|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 7879808182 146> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde lapni go ti sega,
jas ke bidam miren i da te ritnam nema ko prosliot pat so koleno koga te aknav i da te ubedam ne mozev deka namerno ne bese. |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Спомени
Дечиња занесени в безгрижната игра на зимските снегулки невино ги подаваат рачињата. Снегулките се топат, белите ѕвездички исчезнуваат, но ракавицата сеуште во себе ја чува студената душа на исчезнатите траги од зимата. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...velat deka poetite imaat bogata dusha, sekoja nivna tvorba ili delo e slika-poizlezena od nivnata dusha...koja moze da bide bogata so mnogu raboti koi sho mozeme da gi prochitame site nie tukai isto kako da zirkame vo nivnata dusha, moi ljubiteli na pishaniot zbor...
PS.crvcccccccccccc Изменето од ...Well... - 19.Мај.2008 во 01:53 |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
УБИВАЊЕ НА ЛАМЈАТА
(митолошки мотив во современо невреме) И оружје и штит, и факел пламнат во мракот, и амброзија И крв Исусова... Ене го, кај душа и зема на ламјата со ножот на светото завештание на земјата ни најсвета што ја храниме со бакнежите на стапалките... И кист и платно, и око низ магли што гледа, и талисман и цер за болештени неодболени... Во црн грал ја собрав крвта црна на мојрата од адот да ги насликам очите на небото кога тажеше по белиот ангел на радоста... Изменето од majstorce62 - 19.Мај.2008 во 10:18 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
darkangel
Група Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Реалноста
Се губат зраците и светлата Паѓаат листовите како солзи Мрачни улици Мрачни умови Мрачно е, само светлата од семафорите И ние двајца, дечиња со насмевки На лицата и во срцата Во криенка како што ја нарекувам Оваа болест, овој ужас Овие неколку минути, часови, денови Ужас овие мисли со недели Под кожа, и во душите Неискажани, незаборавени, непростени, Трчаме кон среќата, кон пролетта А пред нас порта Знак за опасност! Поминуваш и ме повлекуваш со себе Себичен си...те мразам А сепак држејќи се до тебе Проаѓам, отворени очи, Ги гледам сите гробови, Сите пропаднати љубови, Грешници и светци, Умрени или живи закопани Во овој хаос во кој јас Продолжувам да навлегувам И со насмевка го прифаќам. Замини веќе еднаш И не ме допирај повеќе Овој мирис останува.... Замини и остави ме Јас ќе лежам покрај овие бедници Во мојот темен ковчег А ти во светлината А ти....себичен А ти....далечен ...јас во тишината и заборавот. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lapnam cic,
pa bradavic, ti se dise tesko i go galis smesko, a ja ja galam duda, mi se stvrdnaa muda |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
eurydice
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...
bese tuka no ne te vidov; zboruvase, no ne te slusnav; jadese, piese, spiese - sofrata ostana nedoprena, postelata nerasturena; me slikase zivopisno, a platnoto ostana belo; me drzese vo pregratki no ne me stopli; zamina niz zaklucena vrata, a mrazot na stakloto kitnesto napisa "you're gonna miss me when I'm gone" |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАПКИ
Капи времето... Капат минутите низ пукнатините на плафонот над чекалната на животот - во стаклен леген се дотура тазе временица... Капка по капка капат часовите - кровот прокиснува - стара скапаница... Капи времето... Секундите го глодаат таванот над задишаните чекори на животот, минутите скокаат во легенот со застоена временица, шпаклата на часовите лушти парчиња малтер, некој го доближува видикот со морнарски дурбин, - брегот е гердан од бигорни монистри што некогаш биле познати лица... Капи времето, прокапуваат минутите низ сувото лисје на крошната на животот, часовите се лизгаат по тобоганот на мислата... Капка по капка капат спомените - синфонијата од зелени огнови се обидува да ги пронајде сите потрошени мигови и да направи сметката со врачунат данок... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...
Сидрото спие Легнато на дното Како мрзлива жена Првиот бран Го залула бродот Како лакт во ребра Прамецот опулен Желно го голта Хоризонтот Ветрот повикува Крени ги едрата Изменето од filmadzijka - 19.Мај.2008 во 23:23 |
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova e za venec na struskite veceri
|
|
apce
|
|
fleur de lis
Нов член Регистриран: 01.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сенки Се придвижуваат сенките на изгубените, безнадежните души. Се појавуваат од ништавилото на кругот, неповикани, се доближуваат… Не гушат со смрдлива слаткоречивост и мајсторство на словото, преку кое ја прикриваат својата немок да ја вкусат сласта на животот. Се обидуваат да не пленат, да заживеат со нас, да станат видливи… Оставете не! Оставете не сенки човеколики, оставете не под сончевиот лач! Ве преколнувам Не гнасете го Божјото синило! Оставете не! Вратете се во небиднината која ве создаде. Оставете не! Движете се во кругот на вашето непостоење. …Lasciate ogni speranza! |
|
...''beauty rejoices, not those who possess it, but those who are capable of loving it and worshipping it''...
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Proletta gi povikuva cvekinjata da cutat,
jas te povikuvam tebe, kolku ubavi sari i boi na sebe imas, velis za mene se stvorija. Nisto ne znaev, dodeka tvoite bosi noze od zadi ne dotapkaa do moite usi meki dlanki oci mi zatvorija barajki da pogodam koj e, a jas molev dopirot da ne go prekines, nemase cuvstvo ili sekavanje takvo da se sporedi ili pogodi, mislev dosol krajot i deka sepak vo rajot pripadnav. Koga te spoznav pregolema za mene bese, za oci moi i svakanja, za mene slepoto kuce podzemnoto sustestvo pedantno no sepak bedno. I sega koga gledam i sega koga ziveam so cuvstva razbudeni poveke od povekeminata, se e taka lesno, dodeka rozevo sonce me gree, dodeka rozevata mesecina vozdiski ni budi drzejki se za race, drzejki se so pogled |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...voi ch'entrate!...
|
|
Внеси реплика | страница <1 7879808182 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |