![]() |
|
Женска “призма“... |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |||
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Зошто толку негативно се гледа на промените?
Знаете ли колку е убаво кога човек ќе се ослободи од некои штетни навики, под дејство на својот партнер? На пример особата не мие раце пред јадење;доколку му укажувате на типот за вакви работи тоа значи дека сакате да го смените ?! Се е добро додека не се врши притисок за насилно менување на базата на уникатниот карактер на личноста, инаку дефинитивно преку партнерот можеме да доживееме откровение на особини и ставови кои ни самите не сме свесни дека ги поседуваме, и во лоша и во добра смисла. ![]() Изменето од GlenKlouz - 26.Мај.2008 во 12:21 |
|||
![]() |
|||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
||
...deka, probuvaat da go stokmat po svoe, mnogu e jasno, no do kade uspevaat, ne e jasno, ne se raboti za prilagoduvanje na dvata partnera vo zaednichkiot zivot spored mene tuku se raboti za edna normalna socijalna pojava, kade sho se vo nekoja zaednica bilo kakva dvajcata, i togash se sluchue fenomenot na bombardiranje i kritikuvanje najchesto od strana na zenite neli?...posho ako nie mashkite probame da smenime neshto vo karakterot na zenata i navikite, ke nastane opasna reakcija propratena so zalopojki deka ne sme kavaleri i deka ne go cenite toa sho go imame kraj sebe-poshto zenskie se goooolemi plachki i neznaat sho sakaat ustvari- ama mnogu dobro znaat kako da go postignat toa
![]() ...ova ne e lichen moj problem, iako sum go doziveal nekolku pati do sega(moram da priznaam), zatoa sho skoro site zeni imaat tendencija na moderiranje ili usmeruvanje na svojot partner, ova e problem od globalni razmeri... ...sho mislite vie do kaj moze da ide vashata tolerancija za vakvite spored mene blago kazano ego-odnesuvanja, na zenskiot del za koi mnooogu teshko se otkazuvaat... ...do kaj bi probale vie zenskite da moderirate, a do kaj vi izdrzale vie momcite da tolerirate, ili mozebi bi probale i obratno neshto situacija... ![]() |
|||
![]() |
|||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
||
ne zasluzuvash komentar!!!
![]() |
|||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|||
![]() |
|||
hanna4ever ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 239 |
||
Edno nesto sto sum naucila e deka nitu jas nitu partnerot do mene moze da ja smeni svojata sustina. Se modeliraat samo malite raboti (i kaj edniot i kaj drugiot), za vrskata da bide pouspesna. Zatoa dokolku premnogu raboti vi smetaat, nemojte da se zamarate so modeliranje tuku prodolzete ponatamu. Mozebi tokmu zad sledniot agol stoi nekoj mnogu slicen na vas.
Изменето од hanna4ever - 26.Мај.2008 во 16:14 |
|||
![]() |
|||
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
||
taka e ![]() |
|||
![]() |
|||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
||
...znachi, naravouchenie od ova replika... ...ne go menuvajte karakterot na partnerot, promenite go partnerot... ![]() ...dooooobro...e sea, ushe nesho samo...zasho i ste bile so nego voopshto na prvo mesto...??? ![]() |
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
problemot e deka gi generaliziras rabotite
postojat slucaevi takvi no vo dvete nasoki go pravi zena ili go pravi maz no postojat i neprofiliranje po zelba nego zaednicki promeni po potreba ova tema ne se generalizira kako so napravi well |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
||
....LELELEEEE JAKA "STIKLA" ..(морам на латиница да ме разбере АВТОРОТ.) |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
![]() |
|||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
||
ja u temava nikade ne najdov za vlijanieto vo seksot...u prvo vreme mnogu ebaanje ima, poslem glaa ja boli...e so ima vrska, pojma neam
|
|||
![]() |
|||
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
||
za well: se ne se otkriva na pochetok, nekoi raboti se otkrivaat so tek na vreme, ili na pochetokot mazite pazele kako se odnesuvaat ova-ona, posle batalile se, si vikaat aj dosta glumev, vekje e so mene,nema potreba
![]() ![]() i ona mislela deka e nekakov, a toj ispadnal neshto sosema treto...aj dosta zborev. ne go menuvajte mazot smenete go zachinot ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
...znachi prizmata, falsh...eeeeeeee pa toa... ![]() |
|||
![]() |
|||
apce ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
||
a be vii sea: zimas tepsija i mu vikas igraj na tepsijava
ako igra kao go bendisues i mu vikas "ti si ljubovta na mojot zivot"
ako nejke da igra baras drug i t.n.
![]() |
|||
apce
|
|||
![]() |
|||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
||
Se se sveduva na dominacija i slepa zavisnost. Toa znaci deka zenite sakaat da dominiraat zaradi svojata zavisnot od mazite t.e. oni se mozokot, a mazite volovite u brazda...pardon silata...koga vo edna prilika ja bev sam, a oni site se zgranav kolku loso ni mislat...sreka nosev pistol...
|
|||
![]() |
|||
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
||
Тема: ...zenska "prizma"...
![]() ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |