|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 7980818283 146> |
Автор | |
Tamawa
Група Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прекрасно молчиш,знаеш ?!
Прекрасно молчиш,знаеш?! Те набљудувам додека дишеш полека, те гледам како да заспиваш, очите ги затвораш,како да се предаваш и раката ја спушташ долу. Прекрасно молчиш,знаеш?! Чувствувам како љубовта ти се губи глатко, ти ги гледам усните како бледеат слатко, воздухот престанува да струи кратко и главата ја спуштам долу. Прекрасно молчиш,знаеш?! Ветерот ти го милува безживотното тело, на земја полугол лежиш,пак смело, во моиве раце право љубовно дело и небото се спушта долу. Прекрасно молчиш,знаеш?! Поубав си и од кога ми читаше поезија, похрабар си и од тогаш кога проба да ме силуваш, посилен си и од кога ме направи цела крвава и ножот го спуштам долу. Прекрасно молчиш,знаеш?! ...и среќата ми се спушти толку доле... |
|
darkangel
Група Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...тој можеби прекрасно молчи, но ти прекрасно твориш... |
|
Tamawa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала ти Моира
|
|
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
|
Tamawa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прекрасно... |
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na krajot...(na denot)..malku poezija....ubavina
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВО ЦРВЕНИОТ АВТОБУС
Автобусот е црвен а таа сака да напише песна за него. Автобусот е црвен, Леле колку е црвен автобусот - Како булките што и ги носеше на учителката И за кои сеуште мисли дека се лалиња. Автобусот е црвен А таа ги сака црвените автобуси Оти поетесите имаат црвени шеширчиња И пишуваат песни полни со воздишки... Црвените автобуси возат по асфалтни улици - колку се убави улиците низ градот Додека се вози во црвениот автобус Со црвено шеширче на глава И рони воздишки што ќе ги собере во песна Автобусот е црвен - Патници со црвени образи, Црвени коси, Црвена нервоза Во црвените очи Се восхитуваат од нејзиното црвено шеширче И веќе знаат дека таа е поетеса И дека ќе напише песна за црвениот автобус. Во црвениот автобус, Што скапува на гробиштата за автобуси, сите мислат дека се поети... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oblace moe belo,
so kafeavi tocki, so milion ocinja nad mene lebdi i me saka. Energija cista sto skokotka i pecka, od izvori rajski proizlezena, kolku e sega lesno, koga veke nisto ne me boli, a dur potskoknuvam iskri mi prstat od petici, vo edna raka vo let ja fativ molnjata na Zevs, a vo drugata strelata na Amor stoejki na moeto belo oblace, koe me nosi onamu kade nikoj ne bil tolku smelo i gordo so stit od ljubov so slem od zelba, nie sme rodeni povtorno |
|
Tamawa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Песнава ти е одлична,многу ми се сфиѓа...само ме баш ме интересира која е таа...the поетесата ? |
|
|
|
factotum
Нов член Регистриран: 20.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
садистичка
како селење во помал град, ме навредува фактот што сум вон конк*ренција но ме радува тоа што има барем конк*ренција да ја гледам како се коли чим нешто прета, вреди да се убие |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zolto kombe ...zolto kombe...vozi...
...nonstop vozi, od koa znam za nego...
...zolto kombe...vozi...
...nonstop, ista relacija...
...i go vozi, ist chovek...
...i na ista relacija...vozi...
...vozi...Majstor Mishkoooooo...
...relacija...Bardovci-Skopje...
...O, zolto kombe, patnici sobira...od doma, od rabota, od forum i od ulica...
...zolto kombe...forumska-relacija...
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВРАЌАЊЕ НА КОРЕНИТЕ
ГледаМ, а никако да поверувам - Возљубениот дувач во англиски флејти Го стиска екстравагантно дудукот од македонски даб. Очите му се полни со солзи радосници А во душата тага тлачи Што навреме не го сторил тоа, Па се напиња од петни жили Да го стаса пропуштеното задоволство Од раната младост... Надрочен од радост преголема Дудукот се спрема да го почести Екстравагантниот маестро на дувачки инструменти со својата медена топлина... Изменето од majstorce62 - 21.Мај.2008 во 00:38 |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДАРБА
Која ли божица те почести Со таквите дарби, О, голем маестро на дувачките инструменти Та внесуваш живот во ова парче Првокласна македонска дабовина, Од кое свиралка ти направив? Која ли самовила те закрили Со своите волшебства горски за да имамуваш весели звуци Од мајсторијата што со жар невиден Ја направив за да го нахранам твојот дух Со сластите на праисконската материја... Или, едноставно, тоа во гените и било На твојата екстравагантна заталканост |
|
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
После оваа јавна опомена, мислам дека конечно ќе се смири ситуацијата. Мама, браво за интервенцијата. Еве песна по тој повод.
Резба Ќе се скршам од некое заборавено паѓање, во истоштената прегратка на земјата, што избезумено бара празни парцели за откуп на свежо погубени души. Ќе си купам карта за рајот или пеколот, со вредносен бон од гревови и добра, што намуртен судија жолчно ќе ги мери оти работното време со векови му привршува. Ќе осамнам на некое чекалиште, уморот на патниците во вреќа за ѓубре што го собира. Ќе се обидам да си олеснам, длабоко издишувајќи, а здивови ќе немам. Ќе тргнам да се вратам дома, а адреса ќе немам. Ќе ме пресретне возот што душите ги носи кон пределот на ветени виножита и обилни гозби. Попатен камен ќе посакам да сум, не знаејќи дека конечниот именител на живите од мене резба си направил. |
|
Внеси реплика | страница <1 7980818283 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |