|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 7576777879 146> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nje budzem cze bo jezcze nocz robje sam snjadanje poglondam na tvuj sen wyhodze tcicho , zamykam dszwy za kulkem szadam a tvuj sen po mne chyba chlonje a v tym malym radiu jeden fal i pjosenka tronje nje probudzawem cze ja wiem . ty po mne chonjezs nje probudzalem cze nje pobudzalem |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕРТИНА
Елега сарито кориломи биа Со костопика сона пастра - пастра нуа кера ригот, Пастра зиа биркала фојера.. Со постоко кот нуа клопик Ју зиа моргаде ќера стпик. Отилу глика сертина копсе Мелута васо присонта борсе . Елега сарито. Елега степик Со глоко пастра ула сертина! |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Квадрат
Светлите елипси во просторот со лизгање на усните по стакло, нема да ги препратат моите нежности до лицата што ги гледам низ провиден квадрат составен од зграда, улица и парк. Лицата доаѓаат, се загледуваат, и невчудовидено исчезнуваат од мојот квадрат. Трчам до работ на бесконечноста и речиси паѓам во амбис, следејќи го нивниот од. Превртливите раце на времето ме враќаат пред квадратот составен од зграда, улица и парк. Таму ветрот свечено ми соопштува дека се одрекол од мене, оти немам места и делови што може да ги помрдне со својот лет. И дождот ме одбегнува, оти нема тло во мене, што може да ги впие неговите капки. Само надежта доаѓа понекогаш да се изјази по ѕидовите, да досегне до мојот квадрат, но немирни деца играјќи во паркот, ја маваат со камења и ја бркаат далеку од мене. |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕВАЖНИ НЕШТА ВРЕДНИ ЗА СПОМНУВАЊЕ
Си бев еднаш и јас стокмен во кожа на најлуда мисла: стршлен во болварник и болва што ноќева во крзно од еж... Со чизми од преклани ноќи ја будев ранобудицата, и го виткав вратот на бессоницата и со кафе ги честев сите задоцнети гости од долгата улица на полжавите, со дрворед што личи на се и на ништо - понекогаш и на траг од твојата коса, како заборавена сенка на склеротична дама врз одамна откорнатите плочи на тротоарот. Залудно се обидувам да го декодирам јазикот на барбиките од последниот сон - желудникот на јавето ги меле неповратно сите слики од албумот на мртвата пасија која ќе ме чека како исцедена нимфоманка на следната станица на утешението. Ти си митрополитско дете без мајка и божјо право да ги научиш истите работи што ги учат твоите другарки од заодиш онака, како што се учи надминување на болката од везачката игла во ѓерѓевот. Залудно носиш мирис на невиност во косата што ги зрее лековитите тревки и ги меша боите на палетата на вистинољубието - вистинољупка си и самата и обезбоен божилак на црвеното небо што некогаш ми го насликале место родослов моите чичковци и вујковци од немајкаде. Некои работи ќе останат неразјаснети оти сонцето тогаш со чаршавот на стравот ни го криеле од нас самите ко да ќе ни ја пресушат мислата првовенчана во окото ни свето со угорената жица на нивната настрвеност... А зарем е важно сето тоа - си бев еднаш јас стокмен во твоите парталчиња, бликнат вруток во опустошена гора, сенка што се развлекува кон неизодот... |
|
|
|
darkangel
Група Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
благодарам Моира
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega nozete gi mokram
vo ladnite branovi i zevam ko maloumen nekade vo dalecina totalno bez vrska gresejki vo emocija koga ime tvoe ime spomnuvam so soleni usni ispukani i ranlivi, grcam so grklanot solzite gi vrakam kon zeludnik za da se nahranam, a sepak sum tolku zeden i ladno mi e, bar od atrofija ke se zapazam dur se tresam i muskuli grcam i nautro ako ne nastinam gletka prijatna od povrsinski tvorbi ke bidam zabelezan i povikan masa da im krasam velejki si kolku mnogu imame a so nisto ne sme zasluzile. Vkus na zelezo rgavo ke me prati dur se smeskam vrtejki se ko slaknat mislejki deka od nekade naiduvas znaejki deka poluduvam |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FANTASY TAKEN BY REALITY
I remember when this used to be my life i used to laugh and play and sit with a few others all that used to be heard in my head ...but...i was...just... ...just a lonely boy wanting some more...in my life... Than i sold my soul to the Devil for fortune and fame and i sold my heart for charm and appeal now I'm under their deceptive spell my life is lake a fantasy taken by reality. From here i see misfits...surrounded by a deep pit my fantasy was taken from reality and i turned the pages of my life in a book of wisdom and worship Satan saw me... and his eyes flamed in hope as i felt a victim to that hope no one knew but me this was just a dream not reality. Another delusion The weak are always brainwashed it is amazing how one power could effect this one took the name of hunger... the name of impressive... Yes indeed it was.... a dream taken by reality i was just a lonely boy...wanting some more...in my life... ...then i sold my soul to the devil for fortune and fame and i sold my heart for charm and appeal now I'm under their deceptive spell my life is like a fantasy taken by reality. ...does anyone remember my name... ...does anyone remember me... Изменето од ...Well... - 17.Мај.2008 во 07:07 |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BATORA JA
Ks papa na pa, kipira sa, Kipira sa, kipira sa, Batora terana , batora ja Batora ja, batora ja… Volenga korezo vesto postoja Milona poska kostera keja Batora vesto kipira presto Presto sea midore polesten. Ks papa na pa, kipira sa, Kipira sa, kipira sa Kostero baluta, kostero terana Batora ja, batora ja… |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(prepev) АЈ ДА ГИ ЖАЛИМЕ... Колку изгубени души на светот има Вистината никој не ја знае, Вистината никој не ја знае, Жална е нивната интимна приказна Ај да ги жалиме, Ај да ги жалиме... Времето минува, тече без прекин Тие во место стојат, гледаат назад Жално истекува младоста пуста, Пусто слепило им го кочи летот... Колку изгубени души на светот има Вистината никој не ја знае, Вистината никој не ја знае, Ѕирни им во душата, види им го гневот Ај да ги жалиме, Ај да ги жалиме... |
|
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хаику
Кап, кап, сонцето капе, Ко густа жолчка од јајце јалово – Леплива горештина. |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За братучетка ми
Две солзи капнуваат и ја разбрануваат душава. Стојам пред огледало. Нозеве треперат губејќи го тлото додека гледам во нејзиниот лик што се оцртува на таа рамна површина. Ми се смее, а јас немоќно ко распната на крст гледам како светлината што се рефлектира полека ја снемува проголтана од темнината ко од дива ѕверка. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сосема очекувано прашање...На кој идиом е ова? Изменето од Quentin - 17.Мај.2008 во 16:48 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi se molci,
mi se lezi megu zivite koi ne znaat deka se mrtvi. Mi se gledaat samo lisja, dosta od steblo bese od silni i pravi vrednosti i bezbroj drndanja i soveti kolku sme site nie maloumni, kolku nisto ne znaeme kade sol, kade seker za vkusovi gumeni da steknema kako i site ostanati. Bar denes ne mi e gajle za nisto, bar denes sum nikoj i nisto, baraba i propalica pokazan so prst izbegnuvan. Me nema i toa e dobro iako sum tuka i navidum istiot no so zabi nemieni. |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти си мое утринско сонце
што нежно ме гали по лицево, ти си моја утринска роса што ми го наросува срцево... А што сум јас? Јас сум твој трнлив пат, сенка што го сокрива сонцето од тебе и ја краде твојата насмевка. Јас сум пролетно кокиче со скапан корен... остави ме макар и да овенам во оваа неплодна градина, а ти цветај во полето на среќата. Посветено за моето Даде |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 7576777879 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |