|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 8889909192 146> |
Автор | |
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
шиејќи го фудбалот, сонуваше
сонуваше тој да биде Роналдо па дури и да промашува пенали да биде Кака, Ван Перси, па дури и Пеле, Марадона. се памтат сите нивни голови сите нивни потези, дриблинзи но кој го спомнува него? кој му носи вода, лебче? гледа ли детево во небото колку е плаво и убаво? го знаат ли него воопшто? како се вика, има ли име? колку години е сега? колку време шие фудбали? кога ќе видете некој како шутира фудбал, или било каква топка запрашајте се, кој ја направил? каде ја направил и најбитното: како се вика тоа дете? |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dogi
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Tamawa
Група Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нови... Нови слики,нови звуци, нови... нови вкусови,нови облици, нови... нови игри,нови правила, нови... нови закони,нови патила! Нов... Нов ден,нов свет, нов.. нов блесок,нов лек, нов... нов поредок,нов почеток, нов... нов жиг,нов отсечок! Нова битка на повидок, нов сјаен камен на прстенот, ново сонце кај залезот, нови луѓе кај излезот! ...се е ново околу мене, само болкава стара е... |
|
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Граматика на раздорот
Јас ... ти подарував слики од мојот сон. Ти ... ги наоѓаше во нив боите што нè поврзуваат. Тој ... нè убедуваше дека сме далтонисти. Таа ... нè обвинуваше дека сме антагонисти. Тоа ... замириса на скапаница. Ние ... сакавме да сакаме. Вие ... мислевте дека можете. ... ... сите се претворивме во Тие. |
|
Tamawa
Група Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво филмаџике! Баш пријатно ме изненади...многу ми се сфиѓа песнава...различна е !!!
|
|
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаеш
Горе се гранките на гордоста, а ти знаеш дека имам страв од височини. До работ на светот ме следат ангел и демон фатени за рака, а ти знаеш дека јас не верувам во примирја. Громогласно молчам скриен во налетот на пролетни дождови, а ти знаеш дека сум тивок кога најмногу ме боли. Колебливо ми чекориш зад грб, за да ми затвориш очи, а знаеш дека мразам изненадувања. Засекогаш си одиш денес, а јас си повторувам дека твојата вечност без мене ќе трае само до утре, оти знаеш дека најдобро те познавам. |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Bravo!...Bravo!...Bravo!... ...sekogas so zadovolstvo te citam...
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што сакам, а што не
Не сакам жедни погледи, срцепарателни серенади, ТЕ САКАМ напишано со крв, бесконечни одења и враќања, трескање врати од револт, драма квинс во сто изданија. Сакам само една одаја од твојата душа, каде ќе можам да се одморам во тишина од ѓаволскиот свет кој страшно знае да ме умори. Изменето од Quentin - 24.Мај.2008 во 01:54 |
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Thank you |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.......WOOWWWWW Изменето од marija1000 - 24.Мај.2008 во 01:56 |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...jas ja sakam tvojata poezija... Изменето од moira - 24.Мај.2008 во 01:59 |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JUST A DREAM
Somewhere there is freedom... ...not here Somewhere there is a peace... ...not here Somewhere there is no disease... ...not here Where I'm at No room for the weak Weak die... Cause that's the instinct of mankind Land of the... What's free Not a thing when you live in a nightmares Keep on dreaming Keep the dream alive To late to escape There is no life... ...just a dream Work so hard To pay off someone else. PS.klik-klik...nazdravje T-mobile, parica mashala... |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЖЕЛБА
Таа сака да стане диригент Во оркестарот во кој маестрото Маестрално маестрира на мојата гордост Од чиста македонска дабовина. Јас и понатаму се инспирирам Од ѓубрето во црвениот автобус Полн со црвени шеширчиња И барам епитети Од кои ќе излијам беџови За да го нашминкам смрадот - ѓубрарите да не мижат Кога ќе минат да го олеснат контејнерот Обоен со крвта на ослепените емоции... Ох, колку сака таа да нурнува во морето Од меки тонови Што се разливаат како далги По сунгерестата брегови на нејзината душа, Проколната од насмевката на Белиот ангел на прогонот, Миросана со гној Од длабоките извори на суетата И неостварениот сон да биде принцеза Макар и на балот На екстравагантните танчери на глупоста |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Внеси реплика | страница <1 8889909192 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |