|
Што е смислата на животот |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 115> |
Автор | |
Drlja
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да учиш од минатото,
Да живееш за моментот и Да се надеваш на иднината! |
|
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако можеш да сонуваш...а сонот да остане сон....
ако можеш да фантазираш...но мислите да ти ја задржат
реалноста...ако можеш се што имаш...да ставиш на коцка
и да изгубиш...за да повторно почнеш од почеток...не зборувајќи
за тој пораз...ако можеш да го присилиш срцето...да се бори...
и да не потклекне пред пороците.....тогаш знаеш дека....
СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ Е ВО ...ИЗДРЖЛИВОСТА...........
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Patot da si go belezis so kamcinja,zasto ako frlas lebce pticite ke ti go izedat ko na Ivica so mu napravija
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo ovulacijata
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите ние грчевито се држиме за минатото и фантазираме за иднината....Затоа не нема во сегашноста
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ДА СЕ ЗЈАПА ВО МОНИТОРОТ ПО ЦЕЛ ДЕН И ДА ЧЕКАШ НЕКОЈ ДА ТЕ РЧНЕ,ЗА ДА ФАТИШ РАСПРАВИЈА.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
factotum
Нов член Регистриран: 20.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иако вака сумирано зазвучува како нешто од книга за самопомош (литература која ја презирам), мислата е многу точна. Треба многу храброст да бидеш присутен сега и овде. Но и ментален капацитет да го “примиш“ светот, да расудиш, да конформираш и да одбиваш. Затоа што афтер ефектот што се случува после 5-10 години и знаењето од тогаш и гледањето на нештата од таа перспектива, “како требаше да направам“, не важат и не се веќе во игра. Па после бори се со сеќавањата, совеста итн. Бидејќи темата е смислата на животот, ќе преминам на тоа. НИКОЈ НЕ ЗНАЕ КОЈА Е СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ. Ако некој ви вика дека ја знае, ве лаже и пробува нешто да ви шитне. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da se zalapas so nekoja i da se nadevas deka podocna ke ti dae otkako ke potrosis bajagi pari i zivci pravejki se nesto sto ne si...deka fotelja, daljinsko i utakmici se gluposti vo odnos na nea, fakajki se sebe kako se lazes i ti se zgaduva od sebe...deka obozavas da gledas vo nea dodeka rasposlala bujni kosi na mekiot jastuk,a u sebe si vikas : - Mamu i ebem, ama se zdebelila i se rasirila na krvetot i ja nemam kade da legnam.
A otkako ke ti dae si vikas : Yes ! Sea ke i e*am mamata ! I ke ja sporedis verbalno so celo zivotinsko carstvo zasto znae deka si loser, ama ne smee da ti kaze oti si pojak i mozes da ja raskazes na celo maalo, sea otkako poveketo znaat deka se onadite... Pa ja zimas za zena oti si vikas koja druga ke ti dozvoli da se pravis fraer bez pokritie, somnevajki se nejzinite realni mentalni sposobnosti, no kako ti odgovara nema da navleguvas podlaboko vo taa tematika zosto ako se oprai ke ti akne klocata i ke se fati so onie izmazneti dripci so besni kol koi ti siskaat podsmeslivo koga ke pomines so tvojata kanta so dupnat auspuh... Изменето од zbunet - 29.Мај.2008 во 13:23 |
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ucis od greskite,a greski ke pravis dodeka si ziv,pa sledstveno na ova,povekje greski-povekje znaenje...znaci smislata e da gresis (malce se zbuniv...ili pak zgresiv nesto )
|
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma,....don't matter!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ON I JAS-ima smisla
ON BEZ JAS-nema smisla *vnimanie:ON vo slucajov se odnesuva na edinka,a ne na Obedineti Nacii |
|
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Без ова за мене ништо нема смисла.... |
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da zavrsis fakultet i da se iselis od zemjava...
|
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da bides patriot i da gi ispoubies domasnite predavnici koi dosle na vlast
|
|
Внеси реплика | страница <1 2021222324 115> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |