![]() |
|
Што читате моментално |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5354555657 163> |
Автор | ||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
strucna literatura od oblasta na pravoto i politikata..periodov bas i nemam slobodno vreme za ona sto sakam i uzivam da go citam..no na poklon go dobiv Hobitot od Tolkin,na angliski jazik..pa edvaj cekam malku poveke slobodno vreme..i da se preselam vo prekrasniot magicen i cudesen svet na HOBITITE
![]() ![]() |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Denes ja pocnav Sidarta od Hese (ovojpat na italijanski), ama kojznae koga ke ja zavrsam...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Јас со месеци ја почнувам Madame Bovary од Флобер на француски и никако да ми тргне. Некако не е толку едноставно со книгите на странски јазик различен од англискиот. Мора да имаш добро проникнато во јазикот за да можеш непречено да читаш. Но во секој случај, среќно со Сидарта. ![]() |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Da,da.. edno e da citas vesnik, da slusas vesti ili sekojdnevno da go praktikuvas stranskiot jazik, sosema druga rabota e da citas literatura, i toa napisana na germanski, prevedena na italijanski a ti da ja sfatis na makedonski (vo mojot slucaj)!.... Se srekavas so zborovi sto gi nema ni vo recnicite, prvo treba da si gi prevedes, pa da gi vklopis vo recenicata, pa da ja razberes poentata...
![]() A plus i dodatni objektivni okolnosti od subjektivna priroda
![]() ![]() ![]() Srekno i na tebe so Madame Bovary, ubava kniga, iako veke sum ja podzaboravila ...
![]() |
||
![]() |
||
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
|
Srekno so Madame Bovary na francuski...No podobro e da ja citas vo original otkolku da go citas uzasniot prevod na makedonski. |
||
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
||
![]() |
||
Delfin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
|
Freski i Groteski
|
||
![]() |
||
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
|
Se obiduvam da ja docitam Satanski Stihovi
|
||
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
||
![]() |
||
alexa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
|
Скитникот Мактуб каде П.Коелјо зборува за животот, вистината и Бога.
|
||
Najveci covek uvek ostaje dete
|
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
Градинар од Рабиндранат Тагоре
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
|
Вештица-Венко Андоновски
|
||
![]() |
||
Kristin969 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
|
AZNADAR od Mubera Missini- vredi da se ima i da se procita, vo izdanie na Toper!
![]() ![]() ![]() |
||
Ljubov i Svetlina!
|
||
![]() |
||
Valeta ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
|
Демонот и госпоѓица Прим - Куелјо
|
||
![]() |
||
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
|
Еден спомен од детството на Леонардо да Винчи ~ Зигмунд Фројд |
||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
![]() |
||
bla bla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 421 |
|
11 Минути - Коељо. Ама искрено не знам дали ќе ја дочитам, малце ми е како шпанска серија...
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5354555657 163> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |