![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8283848586 146> |
Автор | |
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eve uste edna pesna od mene i dosta e za denes
![]() NO ONE *** Damn…it’s just not right, You already have someone to call a wife. Damn…it’s just wrong, She’s so week and I’m so strong! *** I see him, He looks like the man of my dream, I hear him, He talks like one of my team, He’s passing me by, but he’s the one, Hey,stop, I want to be your no one! I want him, To stay up late and kiss me goodnight, I need him, To give me a hug after the fight, He’s passing me by, but he’s the one, Hey,stop, I want to be your no one! I take him, To be the best in my life…ever, I feel him, He’s the medicine for my fever, He’s passing me by, but he’s the one, Hey,stop, I want to be your no one! *** And when she’ll ask you, “What have you done?” You’ll say nothing and turn around. And when she’ll ask you, “Who is she?” You’ll say no one,that would be me !!! *** |
|
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
|
![]() |
|
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Интересно...мошне интересно... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
darkangel ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Сакам да љубам
Тежнеам да ја почуствувам топлината на твојот здив Треперливиот глас кој срамежливо го извикува твоето дело Среќата и стравот кои се придружници во твојата прегратка Бакнежот како страст и како рана на усниве. Ох, љубов, дојди кај мене Посети ме барем на еден ден, Да го почуствувам копнежот, Да потонувам во очајот, Да те имам и да се покајам Затоа што безнадежно трагам по тебе. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ti ja obozavam poezijata...znaesh neli... ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
GI CITAM SITE
PREFINETI ZBOROVI- VIKAT POETSKI NEKOGAS SE PRASUVAM - ZASTO SLUZAT BAS TIE DA JA RAZUBAVAT MISLATA NE NEGO DA NAPRAVAT - REKLAMEN OMOT SE IZVINUVAM ZA DIGRESIJATA MOJA |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Нема враќање назад
Останаа обескрилените надежи да лежат со забодено копје в гради, врз краснописот на мојата младост. Ќе потоне и уште еден ден во залажувачката убавина на зајдисонцето, а јас и ти ќе се шприцаме со краткотраен занес дека тоа е врв на романтика. Не гледаш ли дека не' проголтува незапирливата муцка на времето, аждаја над аждаите? Врз штотуку израснато цвеќе фрла пепел од согорени сништа и со светлосна брзина ни покажува мостови што се рушат веднаш по нашето преминување, за да нема враќање назад. Изменето од Quentin - 21.Мај.2008 во 04:00 |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ПОЕТЕСА
Таа е љубител на везот И сигурно ја има читано „Везилка“ Како ученичка во едикојси клас... Таа сака да везе, Душата и се полни со сонце Кога ќе помисли дека треба да везе, Дека везењето ќе ја исполни, Дека сите ќе и се восхитуваат На нејзината мајсторија со иглата и конецот... Но таа не научи да везе.... Таа не научи да везе оти прстите И беа несмасни како полжави А врвот на иглата премногу остар И сегогаш и го боцкаше Мекото перниче На показалецот на спротивната дланка Со која ја дочекуваше иглата На лицето на везилото. Таа ја прочита „Везилка“ на време И се вљуби на прв поглед во поезијата - До ушите и многу над нив, И посака да пишува песни - Посака да пишува песни за пчелките Песни за мачињата и зајчињата За феноменот на градските светла Што се гасат и палат сами Кога ќе се раздени И кога ќе се стемни... Таа сакаше да везе ракотворби Со зборови на белата хартија И да носи црвено шеширче како и сите поетеси Таа... Ох,таа...` Таа со мислите несмасни Што прават хаос од една обична воздика, Таа е поетеса со џумки на челото Од столбовите на самобендисот На патот на големата слава... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
како ти текнуваат стиховите,..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Denes sum zamoren,
denes se somnevam vo sebe, denes samo ke receme deka ne mi e dobro, denes samo ke receme, deka glavata mi dise kako vnatresna guma vo legen so voda, meuri sto pusta i grgori smesno tek taka i zaradi nisto. Denes niz suma cekoram od somnezi i jadovi, nadevajki se deka e taka kako mi e kazano, nadevajki deka ke mi tekne svetot kako da go spasam da ne stane kako mene, bez da cekam nagrada sto ke me ceka tamu negde na krajot |
|
![]() |
|
Ако доволно сакаш,ќе успееш во се...со среќа со тоа :)
![]() |
|
|
|
![]() |
|
За Бисерна Девојка - спешл
![]() Ode To Death !!! Laying on the wet grass I started thinking about the past, I remember the memory of the dream, And the tears and the fears in there. I want my wounds to be healed, But I have to destroy something, then build, And now the nightmare is coming true, I’m slowly walking on a path I don’t know what to do, And than I saw a black cat, With eyes like mine, sad, With heart like mine, broken almost dead, She didn’t do anything, But with a blink, she smiled at me, And I smiled back, Than she stood up and walked away, I had no words, I didn’t know what to say, For that little change, should I pay? I was walking again, looking for the key Suddenly white light, I couldn’t see, Surprised I thought, I was looking for what? From nowhere the sun started to shine My skin was cracking, but I didn’t wyne, I just set there waiting to be born again, To hear the heartbeat to begin, But the silence was breaking my ears, I was face to face with my fears, Than I saw a shadow, I’m being followed I’ve guessed When I turn around, I saw a little girl acting like she was possessed, She lifted her hands up and started to rain As the storm was coming, I felt pain, I begged her to stop that, She did nothing, so I started running down the path Darkness was everywhere I’ve turned Is this the life prize that I have earned? Than suddenly I slipped and started to fall , In the hole I saw my father, Hanging on a rope, with blood on his hands Trying to get away, I didn’t want to see him in his eyes, But I couldn’t obey, I was getting mad I wanted out, But there was no way, So started to scream and shout, And like some kind of strange force Pulled me up and put me on land, I touched the ground, it was sand, I was in a desert, I looked up , I couldn’t see the end, I wanted back, but without guide, I couldn’t do anything Accept wanting to hide, From the eyes of the earth! And than, I saw a silouete of an old man Walking towards me, He took the rothning saw And started crying for her, He looked into my eyes and realized, She wasn’t me any more. Than he came closer to me and whispered with his whip, I left my nude body to perish in his, My spirit went back to its cell, And my lips were deserted of his kiss, He bit my fingers, with desire and anger, But still slowly, slowly and tender, He was licking my pendent line, He was kissing my breasts and From nowhere, I felt his saw going into my chests, I knew I was slowly dying, Still I was smiling not crying, With only one look down, in the send, my sins were painted, I had no air, I nearly fainted Blood started to come out of my chests, my mouth, my eyes, He was punishing me I was not surprised, From the open sky I saw a taper, This should be it, and now the caper, I was waiting a long time, for my flesh to rot And my bones to reveal, But nothing happened, I will never be free It seams, But that’s the nasty reality, Or that’s the dark reality of my dream!!! П.С.Не ми замеравајте на печатни (или граматички) грешки ве молам ! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Фаwа
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Slkdskcoijclk jsajdcnakjc
asjdakl kajck asdlk aj adja lkj wdakk wakal; ajdlkaj a;sk lk; a;lk a kka asok l ask a askj kj al ; ak lakak aso ajk ajja aklkclak;ka aksdj ja kako akc kalaidpo akll; asl; l a;sl jhjkhkj hkhjhjh jhhjkh jkhjk hghj hgg ujhjhjk jkhjkh jhhjh uihoi ijioj uhhu uhuihh iuhhhohkjh iguh |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8283848586 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |