Женска “призма“...
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=13862
Датум на принтање: 01.Декември.2024 во 01:16 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Женска “призма“...
Постирано од: ...Well...
Наслов: Женска “призма“...
Датум на внесување: 25.Мај.2008 во 15:06
...ima edna poslovica, (koja veli deka zenite imaat svoja prizma-niz koja go gledaat sekoj maz, prizmata e mnogu chudna na pocetokot e realna, potoa preminuva, nesvesno vo zamislena ili imaginarna):
"zenata sekogash nastojuva da go promeni mazot, i na kraj taa samata se menuva"
...dali znaejki deka, mazot vo momentot koga go zapoznale ne im se vklopuva vo slikata zamislena na nivnata prizma i so toa sho stalno ke nastojuvaat da go promenat ili modificiraat ponataka, tie pokazuvaat sebichnost ili svoeglavost i nepochituvanje na lichnosta vo zivotot ili nesvesno se stremat kon svojata zamislena prizma...nesvakajki deka, nemozat da go izmenat mazot, na kraj samite tie stanuvaat neshto sho ne bile nikogash...
...sho e toa, i sho mislite okolu ova...???
------------- ...I feel like there is no need for conversation...
|
Коментари:
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 25.Мај.2008 во 15:12
sum cul edno interesno viduvanje na edna zena
mazite gi delat na:
1. delikates 2. brza hrana
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 25.Мај.2008 во 15:24
...tochno e toa, imaat oni megusebni muabeti za mazite, koi sekogash se nasocheni kon takanarecheno pripitomuvanje, ili ako sakame da kazeme kon nivno lichno konzumiranje na idealot za nivnata "prizmatichna ljubovna idila vo vrskite"...kako oni sho si ja zamislile, dali so toa se insistira na nefer odnos od start ili e neshto drugo vo prashanje...mozebi nepochituvanje na lichnosta...???
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 25.Мај.2008 во 15:32
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 25.Мај.2008 во 16:32
pa sekogas postoi i kaj mazi i kaj zeni potreba da promena na drugiot nema tuka razlika dali e masko ili zensko toa e fakt i toa uspeva i najgomen maz temel na svoeto jas- poleka popustka vo toa i e ubavinata na edna ljubovna vrska
dinamic transformation --- prasanje e samo do kade
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 25.Мај.2008 во 16:34
...Well... напиша:
...ima edna poslovica, (koja veli deka zenite imaat svoja prizma-niz koja go gledaat sekoj maz, prizmata e mnogu chudna na pocetokot e realna, potoa preminuva, nesvesno vo zamislena ili imaginarna):
"zenata sekogash nastojuva da go promeni mazot, i na kraj taa samata se menuva"
...dali znaejki deka, mazot vo momentot koga go zapoznale ne im se vklopuva vo slikata zamislena na nivnata prizma i so toa sho stalno ke nastojuvaat da go promenat ili modificiraat ponataka, tie pokazuvaat sebichnost ili svoeglavost i nepochituvanje na lichnosta vo zivotot ili nesvesno se stremat kon svojata zamislena prizma...nesvakajki deka, nemozat da go izmenat mazot, na kraj samite tie stanuvaat neshto sho ne bile nikogash...
...sho e toa, i sho mislite okolu ova...???
|
Донекаде е точно...се е зависно сепак од жената..има разлика од жена до жена...а исто така и од односите со партнерот....највеќе зависи од тоа како го упознаваш партнерот така и почнуваш да се однесуваш не е баш имагинарно тоа и измислено. Јас би рекла реално. Како прво и основно, ако сум го упознала и сум го засакала каков што е, зашто да го менувам? Па јас не сакам мој крој да е, туку сум го засакала каков што е. Нормално е да има промени некои, но од двете страни, љубовта знае да не смени, но ништо со сила и под уцена. Почитта секогаш треба да постои.
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 00:30
Zenata vo sustina nikogas nema da se otkaze od namerata da go smeni mazot.. ako moze...
Molam ova da go smeni da ne se sfati vo bukvalna smisla, kao demek gi menjava ko corapi i taka...!!!!
|
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 00:39
којсумјас напиша:
Zenata vo sustina nikogas nema da se otkaze od namerata da go smeni mazot.. ako moze...
Molam ova da go smeni da ne se sfati vo bukvalna smisla, kao demek gi menjava ko corapi i taka...!!!!
|
zemeno na znaenje toa da go smeni- nema da go zemam kako vistinski zbor ZAMENI zatoa sto i taka go nema toa znacenje
|
Постирано од: realna
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 00:43
pa sosema e normalno ako sakas da bides so nekoj, da se trudis da go promenis ona sto moze da ve razdeli, i voopsto da go podobrish ne samo za sebe tuku i za nego, spored mene...........
------------- srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
Постирано од: IQ
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 01:20
site zeni imaat nekoja slika za nekoj si demek idealen maz, i koga ke najdat nekoj so e so tie osobini, edno neshto da ne e kako shto treba, taa ke se zafati za toa i ke nastojuva da go promeni, za nejziniot maz da bide idealen spored nejzinata zamisla...po nekoe vreme ke sfati deka ne moze nekoj da se promeni i ili ke go prifati toa neshto ili ke go kritikiva cel zivot shto e pogubno za edna vrska...
zenite treba a sfatat deka idealen maz ne postoi i da go prifatat svojot maz takov kakov shto e...CHOVEK so site doblesti i maani...
jas ne se obiduvam da promenam nekogo, ako go sakam ke go sakam takov kakov shto e isto i toj me prifakja takva kakva shto sum i ne se obiduva da promeni neshto kaj mene...LUGJE SME
------------- http://imageshack.us">
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 05:12
...Ne se soglasuvam deka ..."zhenata sekogash nastojuva da go promeni mazot...
...Nema logika...
Zosto da go menuvam karakterot na mazhot..?
Zosto da se macham da menuvam nesto sto ne mi se dopagja kaj nego...?
...Mazhot ke go smenam, nema potreba karakterot da mu go menuvam...
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Постирано од: ПодВодно
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 07:58
anakin напиша:
sum cul edno interesno viduvanje na edna zenamazite gi delat na:1. delikates2. brza hrana
|
ova na prv pogled mi se vide super podelba,
ama na vtor pogled me zaumi (vo koja kategorija spagjale moite izbranici).
na tret pogled, sporedbata vekje ich ne mi se dopagjashe, oti kako da ja svrtis ispagja deka site mazi na kraj se pretvoraat vo tvrdiot proizvod na metabolizmot, a jas mazite sepak gi gledam kako potrajni vrednosti.
|
Постирано од: ПодВодно
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 08:12
anakin напиша:
pa sekogas postoi i kaj mazi i kaj zeni potreba da promena na drugiot; nema tuka razlika dali e masko ili zensko...toa e fakt i toa uspeva ...vo toa i e ubavinata na edna ljubovna vrska dinamic transformation--- prasanje e samo do kade
|
ova e vekje mnogu podobro i sosema se soglasuvam.
a za toa deka obidot da vlijaesh na partnerot vo neshto (ne bi go narekla toa menuvanje) e nedostig na pochit, samo ke recam deka i tvrdoglavosta da ne se prilagodam na potrebite na partnerot moze da se smeta za nepochituvanje. pa sto e ljubovta ako ne postojano dvizenje eden kon drug? ako jas trgnam od skopje, a ti od gradsko, najbrzo ke se najdeme vo veles.
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 09:18
filmadzijka напиша:
................. ako jas trgnam od skopje, a ti od gradsko, najbrzo ke se najdeme vo veles. |
Ete ti zenska "prizma".....!!! A so koja brzina ke se dvizime..???
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 12:18
Зошто толку негативно се гледа на промените?
Знаете ли колку е убаво кога човек ќе се ослободи од некои штетни навики, под дејство на својот партнер? На пример особата не мие раце пред јадење;доколку му укажувате на типот за вакви работи тоа значи дека сакате да го смените ?!
Се е добро додека не се врши притисок за насилно менување на базата на уникатниот карактер на личноста, инаку дефинитивно преку партнерот можеме да доживееме откровение на особини и ставови кои ни самите не сме свесни дека ги поседуваме, и во лоша и во добра смисла.
|
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 15:40
...deka, probuvaat da go stokmat po svoe, mnogu e jasno, no do kade uspevaat, ne e jasno, ne se raboti za prilagoduvanje na dvata partnera vo zaednichkiot zivot spored mene tuku se raboti za edna normalna socijalna pojava, kade sho se vo nekoja zaednica bilo kakva dvajcata, i togash se sluchue fenomenot na bombardiranje i kritikuvanje najchesto od strana na zenite neli?...posho ako nie mashkite probame da smenime neshto vo karakterot na zenata i navikite, ke nastane opasna reakcija propratena so zalopojki deka ne sme kavaleri i deka ne go cenite toa sho go imame kraj sebe-poshto zenskie se goooolemi plachki i neznaat sho sakaat ustvari- ama mnogu dobro znaat kako da go postignat toa, a vo sushtina se raboti za edna lucidna igra spored mene na nametnuvanje na tempo ili nekoja zamislena traektorija po koja zenskoto saka i e naviknato da i se dvizi vo dosegashniot i inaginarniot nachin na zivot, koj go ima zemisleno... tazno sho ke kazam ama vistuna e, bez respect za "okolinata"...
...ova ne e lichen moj problem, iako sum go doziveal nekolku pati do sega(moram da priznaam), zatoa sho skoro site zeni imaat tendencija na moderiranje ili usmeruvanje na svojot partner, ova e problem od globalni razmeri...
...sho mislite vie do kaj moze da ide vashata tolerancija za vakvite spored mene blago kazano ego-odnesuvanja, na zenskiot del za koi mnooogu teshko se otkazuvaat...
...do kaj bi probale vie zenskite da moderirate, a do kaj vi izdrzale vie momcite da tolerirate, ili mozebi bi probale i obratno neshto situacija...???
|
Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 15:50
ne zasluzuvash komentar!!!
------------- Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
Постирано од: hanna4ever
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 16:13
Edno nesto sto sum naucila e deka nitu jas nitu partnerot do mene moze da ja smeni svojata sustina. Se modeliraat samo malite raboti (i kaj edniot i kaj drugiot), za vrskata da bide pouspesna. Zatoa dokolku premnogu raboti vi smetaat, nemojte da se zamarate so modeliranje tuku prodolzete ponatamu. Mozebi tokmu zad sledniot agol stoi nekoj mnogu slicen na vas.
|
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 18:37
hanna4ever напиша:
Edno nesto sto sum naucila e deka nitu jas nitu partnerot do mene moze da ja smeni svojata sustina. Se modeliraat samo malite raboti (i kaj edniot i kaj drugiot), za vrskata da bide pouspesna. Zatoa dokolku premnogu raboti vi smetaat, nemojte da se zamarate so modeliranje tuku prodolzete ponatamu. Mozebi tokmu zad sledniot agol stoi nekoj mnogu slicen na vas. |
taka e
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
|
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 19:23
IQ напиша:
hanna4ever напиша:
Edno nesto sto sum naucila e deka nitu jas nitu partnerot do mene moze da ja smeni svojata sustina. Se modeliraat samo malite raboti (i kaj edniot i kaj drugiot), za vrskata da bide pouspesna. Zatoa dokolku premnogu raboti vi smetaat, nemojte da se zamarate so modeliranje tuku prodolzete ponatamu. Mozebi tokmu zad sledniot agol stoi nekoj mnogu slicen na vas. |
taka e |
...znachi, naravouchenie od ova replika...
...ne go menuvajte karakterot na partnerot, promenite go partnerot...
...dooooobro...e sea, ushe nesho samo...zasho i ste bile so nego voopshto na prvo mesto...???
|
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 19:29
problemot e deka gi generaliziras rabotite postojat slucaevi takvi no vo dvete nasoki go pravi zena ili go pravi maz
no postojat i neprofiliranje po zelba
nego zaednicki promeni po potreba
ova tema ne se generalizira kako so napravi well
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 19:44
...Well... напиша:
IQ напиша:
hanna4ever напиша:
taka e | ...znachi, naravouchenie od ova replika......ne go menuvajte karakterot na partnerot, promenite go partnerot......dooooobro...e sea, ushe nesho samo...zasho i ste bile so nego voopshto na prvo mesto...??? |
....LELELEEEE JAKA "STIKLA" ..(морам на латиница да ме разбере АВТОРОТ.)
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 20:24
ja u temava nikade ne najdov za vlijanieto vo seksot...u prvo vreme mnogu ebaanje ima, poslem glaa ja boli...e so ima vrska, pojma neam
|
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 21:34
za well: se ne se otkriva na pochetok, nekoi raboti se otkrivaat so tek na vreme, ili na pochetokot mazite pazele kako se odnesuvaat ova-ona, posle batalile se, si vikaat aj dosta glumev, vekje e so mene,nema potreba
i ona mislela deka e nekakov, a toj ispadnal neshto sosema treto...aj dosta zborev.
ne go menuvajte mazot smenete go zachinot
|
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 19:47
IQ напиша:
za well: se ne se otkriva na pochetok, nekoi raboti se otkrivaat so tek na vreme, ili na pochetokot mazite pazele kako se odnesuvaat ova-ona, posle batalile se, si vikaat aj dosta glumev, vekje e so mene,nema potreba
i ona mislela deka e nekakov, a toj ispadnal neshto sosema treto...aj dosta zborev.
ne go menuvajte mazot smenete go zachinot |
...znachi prizmata, falsh...eeeeeeee pa toa...
|
Постирано од: apce
Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 14:51
a be vii sea:
zimas tepsija i mu vikas igraj na tepsijava
ako igra kao go bendisues i mu vikas "ti si ljubovta na mojot zivot"
ako nejke da igra baras drug i t.n.
------------- apce
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 29.Мај.2008 во 12:41
Se se sveduva na dominacija i slepa zavisnost. Toa znaci deka zenite sakaat da dominiraat zaradi svojata zavisnot od mazite t.e. oni se mozokot, a mazite volovite u brazda...pardon silata...koga vo edna prilika ja bev sam, a oni site se zgranav kolku loso ni mislat...sreka nosev pistol...
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 01.Ноември.2009 во 13:17
Тема: ...zenska "prizma"...
Kako dijamant... Ja prekrsuva svetlinata na bezbroj nacini...
|
Постирано од: riki1899
Датум на внесување: 01.Ноември.2009 во 14:14
najcesto e vistina,obicno poveketo zeni se fakaat vo svojata sopstvena mreza...razlika e samo sto nekoi go svakaat toa pred vreme,nekoi go svakaat na vreme, nekoi tek koga ke se fataat,koga ke bide kasno,...
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 06.Ноември.2009 во 22:27
Идејата може да ни го промени животот, но...
жената може да ни ја промени идејата.
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 06.Ноември.2009 во 22:29
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 11.Јануари.2011 во 01:00
Koj videl .... toj pocuvstvuval ... i toj znae ....
Se drugo se samo prikazni za mali deca ....
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 25.Март.2014 во 15:45
Чудна работа е женската призма. Понекогаш низ неа ѓаволите ги гледаме како ангели, и обратно. Ако ја тргнеме, може и да не ни се допадне тоа што ќе го видиме. Ако мажите не гледаат нас низ призми и не ставаат во калапи, се лутиме и негодуваме. Ако не не' гледаат низ призми, пак се лутиме (зошто па да не не' гледаат)... Кој да не разбере и нас, којзнае....
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
|