![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4344454647 213> |
Автор | ||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ako nesto se raspadnalo , rasturilo, neopstanalo znaci deka bilo nezdravo, neprirodno, vestacki izmisleno. Eden den ke se otvorat granicite a narodite po inercija i po slobodna volja sami ke se zblizat. Eve jas na primer Hrvatite, Slovencite, Bosancite, Crnogorcite seuste gi osekam za bliski, vo nikoj slucaj kako braka ili isti narod tuku kako prijateli. |
||
![]() |
||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
|
Јас па Хрватите, Словенците, Босанците муслимани па и Црногорците, воопшто не ги осеќам како блиски , воопшто...
Како може Хрватите да ги осеќам блиски кога пукаа на мене додека бев во ЈНА...??? |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
PA DA SI BIL VO ARM, SIGURNO NEMA DA PUKALE NA TEBE. OSVEN TOA OBIDI SE TE MOLAM RABOTITE DA GI GLEAS OD MAKEDONSKI ASPEKT, AKO NAVISTINA SI MAKEDONEC, NEMOZES DA GI MRAZIS SLOVENCITE KOGA SE NAJGLASNI PODRZUVACI ZAEDNO SO TURCIJA (MUSLIMANI KAKO STO VIKAS)ZA VLEZ NA MAKEDONIJA VO NATO I EU, NEMOZAM DA GI MRAZAM HRVATITE KOGA VO SEKOJ POGLED IMAME ODLICNA SORABOTKA SO NIV. NAVISTINA NEZNAM KAJ TI E PROBLEMOT, ILI PRIZNAJ DEKA SI SRBIN PA DA NE SE SEKIRAM ZA TEBE. |
||
![]() |
||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
|
Во мене е влезен и закоравен Југословенскиот патриотизам и секој кој помогна тој да се растури за мене е вечен непријател (зборувам за држави)... Неможе сега Словенија или Хрватска да ми се прави пријател, а во 1990/91 јавно кажуваа дека не сакаат со нас да живеат, па и по цена на војна... Не фала тие не ми се пријатели... Тие се кукавици за мене...
|
||
![]() |
||
|
NE SAKAA DA ZIVEAT SO SRBIJA KOJA I BESE GLAVEN FAKTOR ZA RASPAGANJE NA JUGOSLAVIJA. AKO SI UPATEN NA SRBITE NE IM ODGOVARASE KOMFEDERACIJA, ZOSTO BEA NAVIKNATI DA GI LAPAAT PARITE OD SITE REPUBLIKI. AKO E TAKA TOGAS I MAKEDONIJA NE SAKASE DA ZIVEE VO EDNA DRZAVA SO SRBITE A TOA GO POKAZA I REFERENDUMOT 1991 A AKO SI JUGONOSTALGICAR TREBA DA GI MRAZIS SRBITE KAKO GLAVEN I EDINSTVEN FAKTOR ZA KRVAVO RASPAGANJE NA PORANESNATA DRZAVA. |
||
![]() |
||
KUKOC7 ![]() Сениор ![]() ![]() Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
|
iskreno si ja sakam makedonija .... i ne mi e krivo voopsto sto sme slobodna i samostojna drzava naprotiv GORD SUM ,no me faka jugonosltagija koa ke se podsetam na nekoi ubavi moemnti,Radakovis i negovito gol protiv ubgarija,koa ke se setam kakva velesila bese cela jugoslavija vo kosarka,koa vardar igral vo prva liga....i mnogu drugi raboti
|
||
![]() |
||
|
TAKA E KUKOC JUGOSLAVIJA E MINATO, VECERVA KE IGRAME SO POLSKA I KE SE RADUVAM MNOGU POVEKE AKO MAKEDONIJA POBEDI ZATOA STO SITE 22 IGRACI KE BIDAT MAKEDONCI. |
||
![]() |
||
|
Секој ќе се радува нормално.... А она што го тврдиш дека Србија била таа што ја растурила Југославија, многу грешиш... Незнам колку години имаш и дали ја познаваш добро историјата... Ако си помал од 25 /26 години нема сврха да разговараме... ![]() |
||
![]() |
||
|
Na kraj na kraevite ne e ni tolku vazno koj ja rasturil, vazno e deka denes imame drzava sprema koja mnogu neodgovorno se odnesuvame, zalime za nekoj pominati vreminja a zaboravame na idninata. |
||
![]() |
||
|
Важно е како не е важно кој ја растури... Ја растурија националистичките партии кои победија во Словенија, Хрватска и Босна, со помош од западните сили под лажната закрила "Демократија"...
|
||
![]() |
||
only_me ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
|
Delijo ako si ti cetnik, neznaci deka site se cetnici na forumov. Drugo, ako si bil u JNA togas ti si pukal na Hrvatite i na Slovencite a tie sigurno morale da se branat nekako... A toa sto sakale nezavisno e nivno pravo, nemozete vie komunjarite da naredite nekomu da bide del od vasata lazna jugoslavija, kade sto poradi razlicna religija (za koja neve boli uvoto) gore spomenatite bile sekogas prezirani i ismejuvani od strana na srbite koi vo ovaa mocana jugoslavija sekogas sakale na da bidat na vrvot... itn...Kako sto ti rece nekoj da si bil vo ARM ako nesi sakal da bides pukan!! |
||
![]() |
||
only_me ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
|
A koj motiv bi trebalo da gi drzi ovie drzavi vo jugoslavijata? Spored tebe....isprano mozocke ![]() |
||
![]() |
||
|
Јас не пукав во Хрватите, туку тие пукаа на мене... А ЈНА како ЈНА, се воздржуваше колку што може, но на крај ниедна војска не трпи толку и дури тогаш припукавме...
Ако некој има право да се отцепи, каде е правото на оној кој нејќе да се отцепи, а живее во сепаратистичките републики...??? |
||
![]() |
||
FLooK ![]() Група ![]() Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 69 |
|
Србоносталгичар си........ти го признавам
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4344454647 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |