|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 7677787980 146> |
Автор | ||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Овие две песни на јзикот на барбиките кога ти влегуваат в сон и ти се смешкаат со насмевка на чоколада во очите на сиромашнп дете од Етиопија,се всушност заплет од еден мој расказ, но детали за наго нема да објавувам...Сепак, убаво што праша? |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сепак македонскиот препев не ми е баш компатибилен на изворниот "барби" јазик. Премалку барби зборови, премногу македонски. Изгледа, еден збор во барби јазикот опфаќа повеќе македонски.
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па препевот се врши исклучително со македонска лексика, инаку не би бил препев... Јазикот на домородците е посиромашен од македонскиот (идиомски ) значи одредени зборови се преведуваат описно, дури и со цели реченици... Kipira вистина што не може да се спознае, sa - никој |
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
POZDRAV DO BARBO LIGVISTICKI STRUCNJACI VO SVETOT
OBEDINETE SE |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Браво бе мајсторче! Ти си најверодостоен доказ дека уште постојат луѓе со фантазија. |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Без фантазија нема литература, а нема ни јазик, богами! Како ќе ја пресодадеш реалната слика и ќе го постигнеш јчинот на естетската трансформацијаако истата таа слика не ја пуштиш низ филтерот на фантазија
|
||
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na koj idiom da e -mene mi se dopadja..
iako ne go razbiram Ima ritam,ima melodija vo nea,ima smisol...ima ..neshto.. neznam shto,no mi e simpatichno |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има,мамма се што треба една песна, освен разбирливост...Исто како убав сон - не му го разбираш значењето но те исполнува со некоја милина додека трае, а кога ќе заврши се јадосуваш што не е вистина... |
||
|
||
darkangel
Група Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако постои некој на форумов кој ги разбира твоиве зборови, тогаш навистина би разбрала зашто си ја постирал...мене ми изгледа чисто од инает...а да не пишувам па како ми звучи...навистина смешно луѓето целат кон изучувањето на англискиот јазик бидејќи стана универзален и навистина би било прекрасно да се разбереме сите...а која е целта да зборуваш на јазик на кој неможеш со никого да се разбереш?...-осаменост |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ИЗГЛЕДА НЕ СИ ЧУЛА ЗА ЈАЗИКОТ НА САМОСПОЗНАНИЕТО, КОЈ Е ПОВАЖЕН ОД СИТЕ ОФИЦИЈАЛНИ (ИАКО Е НЕСТАНДАРДИЗИРАМ, БИДЕЈЌИ ДЕКОДЕРОТ Е ОД СУБЈЕТИВЕН КАРАКТЕР)ЈАЗИЦИ НА СВЕТОТ...ЗА ЖАЛ МНОГУ ЛУГЕ ГО ЗАБОРАВААТ ИЛИ ГО ИСТИСНУВААТ СО ТЕКОТ НА ВЕМЕТО ОД СЕБЕ ОВОЈ КОД ПА ДОАЃА ДО НИВНО ГУБЕЊЕ ВО ВРЕМЕТО И ПРОСТОРОТ... а ТОА ШТО ГО ВЕЛИШ ЗА АНГЛИСКИОТ ЈАЗИК Е ПРЕМНОГУ СМЕШНО И НАДВОР ОД СЕКОЈА МОЈА ТЕМА, БИДЕЈЌИ ЈАС НИКАДЕ НЕМАМ НАПИШАНО НИТУ ЕДЕН ЗБОР ПРОТИВ ОВОЈ ОПШТОПРИФАТЕН СВЕТСКИ ЈАЗИК ЗА МЕЃУНАРОДНА КОМУНИКАЦАИЈА... НАПРОТИВ, СИТЕ МЛАДИ ГИ СОВЕТУВАМ ДА ГО СОВЛАДААТ КОЛКУ МОЖАТ ПОДОБРО, ИСТО КАКО И ЈАЗИКОТ НА ИНФОРМАТИКАТА... НЕ ВЛЕГУВАЈ НЕПОТРЕБНО ВО СМЕШНИ СИТУАЦИИ И НЕ БРКАЈ СИ ЈА МУВАТА ОД КАПАТА КОГА НИКОЈ НЕ ЈА ПОСОЧУВА... |
||
|
||
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Les couleurs de mon amour
Les bateaux ont navigué. Je suis sur la rive, et je regarde la distance dans laquelle j'ai mis chaque lettre de ma innocence. Il y a quelque chose doux dans le vent. Pour une minute, je pensais que tes baisers ont été mélangés avec les vagues. Mon coeur désire seulement une chose. Une courte promenade dans tes pensées. Un bref instant de silence pour que je puisse dire des mots qui n'ont jamais été dit auparavant. Une soudaine sourire peint sur ton visage, avec les couleurs de mon amour. Боите на мојата љубов Лаѓите отпловија. Јас сум на брегот и ја гледам далечината во која ги ставив сите писма на мојата невиност. Има нешто слатко во ветерот. За минута помислив дека твоите бакнежи се измешале со брановите. Моето срце посакува само едно. Една кратка прошетка по твоите мисли. Еден краток миг на тишина за да можам да кажам зборови кои порано не биле кажани. Една ненадејна насмевка насликана на твоето лице со боите на мојата љубов. Изменето од Quentin - 17.Мај.2008 во 22:29 |
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ххх
Првин Газев на прсти Сигурна дека доста е мирисот мој Да те погали. Потоа Шушкав со ноќната кошула И ти шепотев на уво зборови загари Со надеж дека ќе те пронајдат Во сонот. На крај ја дувнав свеќата. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gledam pod prozorot
kapkite pagjaat eve edna padna druga se ragja kapkite zaedno mala bara pravat sakat da tecat na edna strana sedam sam , a nadvor vrne dozd jas sum sam "koja e uste sama?" jas sum sam memozam da se pomiram da sedam sam , koga vrne dozd kapkite mozebi vo taa bara zaedno so neja kako sto para shetat niz gradot po istite mesta mozebi kje ja sretnat i nosat vesta deka sedam jas sam i nadvor vrne dozd da , jas sum sam "Koja e uste sama?" jas sum sam nemozam da se poiram da sedam sam koga vrne dozd |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ПЕСНАТА НА ЕМОСИОНАЛЕН ПЛАН ЈА ИЗЕДНАЧУВА МЕЛАНХОЛИЈАТА ВО ДУШАТА СО МЕЛАНХОЛИЈАТА ШТО КАКО ВПЕЧАТОК ЈА СОЗДАВА ДОЖДОТ...ЗНАЧИ, ГРАДИ ХАРМОНИЈА ОД НАДВОРЕШНОТО СО ВНАТРЕШНОТО, ИАКО СТИЛСКИ И ЛЕКСИЧКИ Е ПОБЛИСКА ДО ДЕТЕ ОД ДЕСЕТИНА ГОДИНИ, ШТО Е КОНТРАДИКТОРНО ОД ТВОРЕЧКИ АСПЕКТ,БИДЕЈЌИ ДЕТЕ НА ТАА ВОЗРАСТ НЕ МОЖЕ ДА СОЗДАДЕ ТАКВА ХАРМОНИЈА ОД ОД РАЗНОРОДНИ ЕЛЕМЕНТИ...
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 7677787980 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |