IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Името е се што имаме
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Името е се што имаме

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 56>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2008 во 20:36
ocekuvav i nesto povece od tebe ... duri i se dovedov vo situacija da te zaprasam zosto si tolku demoraliziran vo odnos na nacijata koga , opaaa ... NIKOJ NE BI VE NI KUPIL .... predavnicki zbor ... ne za nas Makedoncite ... predavnicki za tebe samiot ... pa ti ne si nitu MAKEDONEC ... taka da sega stanuva jasno ona sto go pisuvas ... ti si del od onie koi nikogas i vo nieden slucaj na Makedonija ne ste i pomislile a nitu ce i pomislite nesto ubavo .. badijala se trudis gungsh .... samo edno ti priznavam ... za razlika od ostanatite , ubavo si go sovladal Makedonskiot jazik ... sekoja cest .... bachios голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 21.Мај.2008 во 20:37
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2008 во 23:57
miroslave aj te molam procitaj nesto na tema non demonstr..za imeto ...misli malku ...znam deka e tesko ama ajde potrudi se големо%20гушкање
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
nenno Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Локација: Antarctica
Поени: 174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nenno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 02:12
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

REPUBLIKA MAKEDONIJA ........ nema drugo ime ....
MIROSLAV, GRUEVSKI GO SMENI IMETO I TOA E VISTINA, PORADI TAA NEGOVA KUKAVICKA POLITIKA TOJ KE SI ZAMINE OD POLITICKATA SCENA VO MKD I KE MU JA PREPUSTI PALKATA NA NIKOLA DIMITROV, AKO NE SE SOGLASUVAS OSTAVI VREMETO DA POKAZE PA DAVAJ KOMENTARI. GRUEVSKI GI NAPRAVI OVIE PREDVREMENI IZBORI SAMO ZA DA JA IZBEGNE ODGOVORNOSTA PRED MAKEDONSKIOT NAROD(SE PRIKAZUVASE KAKO PATRIOT) A VSUSNOST GO NATOVARI SAMAROT I KE SI GO ZIVEE ZIVOTOT MNOGU DOBRO(ZA SEBE LICNO. NE TI GO PISUVAM OVA ZA DA TE NERVIRAM, TOA E VISTINATA I SAM KE JA VIDIS, SONCE E FORMIRANA PO NALOG NA MEGUNARODNIOT FAKTOR I E NAPRAVENA ZA DA FORMIRA VLADA KOJA KE NAPRAVI KOMPROMIS ZA IMETO(NESTO STO IM ODGOVARA NA MINIMUM 70% OD GRAGANITE NA MKD). OD REALNOSTA NE SE BEGA, A OVA STO TI GO PISUVAM E REALNOST. POD PRETPOSTAVKA I DA IMA REFERENDUM KE IMA 300 ILJADI ALBANSKI GLASOVI PLUS 350000 MKD GLASOVI ZA PROMENA NA IMETO A TOA ZNACI NEKADE NAD 50% OD MAKEDONSKOTO GLASACKO TELO. VERUVAJ DEKA E VAKVA RASPOLOZENOSTA NA NARODOT VO MKD. POZDRAV I AKO NE SUM VO PRAVO, LICNO JAS NA FORUMOV KE TI SE IZVINAM TEBE I NA SITE DRUGI ZA SITE POSTOVI STO SUM GI NAPISAL I KE TI GO OTKRIJAM MOJOT IDENTITET. PRIJATELSKI POZDRAV
Кон врв
Karamazov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2008
Поени: 144
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Karamazov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 11:30
Originally posted by nenno nenno напиша:

SONCE E FORMIRANA PO NALOG NA MEGUNARODNIOT FAKTOR I E NAPRAVENA ZA DA FORMIRA VLADA KOJA KE NAPRAVI KOMPROMIS ZA IMETO(NESTO STO IM ODGOVARA NA MINIMUM 70% OD GRAGANITE NA MKD). OD REALNOSTA NE SE BEGA, A OVA STO TI GO PISUVAM E REALNOST.

Se izvinuvam pred vreme ako kazam nekoj potezok zbor, no ova tvoe tvrdenje, uste ednas (po koj znae koj pat) mi pokazuva deka Sonce e "ZBIRSTINA" od neandrtalci, koi ne mislat so svoja glava i 18 godini igraat onaka kako sto nekoj drug ke im sviri. Tesko nam so takvi politicari, koi se nadevaat deka "faktorot X" ke im gi polni kutiite na denot na izborite.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 12:05
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

miroslave aj te molam procitaj nesto na tema non demonstr..za imeto ...misli malku ...znam deka e tesko ama ajde potrudi se големо%20гушкање

sto ti e problemot .... sega ? ..... kvazi komunjarce edno ..... sto te maci ? .... bez vizen rezim ? .... ionaka ste so grcite " bliski " , izvadi si nivno drzavjanstvo i pasos ....
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 13:17

MIROSLAV, GRUEVSKI GO SMENI IMETO I TOA E VISTINA, PORADI TAA NEGOVA KUKAVICKA POLITIKA TOJ KE SI ZAMINE OD POLITICKATA SCENA VO MKD I KE MU JA PREPUSTI PALKATA NA NIKOLA DIMITROV, AKO NE SE SOGLASUVAS OSTAVI VREMETO DA POKAZE PA DAVAJ KOMENTARI. GRUEVSKI GI NAPRAVI OVIE PREDVREMENI IZBORI SAMO ZA DA JA IZBEGNE ODGOVORNOSTA PRED MAKEDONSKIOT NAROD(SE PRIKAZUVASE KAKO PATRIOT) A VSUSNOST GO NATOVARI SAMAROT I KE SI GO ZIVEE ZIVOTOT MNOGU DOBRO(ZA SEBE LICNO. NE TI GO PISUVAM OVA ZA DA TE NERVIRAM, TOA E VISTINATA I SAM KE JA VIDIS, SONCE E FORMIRANA PO NALOG NA MEGUNARODNIOT FAKTOR I E NAPRAVENA ZA DA FORMIRA VLADA KOJA KE NAPRAVI KOMPROMIS ZA IMETO(NESTO STO IM ODGOVARA NA MINIMUM 70% OD GRAGANITE NA MKD). OD REALNOSTA NE SE BEGA, A OVA STO TI GO PISUVAM E REALNOST. POD PRETPOSTAVKA I DA IMA REFERENDUM KE IMA 300 ILJADI ALBANSKI GLASOVI PLUS 350000 MKD GLASOVI ZA PROMENA NA IMETO A TOA ZNACI NEKADE NAD 50% OD MAKEDONSKOTO GLASACKO TELO. VERUVAJ DEKA E VAKVA RASPOLOZENOSTA NA NARODOT VO MKD. POZDRAV I AKO NE SUM VO PRAVO, LICNO JAS NA FORUMOV KE TI SE IZVINAM TEBE I NA SITE DRUGI ZA SITE POSTOVI STO SUM GI NAPISAL I KE TI GO OTKRIJAM MOJOT IDENTITET. PRIJATELSKI POZDRAV

КИРО ФИРОМСКИ Веќе ВО 1995 ГОДИНА ГО СМЕНИ името МАКЕДОНИЈА
Овој може само да го врати...ама се сомневам..за брзо
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 14:16

sto ti e problemot .... sega ? ..... kvazi komunjarce edno ..... sto te maci ? .... bez vizen rezim ? .... ionaka ste so grcite " bliski " , izvadi si nivno drzavjanstvo i pasos ....

ocigledno deka ti osven imeto nemas nisto drugo a najmalku ljubov  kon svojata tatkovina i kon makeodnskite gragjani ...a da ne zboruvam sto nemas mozok...kvazi komunjar ne ni znaes sto e a si go napisal...citaj te molam malku pred nesto da tresnes...a mojata prethodna poraka beshe za tvoe dobro,a ama ti ne razbirash ...изненадување
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 14:21
aman be coveku ... tolku li ti e merak da doveduvas nekogo vo situacija da ti vozvraca na navredite ? .... pa ne si samo ti na ovoj forum pa da covek se zamara so tebe .... a sto se odnesuva do ljubovta kon tatkovinata , ne e na tebe da ocenuvas koj kolku i kogo saka .. ni najmalku ... a sto se odnesuva do narodot , i tuka ne e tvoe pole za davanje ocenki ..... i kako treto , nemam sekogas vreme da pregleduvam postovi koi se napisani pred ne znam kolku vreme .... vo kolku sakas da mi pomognes , daj link od taa strana ... i kako posledno , vo red , mozebi i sum razbral pogresno ... ok ? ... sega srecen ?
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 14:32
Ке дискутирате?....или ке се продолжи со навреди!!!
Кон врв
Urednik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Мај.2008
Локација: Macedonia
Поени: 104
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Urednik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 22:58
покрај името имаме и корења.
,,НЕОПХОДНА ЖЕТВА,,
Кон врв
nenno Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Локација: Antarctica
Поени: 174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nenno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 00:58
Originally posted by novace novace напиша:

КИРО ФИРОМСКИ Веќе ВО 1995 ГОДИНА ГО СМЕНИ името МАКЕДОНИЈА

Овој може само да го врати...ама се сомневам..за брзо

голема%20насмевка
Aaaaaa, ke go vrati, ili Gorna ili Severna Makedonija
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 12:33
Вима: Караманлис му понуди цигара на Црвенковски, Бакојани се прошета со него околу хотелот

Костас Караманлис му понуди на Бранко Црвенковски цигара, но двајцата не зборуваа за името, е поднасловот на статијата објавена денеска во грчкиот весник “Вима“. Премиерот на Грција и претседателот на Македонија беа во Поморје, каде што се одржа средба на врвот за Процесот за соработка во Југоисточна Европа.

SO CIGARA GO PODKUPUVAAT.

On e od tipot EMOTIVNI politicari zatoa im e tolku mil na GRCITE i zatoa istite mnogu sakaat SDSM da pobedi.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 13:27

Извештајот на Мејер осамнал со Славомакедонци!

Долгорочна стратегија на Атина да се бори против се што има предзнак македонско

Од нашиот дописник
Слободанка Јовановска

Брисел - Додека Македонија се занимава со избори, Грција прави се' што може да ги урне нашите позиции во Европската унија, па деновиве успеа да го смени и извештајот на Ерик Мејер за нашата држава, кој иако во детали договорен и изгласан, осамна на сајтот на Европскиот парламент со сменето име на јазикот на нашата држава!

Дури по интервенцијата на МНР и на нашата амбасада е исфрлен зборот „славомакедонски јазик“ и е вратен договорениот термин „македонски јазик“, откако ваквата скандалозна грчка провокација фигурираше три дена на сајтот на Европскиот парламент.

GRCKOTO LOBI E MNOGU SILNO ZATOA SEKOJ MAKEDONEC VO SVETOT TREBA AKTIVNO DA DADE UDEL VO LOBIRANJETO ZA ZACUVUVANJETO NA IMETO I ISPRAVANJETO NA NEPRAVDITE NANESENI NA MAKEDONCITE .
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 13:37
Атина очигледно се подготвува на голема врата да го внесе и проблемот околу името на македонскиот јазик, иако јавно декларира дека сака фер и брзо решение за спорот. Дека станува збор за долгорочна стратегија а не моментална тактика покажува и оградата што Атина ја ставила на договорот за слободно небо меѓу ЕУ и Западниот Балкан, која и' овозможува сега да ја избегне пресуда на Судот за правда во Луксембург, па Брисел мора да ја моли да го почитува бидејќи се потпишала на него, но не го ратификувала.

Grcite poleka gi otkrivat KARTITE, za zal mnogumina od nas seuste ne ja svakat celta na Grcite i toa deka promena na identitetot e nivnata krajna cel, taka da ako popustivme za imeto otide i identitetot pa taka mesto MAKEDONCI ke bideme SLAVOMAKEDONC.

Taka da RADA neka ne se cuka vo gradi deka MAKEDONIJA ke ja vnese vo EU za 6 meseci, mozebi SLAVOMAKEDONCITE I DRZAVA SKOPJE, megutoa MAKEDONIJA I MAKEDONCITE nikogas.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,227 секунди.