|
Mатурско славје |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Биба Г дипломците не се тинејџери |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тешко нас, ако беа тинејџери. |
||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Море буквалисти едни... сакав сите тие славја да ги ставам во еден кош...поводите се различни,а збрките,гужвите и трошоците се исти... Де,па какви сте биле,еееее |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НА КЛИНИКАТА ЗА ТОКСИКОЛОГИЈА ВО СКОПЈЕ
25-мина матуранти во алкохолна кома Откако почнаа матурските прослави, докторите од Токсикологија велат дека секоја вечер примаат малолетници кои се толку пијани што не се при свест Дваесет и петмина матуранти оваа недела биле донесени на Клиниката за токсикологија во алкохолна кома. Откако почнаа матурските прослави, докторите од Токсикологија секоја вечер примаат малолетници кои се толку пијани што не се при свест. Подеднакво има пијани до несвест и момчиња и девојчиња. "Станува збор за екстремни труења со алкохол, поради што мозокот на децата се затупува и се наоѓаат во т.н. алкохолна кома. Децата имаат испиено огромни количества алкохол, најчесто жестоки пијалаци и пиво, а не ретко мешаат и по неколку пијалаци. Бидејќи станува збор за 18-годишни деца, состојба е многу опасна и не ретко може да заврши со смрт. ...na ova nemam komentar...Vest kaza se... |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еднаш се бива матурант....... .......ако не поради забавата и тоа чувство дека им е можеби последен собир некои се решаваат таа вечер да ја паметат како се изгубиле скроз на скроз и се обрукале завршувајќи во болница.........дали е тоа добро......и каков е тој наш менталитет не знам.......но е едно е сигурно........од година на година таквите случаи се зголемуваат односно на секоја нова матурска прослава се конзумира се повеќе алкохол.....
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...strashno e shto ova praksa ja prifatija i polumatuturantite...pa mnogu 13/14 godishnjaci zavrshuvaat na istiot nacin...na toksikologija... ke procitame za vakvi slucai i vo periodot od 8-10 juni... ako ne se prezeme neshto navreme ...da se spreci... se dodeka ne se sluci neshto tragicno...pa posle da si ja prefrlame vinata edni na drugi... |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,....i jas prvpat se nachukav na,...polu matura,..
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
blesava
Нов член Регистриран: 03.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
heee matura be luge ........pa toa e e e kraj na site sekojdnevni maki eeeej......znaete so imaat pravo poveke se krivi roditelite od decata....zasto ne im kazat deka toa e samo edna vecer i deka ne se lupaat tolku pari...tuku i oni sakaat togas nesto neznam sto.....ama sepak zavisi nekoj roditeli slavat so decata od merak taa vecer zasto predhodnite 4 godini oni ucele,ne spiele navecer,im bilo tesko se potele u skolo(koga se sramele).................i oni slavat(bozem zavrsuvaat)ali tuka se otvara druga tema neli?Ama so si e vistina vistina si e vo denesno vreme se lugevo nemaat ovde a onde se rasfrlaaat so pari A MATURATA E TROSOK.....ZA PRED LUGE akoo me razbirate.....heee pozdrav do site vas i neka im e so sreka na site sto polagaat matura ovaa godina
|
||
guinevere
Нов член Регистриран: 21.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Парите се за трошење!
А, денес пари се трошат на работи кои се помалку важни дури и од матурските прослави. На пример - свадбите! Некои бракови траат, а некои брзо доаѓаат до својот крај. Но,ако сакаш, можеш да се ожениш/омажиш и пет пати. Со матурските не е така. Само еднаш имаш осумнаесет години. Само еднаш си матурант! |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... ubavo e da si maturant... ubavo e da imash osumnaeset godini... se e ubavo... ne e ubavo koga nekoj preteruva... a boga mi imashe mnogu koi preteraa... pa zavrshija na toksikologija... za niv maturskoto slavje e temen oblak... mrak... |
||
kristofer
Сениор Регистриран: 17.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 112 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa je to, maturskata vecera ako sakaat decinata da ja slavat pa neka odat ednas je taja mozi ke mu ostani vo uspomen, podobro ke je ako ima nekoj da ja snima i ke go imate toa za cel zivot, jas ne pamtam dali otidov i so koj ja slavev.
|
||
vrtyuwged
|
||
Agapi
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas bev maturantka ovaa godina i mozam da kazam deka i jas go imav istoto mislenje kako i vas no sega gledam od nekakov poinakov agol..
sepak ednas e matura i sekoj saka da bide sovrsen..so ova ne go opravduvam frlanjeto na pari na premnogu skapi fustani zatoa sto sepak toj fustan e za edna prigoda (ene go mojot sedi vo garderob i ne vervam deka nekogas povtorno bi go stavila)
Inaku jas mislam deka nema sansi da se prekina ova..vi kazuvam od cist primer zatoa sto koa pocnavme da ucime na pocetokot na 4ta god site se slozivme namesto da imame proslava vo restoran cela generacija da organizirame patuvanje nekade nadvor od zemjata..taka da bi gi izbegnale i site tie trosoci za fustani, frizuri, sminki, nadgradbi i uste trista raboti..
iako na pocetokot site beja vooduseveni od idejata kako sto odminuvase vremeto taka pocnaja da se rezerviraat restorani i site zaboravivme na nasata prvicna ideja.
A da ne go zaboravam i slavenjeto na 2ra i 3ta maturska vecer vo Ohrid..:) ete vi uste eden trosok, pa alista za vtora vecer, pa smestaj vo ohrid itn itn
a isto taka mojte odlucija da ne slavime v kafana po moe baranje zatoa sto jas ne sakav, no dokolku vi mozela pak da odlucam bi ja izbrala kafanata. Zosto? Od edna ednostavna pricina zatoa sto iako sme 24 Juni i pomina poveke od mesec od mojata matura mene seuste mi doagaat gosti i uste ke mi doagaat. Taka v kafana barem site istovremeno i mirna glava :)
No sepak spored mene vredese celiot trosok ( iako moite roditeli ne mislat taka no sepak toa e sto ke pravat :) zatoa sto tie denovi beja najubavite denovi od mojot zivot koj vecno ke gi pamtam. pripremi...slavenje..solzi :) i se razbira Ohrid kade sto site zaedno pominavme ludo i nezaboravno
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Истиот период од лани, истите проблеми на родителите, се се менува, само нашите навики никако да се сменат. Вечер потсетува
СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ПОРАСНАА И СО ЏЕПАРЛАКОТ
Третмани за солариум до 1000, антицелулитна масажа 400 - 1000, третмани за лице 1300, шминкање и фризура 2000, надградба на нокти 1500, депилација 500. Свечен фустан 9500, сандали од 3000 па нагоре, чанта и накит 3000. Ова е списокот кој една матурантка им го врачила на своите родители пред некој ден. - Кога ги собрав цифрите, ме заболе глава. Испаднаа над 20.000 денари! Кога ја прашав за надградбата на ноктите и антицелулитната масажа, ми кажа дека не сум во тренд и дека несака да испадне селанка пред друштвото - вели нејзината мајка. - Се кварцаат, депилираат, доаѓаат на третмани, потврдува и Викторија Станковиќ, сопственик на елитен салон за убавина. Се обидувам да им објаснам дека некој од работите не се за нив, дека се млади но, не слушаат. Во глобала повеќето доаѓаат со нивните мајки или со нивен благослов, вели Викторија. - Кога и реков на девојче дека со пунџа ќе изгледа барем десет години постара, ми одговори дека таа тоа го сака, објаснува стилистот Крис од истоимениот фризерски салон. Инаку, од пред три-четири години матурантите воведоа и правило на партнерката или партнерот да се купи и подарок. Секако не каков било. - На момчето кое ја допрати мојата ќерка на матурската вечер му купив, на нејзино претходно инсистирање, златна нараквица. Таа пак од него доби парфем, вели една скопјанка која минатата година успеала да ја "преживее" матурата на својата ќерка. На списокот треба да се додаде и подарок за класниот раководител, сметката во ресторан и слично. Целата фешта мора да пројде со музика, па организаторите во средните училишта овие денови резервираат и блех музика. Се подразбира фотографирањето во милион пози, а секоја фотографија по 150 денари. Панатаму, во списокот е и генерациското табло кое чини до 650 денари. - Така сите тоа го прават, не сме само ние единствени велат средношколците кои деновиве лудуваат по скопските продавници заедно со нивните родители, заборавајќи на ланската матурска екск*рзија во Виена, Прага, Будимпешта. Иако желбите и потребите на девојчињата се големи, ни момчњата многу
не заостануваат во екстравагантните подготовки за матурската прослава. |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |