|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 138> |
Автор | ||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...................Тоа место го замислував поинаку.Беше една огромна зграда со решетки на прозорците од кои допираа некои чудни звуци,врисоци,удирање во некакво железо.Некој од првиот кат на сиот глас пееше нешто.Поминав покрај еден човек кој седеше на еден камен и читаше некој застарен весник но свртен наопаку.Ја движеше главата од лево кон десно,поминувајќи со очите по редовите.Кога ме забележа направи загрижена фаца и како во себе рече........"пак некое срање". Го здогледав Крсте како седи на една клупа со некоја медицинска сестра се расправаше нешто мафтајќи со рацете.Таа се смееше.Кога ме виде се израдува....... - Хеј што има? - ме праша. -Баш супер што намина.Вечерва планирам бегство. Тоа беше кажано со несериозен тон,демек се шегува со сестрата. - Запознајсе со сестрата - ми вели. Се викаше Марина.Едвај имаше триесетина години.Имаше тркалезно лице,зелени очи,коса со боја на коњак и бронзен тен кој уште повеќе го потенцираше белата униформа.Се познаваше дека била на одмор.Седеше на самиот крај на клупата со скрстени нозе.Кломпите и беа собуени,лакот и беше розов и карминот исто. -Марина е најубавото нешто тука.И напишав песна - рече Крсте и ја допре нејзината рака.Потоа се сврте кон мене и ме праша: - Како си ти? Како се твоите? -Добро сме .Сите поздравуваат!.Еве ти донесов јаготки,ги набрав во товјот двор.Еве ти и некои стрипови, знам дека ги сакаш. -Тој е писател,занеш? - и рече на Марина џвакајќи. - Таа многу чита особено кога е дежурна. - Кажи кој ти беше омилен автор? -Кавка. - одговара таа Ја викнаа.Гледав како се оддалечува.Одот и беше грациозен,кошулата залепена на кожата. -А што викап?Зарем не е прекрасна? - ме праша -Икона.Бомба. -му одговарам -Сега може да запалам.Дај една. - запали.Вовлекуваше длабоко , небаре му е последна.Гледајќи уште во неа рече : - И ветив дека нема да пијам повеќе.Само пиво. беше некако променет.Очите му беа подуени,косата подрасната.Испуши три цигари една по една.Рацете му трепереа.Од лицето му исчезна ведрината од пред малку.Не издржа.Почна тивко да плаче.Го допрев за рамото.Требаше нешто да кажам. -Животот е борба.Треба д асе бориме. - не знам и самиот од каде ми дојде таа излитена фраза. -Грешеш момче. Ја крена главата.Веќе не плачеше. - Животот е сон. -воздивна длабоко. -Само што јас мојот го отсунував. Завршува погребната церемонија.Некои од роднините сакаа да ме префрлат со кола.Фи одбивам.Се спуштам пеш од гробиштата кон градот.Помислувам на Марина.Чувствувам силна желба да ја видам,да и речам го нема веќе.да и ја ставам главата на градиве кога ќе се расплаче,да и поминувам со прстите по косата,да ја бакнувам во темето,да и се удавам во парфемот.Ќе и напишам песна.Многу песни. Некои деца играа баскет на еден паркинг.Се потпирам на една кола и ги гледам.Се расправаат.Бараат јас да пресудам дали едниот од нив направил чекори.Од под колата се појавува едно мало кученце и ми се мотка околу нозете.ГО зедов.Машко е.Само на нозете има бели шарки и како да носи чорапи.Жмирка со очињата и мрда со опавчето. -Еј пријателче,сега си мој.Ајде , одиме дома. Тгнувам.Ситен дожд.Ќе го викам Мали. ФИН Ориџинал бај блеки |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
БЛЕКИ, ОВА Е ПРОЗА СО ВИСОКИ ЕСТЕТСКИ ДОСТОИНСТВА ВО КОЈА СЕ ТРЕТИРА ЕДНА ПОДЛАБОКА ЕГЗИСТЕНЦИЈАЛНА СУШТИНА. НЕ МОЖАМ ДА КАЖАМ ДЕКА СУМ ИЗНЕНАДЕН, БИДЕЈЌИ НЕ ЗНАМ НИШТО ЗА ТВОЈАТА КНИЖЕВНА РАБОТА, НО ОВА НАВИСТИНА ВРЕДИ... СО РАСКАЗОТ НА КВЕНТИН, НАЈУБАВОТО ШТО СУМ ГО ПРОЧИТАЛ НА ОВОЈ ФОРУМ... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
фала мајсторче на преубавите зборови
уште повеќе чест ми е тоа што она што го пишувам им се допаѓа на другите |
||
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
СЕКОЈ ЕДЕН ШТО ПИШУВА САКА ТОА ШТО ЌЕ ГО НАПИШЕ ДА ИМ СЕ ДОПАДНЕ НА ДРУГИТЕ... ФРАЗАТА „пИШУВАМ ЗА СЕБЕ“ Е ЛИЦЕМЕРНА И НЕ ДРЖИ ВОДА... ТОЈ ШТО ПИШУВА ЗА СЕБЕ НЕМА ЈАВНО ДА ГО ПРЕЗЕНТИРА НАПИШАНОТО, ТУКУ ЌЕ ГО ЧУВА ВО МЕКОЈА ФИОКА И НИКОМУ НЕМА ДА ГО ПОЛАЖЕ... НО, ПАЗИ СЕГА, И ОВДЕ ИМА ДОЗА НА ЛИЦЕМЕРИЕ, БИДЕЈЌИ И ТАКВИТЕ САКААТ МЕКОМУ ДА ГО ПОЛАЖАТ ТОА АМА ПОРАДИ НЕДОВЕРБА ВО ВРЕДНОСТА СЕ ПЛАШАТ ДА ПРЕЗЕМАТ ТАКОВ ЧЕКОР... ПУБЛИКУВАЊЕТО, А ФОРУМОТ Е ЕДЕН ВИ НА ПУБЛИКАТОР, И ТОА ДОБАР ПУБЛИКАТОР, Е ОДРАЗ НА ХРАБРОСТ... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Tamawa
Група Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prekrasno...apsolutno prekrasno !!! |
||
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Seksot bese mnogu div vo raskosnata kada so mojata Sumiko, a taa se pripivase do mene kako da pocna da ja minuva barierata od nasite kozi...nasite dusi se dopiraa...
Ama koga ono se pojavija trojca razbojnici so vpereni cevki kon nas so namera da ne likvidiraat ! Ocekuvajki go posledniot moment Sumiko samo prosepoti deka me saka so poluzatvoreni oci uzivajki go momentot, a jas gi razvlekov usnite vo volceska nasmevka...so poteg pobrz od molnja otkornav edna plocka so koja potoa zamavnav kon moite neprijateli koja od silinata na udarot skoro istovremeno im gi presece vratovite...padnaa kako pokoseni ne znaejki sto gi snaslo kapejki se pred kadata vo sopstvena krv bez moznost za krik ili misla za keanje... Se vrativ vrz Sumiko da ja prodolzam strasta i plamenot sto go raspalivme, a taa zbuneto : - Zbunet, kako mozes da mislis na seks dodeka trojca lezat mrtvi do nas ! A jas veke navleguvav do krajnite granici na nejzinata zenskost i kriknuvajki : - Zosto sum Nindzaa ! |
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
site sme sozdadeni za neshto!
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eden deloven predlog:
dali moze da bidam producent na tvojot film????
wow...wow...kje stanam bogataaaa....
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
AJ LAV JU
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
eurydice
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АЈ МИСТ ЈУ
Изменето од eurydice - 21.Мај.2008 во 13:13 |
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I want you...od sea samo angliski ke spikam
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ма каква фраза какви бакрачи мајсторче.......какво лицемирие.......ако целта ми е само да докажам нешто погрешно сум проценет........... едноставно сакам да си пишам вакви работи....со мала доза на филозофирање........тоа е се........ |
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ami so se odnesuva do mene
brat dosta mi e da pisues kecovi i po nekoja dvojka |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Внеси реплика | страница <1 2122232425 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |