 во 19:09 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Берам цветови од мојот дворец
о мила, тебе да ти ги подарам. Рашири ги ноздрите да го осетиш опојниот мирис. Собирам плодови од овошнава градина о мила, тебе да те наситам. Сочниот вкус нека ја заслади огорчената ти душа. Дојди со мене кај бистриот извор, о мила, ајде да се искапеме, нечистотијата да ја фрлиме зад портите на адот. Те поканувам о мила, дојдо во мојот сон, чекори кроце да не избега сонот заедно со крилестиот ат горе на небото зад облаците и да не остави во замокот на кошмарите. Внимавај тропотот на твоите чекори да не ја отвори вратата од домот каде спијат мечтите оти не смееме да им дозволиме со превез навезен од конци на лажната надеж да ни ги покријат очите. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Srebrena Kutija
Dojdi... Otvori me... Vo kutija srebrena zatvoren sum ...tuka e temno i ladno e Dojdi... Otvori ja... Tebe te chekav so vekovi ...oslobodi me vremeto me ubiva Dojdi... Pogledni vnatre... Ke vidish svetovi celi ...Sonce na izgev i site zvezdi na neboto ...Okeani od solzi i delfini vo bezgrizna igra ...Boite na esenta vo moite kosi i zelenite livadi so site cvekinja poslani na ochite moi ...Radosta na proletta i belata chista taga so prvite snegovi... Dojdi... Tvoja e... Strasta koja izvira beskrajno ...od potocite na moeto srce Dojdi... Bakni me... Bolkata ke mine vo tvojot son ...so prviot dopir na usnive polni Dojdi... Otvori me... Zemi me kako zelba slatka... Poigraj si... Dojdi... Otvori me... Zapomni me...i povtorno zatvori me... Zatvori me...vo drugi svetovi postojam... ...a tebe te chekav, cel moj zivot... Dojdi...otvori me, i povtorno zatvori me. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Od usi parea mu izlaga
i so zabi ckripi, pobeden bidna, samo denes i uste denes zosto utre ke svati dur se kikoti deka se e samo od jarinja drn, drn. Kocija go ceka, a on zvaka tutun, tocno na pladne dur vo casovnik gleda, dali da se vrati dodeka armonika usna sviri. Revolver na sajka stoi svetka i go mami da se seti kako bese, koga divo niz prerija javase, galamese i plasese so oci ladni kako glecerski ezera |
|
![]() |
|
KE SE SETISH LI NA NAS
Ke se setish li ... ako ti kazam zborovi odamna zaboraveni namerno zaboraveni vo tvoite spomeni ke se setish li ... ako gi zatvorish ochite i za moment se vratish na toa mesto...tajno mesto sto go kriesh ke se setish ... li na usnite angelski kade sto go najde najslatkiot vkus na strasta ke se setish li ... na beganjeto od vremeto i prostorot i magijata na moite zborovi od srce kazani ke se setish li ... ako ti kazam deka sum na najladnoto mesto i znam deka sakam da sum kraj ognot ke se setish li ... ako go slushnesh glasot koj plache vo mene a sepak se smee na glas da...ke se setish i povtorno ke zaboravish... zatoa sto srcata rastat zavitkani vo spomenite... na nekoj nachin zaboravivme na chustvata... denovite prodolzuvaat da minuvaat so brzo tempo... se prashuvam sega koga ne si kraj mene... ke se setish li...oh, dali ke se setish...se prashuvam...na nas. |
|
![]() |
|
Si kazavme,
si olesnivme dodeka zaedno bevme, se dopiravme i se gledavme, a sakav vremeto da go zamrznam, a sega dodeka zaminuvas go omrznuvam. Odzadi obrazi tvoi mi se smeat kako uteha bozem za treto mesto. Veterot ti ja busavi kosata, a ke izgleda kako jas da sum go storil toa, zadisan kradec novcanikot ti go zema, a nekev da ti dozvolam da castis. Zosto li so indijancite blizok se cuvstvuvam, a ne so kaubojcite, zosto li divite gi izbrkaa pitomite, zosto li te cekam koga i da se vratis, istata da bides nema |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Театар
Силната светлина несебично ми ги покажуваше сликите в чиј ракав се провлекуваше живот од бајките. Видов ѓердан нанижен со цветни ливчиња околу вратот на животот. Моите трепки слатко се љубеа додека јас потонував со мојата подморница. Одеднаш арамии ја украдоа светлината, в пукнатините почна да извира вода разделувајќи ги вљубените. Чамци, придвижувани од конците на претставата со надеж дека ќе ги соедини моите осамени трепки повторно, тонеа в чистите води, а јас принудувајќи се да ја гледам претставата постојано се прашував каде е крајот гужвајќи го билетот в џеб за кој никогаш не се сетив да го фрлам и да заминам од театарот “Спомени”. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
nikogas povekje na toa mesto
koe ne e tvoe nikogas povekje da plovis so veterot koj te nosi vo nepostojano nikogas povekje da se smees so sonceto koga toa ne sveti za tebe nikogas povekje da ne pees pesna koja nikoj ne ja saka zamizhi i nasmej se za nikogas povekje Изменето од anakin - 29.Мај.2008 во 01:42 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
VECHERVA
Vecherva...vecherva... jas sum zemjata pod nozete tvoi vechera...vecherva... sum na moite kolena kleknati vecherva...nauchiv da polzam zatoa sto noki kako ovaa letaat na kriljata na angelite ...i moite ochi se shiroko otvoreni ...i moeto srce e shiroko otvoreno a, strasta ja ispolnuva sobata vecherva ti ja predavamdushata na tebe ...isto kako da ne sum go ziveel zivotot dosega. Ako mi dozvolish jas ke ti go pokazam mojot svet samo daj mi sto chuvash za mene pokazi mi od sto si napravena samo daj mi go toa sto mozesh zivej malecka zivotot e glasen i kazi mi ja tvojata prikazna ...daj mi poveke ili toa sto go imash. Za sekoe nebo sino sto se pretvora vo oblak za sekoj son sto izcheznuva jas ke gi izmesham boite ke do donesam vinozitoto kaj tebe ke najdam zamislen pat ...mora da postoi svet za sekoe srce. Ke go zavrtam tvojot zivot naokolu ke te odnesam kade sto srceto i dushata prestojuvaat ke te odnesam nasekade ke bidam glasot vo tvojata glava chuden del od tvoite snishta ...misla sto nekogash si ja zaboravila. ...ZATOA STO TAA BESHE NAPRAVENA OD ISTATA TEMA OD KOJA SE NAPRAVENI MASHKITE SNISHTA NAJHRABRITE KE PADNAT NAJUMNITE KE POLZAT... |
|
![]() |
|
Sakaj me
oti ke se besam, ne, so pistol ke se utepam, a ti ke places, neutesna i sama, so prst pokazana i obrukana, oti si me ubila. Ne mi se k*rci mnogu, oti sum fraer direktor ke stanam i vo zatvor ke odam, a ti neutesno ke places preku resetki dur me gledas, a ja tivko ke ti spomnam deka ti rekov deka sum fraer, neli se sekavas ? Mori, aj da me sakas i toa odma. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9091929394 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |