IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Што читате моментално
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што читате моментално

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5354555657 163>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 00:09
strucna literatura od oblasta na pravoto i politikata..periodov bas i nemam slobodno vreme za ona sto sakam i uzivam da go citam..no na poklon go dobiv Hobitot od Tolkin,na angliski jazik..pa edvaj cekam malku poveke slobodno vreme..i da se preselam vo prekrasniot magicen i cudesen svet na HOBITITE p.s. Inace jas sum ogromen fan na Tolkin
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 01:52
Denes ja pocnav Sidarta od Hese (ovojpat na italijanski), ama kojznae koga ke ja zavrsam... зевање поспаност
Кон врв
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 02:12
Originally posted by anastea anastea напиша:

<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size=2>Denes ja pocnav Sidarta od Hese (ovojpat na italijanski), ama kojznae koga ke ja zavrsam... зевање поспаност

Јас со месеци ја почнувам Madame Bovary од Флобер на француски и никако да ми тргне. Некако не е толку едноставно со книгите на странски јазик различен од англискиот. Мора да имаш добро проникнато во јазикот за да можеш непречено да читаш. Но во секој случај, среќно со Сидарта.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 14:45
Originally posted by Quentin Quentin напиша:

Denes ja pocnav Sidarta od Hese (ovojpat na italijanski), ama kojznae koga ke ja zavrsam... зевање поспаност

Јас со месеци ја почнувам Madame Bovary од Флобер на француски и никако да ми тргне. Некако не е толку едноставно со книгите на странски јазик различен од англискиот. Мора да имаш добро проникнато во јазикот за да можеш непречено да читаш. Но во секој случај, среќно со Сидарта.

Da,da.. edno e da citas vesnik, da slusas vesti ili sekojdnevno da go praktikuvas stranskiot jazik, sosema druga rabota e da citas literatura, i toa napisana na germanski, prevedena na italijanski a ti da ja sfatis na makedonski (vo mojot slucaj)!.... Se srekavas so zborovi sto gi nema ni vo recnicite, prvo treba da si gi prevedes, pa da gi vklopis vo recenicata, pa da ja razberes poentata...збунетост
A plus i dodatni objektivni okolnosti od subjektivna priroda голема%20насмевка sto me sprecuvaat vo toa (deca-meca i slicni zanimacii) i mi go odzemaat vnimanieto, sosema opravdano!..љубов  Za mene ne e citanje da citam radi-reda, sekoj den po edna recenica ili stranica! Jas koga citam, citam vo eden zdiv, a sega za sega toa za mene e mission impossible!..ух
Srekno i na tebe so Madame Bovary, ubava kniga, iako veke sum ja podzaboravila ... тага
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 14:48
Originally posted by Quentin Quentin напиша:

<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size=2>Denes ja pocnav Sidarta od Hese (ovojpat na italijanski), ama kojznae koga ke ja zavrsam... зевање поспаност

Srekno so Madame Bovary na francuski...No podobro e da ja citas vo original otkolku da go citas uzasniot prevod na makedonski.
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 15:03
Freski i Groteski
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2008 во 15:07
Se obiduvam da ja docitam Satanski Stihovi
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
alexa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2008
Поени: 261
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alexa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 23:03
Скитникот Мактуб каде П.Коелјо зборува за животот, вистината и Бога.
Najveci covek uvek ostaje dete
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2008 во 01:08
Градинар од Рабиндранат Тагоре
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2008 во 17:02
Вештица-Венко Андоновски
Кон врв
Kristin969 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Октомври.2007
Локација: Scotland
Поени: 340
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kristin969 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2008 во 06:19
AZNADAR od Mubera Missini- vredi da se ima i da se procita, vo izdanie na Toper!  среќаголемо%20гушкањељубов
Ljubov i Svetlina!
Кон врв
Valeta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 24220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valeta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 22:49
Демонот и госпоѓица Прим   - Куелјо
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 10:09

Еден спомен од детството на Леонардо да Винчи ~ Зигмунд Фројд
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
bla bla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2008
Локација: Macedonia
Поени: 421
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bla bla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 15:37
11 Минути - Коељо. Ама искрено не знам дали ќе ја дочитам, малце ми е како шпанска серија...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5354555657 163>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.