IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Тројство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Тројство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 19>
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 02:25
Ајде малку посмирено сите... доволно тензии имаше за една вечер...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Ezan-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Локација: Somalia
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ezan-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 02:31
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by Ezan-a Ezan-a напиша:

Templo aj koga ke imas vreme nemora vednas da go prevedes ova posto sum slab angliski da go prevedes i da go postiras aj bidi dobar a ?

Aj ti koga imas vreme nauci angliski ili najdi si preveduvac ..... a za matematika zemi si digitron....

Dobro fala eptem sto si tolku dobar i mi davas sovet ti blagodaram,samo da potcrtam deka ne se site intelegentni kolku tebe da znaat angliski i da ti kazam "malce" na forumov ima luge koi znaat da koristat copy paste hahah aj sedi mi so zdravje
Beautiful Mind

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 02:33
Mozhebi temava ne e kompletno soodvetna, no sekako deka korespondira so komentarite okolu nesoglasuvanjeto na chlenovite za Bozhjiot (Svetiot) Duh.

Iako muslimanskite chlenovi tvrdat deka nishto takvo ne postoi vo Koranot i deka tie toa nemozhat da go razberat, mislam deka postoi mesto vo knigata kade se spomnuva Bozhjiot duh koj mnogu ubavo go otslikuva hristijanskoto interpetiranje na ovaa Bozhja manifestacija i sila (Suad, verse 71 - 73):

71. When your Lord said to the angels; Surely I am going to
create a mortal from dust:

72. So when I have made him complete and breathed into him
of My Spirit, then fall down making obeisance to him.

73. And the angels did obeisance, all of them,

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 19:00
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Mozhebi temava ne e kompletno soodvetna, no sekako deka korespondira so komentarite okolu nesoglasuvanjeto na chlenovite za Bozhjiot (Svetiot) Duh.

Iako muslimanskite chlenovi tvrdat deka nishto takvo ne postoi vo Koranot i deka tie toa nemozhat da go razberat, mislam deka postoi mesto vo knigata kade se spomnuva Bozhjiot duh koj mnogu ubavo go otslikuva hristijanskoto interpetiranje na ovaa Bozhja manifestacija i sila (Suad, verse 71 - 73):

71. When your Lord said to the angels; Surely I am going to
create a mortal from dust:

72. So when I have made him complete and breathed into him
of My Spirit, then fall down making obeisance to him.

73. And the angels did obeisance, all of them,

Dajte be so toj Angliski,,, nie malku poprostickaj sme... daj prevedete da znaeme sto se pisuva.

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 23:58
Abe angliski ne ti treba za matematika ........
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Ezan-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Локација: Somalia
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ezan-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 14:12
1 x 1 x 1 = 1
Allah x Allah x Allah=Allah Vaka moze a ne VAKA

Isus x Svetiot Duh x Otecot = ???
1 x 2 x 3=Poveke od eden
Najednostavno objasneto kontra Argumet ke molam ????

Изменето од Ezan-a - 23.Мај.2008 во 14:25
Beautiful Mind

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 16:36
Исус е Едно. Светиот Дух е Едно. Отецот е Едно. И Троицата се едно. Затоа 1x1x1=1. Само што уште поточна беше равенката - бескрајност*бескрајност*бескрајност=бескрајност. Иако е навистина смешно преку математички форумули да го објаснуваме Бога...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 18:11
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Исус е Едно. Светиот Дух е Едно. Отецот е Едно. И Троицата се едно. Затоа 1x1x1=1. Само што уште поточна беше равенката - бескрајност*бескрајност*бескрајност=бескрајност. Иако е навистина смешно преку математички форумули да го објаснуваме Бога...

Abe kade odite vie po matematika.
Toa se tri razlicni entiteti.

More luge,ocigledno e deka vie veruvate zatoa sto ste nasledile nesto od roditelite.

Velis i TROJCATA se EDNO. Taka e,sekoj si e posebno. Sekoj za sebe si e eden.
Jas sum edno. E-zana e edno. Ti si edno. Site sme edno... no ne sme EDEN. Tuku TROJCA.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 18:18
Свемирски - тоа цело време објаснуваме - не се различни ентитети. Еден ентитет, три пројави. Тројцата се Едно, а не секој по едно... ама зошто воопшто се враќаме на дискусијата... побаравте објаснување - дадов и тоа повеќе од добро објаснување. Муслиманите никогаш не можат да го прифатат, затоа што се коси со нивната доктрина. Така што - како цивилизирани луѓе, да се согласиме да не се согласуваме по ова прашање.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 18:49
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Свемирски - тоа цело време објаснуваме - не се различни ентитети. Еден ентитет, три пројави. Тројцата се Едно, а не секој по едно... ама зошто воопшто се враќаме на дискусијата... побаравте објаснување - дадов и тоа повеќе од добро објаснување. Муслиманите никогаш не можат да го прифатат, затоа што се коси со нивната доктрина. Така што - како цивилизирани луѓе, да се согласиме да не се согласуваме по ова прашање.

Ti se molam Zidarski,na moite prasanja,zaradi koi temata ja otvoriv,odgovor ne dadovte,ama neise...

Trojstvoto,ne sto se kosi so nasata doktrina,toa se kosi so secij zdrav razum.

Oti,navistina,sekoj obid za objasnuvanje e samo tonenje.
Isus znaeme i citame vo mnogu citati,deka se MOLEL na nekoj. Ako se toa Tri vo Edno,togas od kogo so race dignati bara hrana ? Na kogo mu se molel ?

Vo red e toa sto objasnuvas,znam deka ti si osekjas vo sebe nesto i deka si veruvas na svoj nacin,,,, doduse,veruvame vo poveke raboti koi i nemozeme da gi objasnime,no isto i se somnevame. Ne sme sigurni,oti ne postoi nikakov dokaz a ete,od nadez veruvame.

Znam deka e isto kako koga Ateistite ke pobaraat dokaz za da go vidat Boga,kako bi poveruvale. Jas veruvam vo nego iako ne sum go videl.... no jas imam DOKAZ.

Jas mozam da mu dadam dokaz na bilo koj,deka toj e Allahova tvorba,pred koj dokaz moze da molci samo i od inat da go negira.

Dali ti imas dokaz za toa ? Allah znae sto nie mislime i kolku mozeme da svatime i razbereme,Toj e nasiot Tvorec,taka sto ne ni dal nesto sto nemozeme da go razbereme. Toj e sosema Jasen.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 18:52
Uste nesto.
Ako zboruvame so dokazi i ako ti pobaram jas tebe da mi dades dokaz deka Bog ja sozdal zemjata,ne e dovolno da mi zalepis citat kade sto Jahva rekol: "jas ja sozdadov zemjata" i ne e toa objasnuvanje.
I posle "veruvajsi ti ako sakas,jas kazav".
Ova e Forum,ako debatirame,togas da se potpreme na dokazi.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 18:54
Свемирски, објаснив и за тоа. Човечката природа на Исус е таа што се обраќа кон Бог, но како што реков - не ја прифаќате суштината на Троиството, а оттаму доаѓаат сите овие недоразбирања.
Јас на твоите прашања одговорив, онака како што сметам дека треба и навистина сметам дека е доволно јасно. Барем на мене ми е, а и на многумина други. На многумина сигурно не им е јасно, но, секој со своите разбирања.
Не те разбирам во последните два пасоса - за каков доказ зборуваш, те молам појасни...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 19:02
Pa gledam deka ne me razbiras.

Koga na primer bi mi postavil prasanje nekoj od Ateistite,deka Bogpostoi,deka Bog ja sozdal Zemjata,Covekot i SE' STO GLEDAME I NE SME VO MOZNOST DA VIDIME,Jas imam dokaz.
Dodeka dokazot vas e vaseto gledanje na toa,dali drugi ke go razberat i prifatat... manje vise bitno.
Jas baram objasnuvanje,ti mi kazuvas kako ti go cuvstvuvas pa velis "objasniv a toa sto ne razbiras,toa e tvoja rabota"
Se bara APSOLUTNATA vistina. Nekoi vo Kravi veruvaat i aku,neka si veruvaat,sekoj ima pravo da si veruva,no ako debatirame togas kako od sprotivni religii treba za dokazi da zastaneme.
A vasiot odgovor e: "Na ja razbirate vie doktrinata na hristijanstvoto"
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2008 во 19:29
Svemirski ne se fakjaj za APSOLUTNOTO bidejki ne go razbirash, kako sto vprochem i nikoj drug ne go razbira... Toa sti ti mislish deka e apsolutno vsushnost e mnogu relativno.

Tuku, me interesira kakov dokaz ke mu ponudish na ateista deka Bog postoi, koj sto toj bi go prifatil bez pogovor? So drugi zborovi, sakam da prochitam kako vernik ke mu objasni na nevernik deka ima Gospod?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.