|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 7475767778 146> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali znaes deka nokva nad tebe lebdev
kako oblace nebesno i meko onakvo kakvo me stvori od nisto i od nikade. Dali znaes deka amorfno bitie bev pred da se pojavis, pred da me zabelezis, maalski kreten, dvorski sut smeska za site placka za sebe. Ne mi smeta gubre sto se talozi veke zosto daleku bidnav od sekogo i sesto i navistina bidnav gostin cenet na ovoj i sekoj preostanat svet, da, jas vreskam na siot glas bez troska ocaj bez misla pokajnicka, sepak covek da bidam dozvoleno mi bese i nauciv glasno da se smeam koga spoznav ubavina i mir tamu kade si ti. Perfekcija i simboliki rajski niz kafeavi tocki mozaici sto tvorat vodoskoci na mladost vecna daleku od strasti prosti, mi pokaza deka sostavena od posebnost si cela, edinstvenost motiv i muza pricina i cel |
|
darkangel
Група Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
To find a light
I keep these dreams of mine Somewhere deep inside of To tell no one, fear of vain Stealing might be the danger. When I close my eyes I see Just a pray for redemption Begging to find me In this shadows that remains the same Over and over again. When will I cross the line? To feel my own rebirth I want Escape from this prison mine Holding the moon under the stars Singing her my forbidden love. Can’t find it anymore My soldiers of tears shall not fight When I open my eyes I see Even not my look in the mirror Screaming to find me In this nothingness that I’ve became Over and over again. I cannot cross these lines I close the path say goodbye Will never be a true just lies Not a believer or a sinner Just human…just human (weep in myself) Not searching anymore My guardians of pain have arrived. |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тишина
Постојат начини да се доближиме јас и ти. Да се соѕидаме во тишина без ѕирка и проѕирка, каде никој не ќе може да ни подметне златни чинии со две-три трошки љубов. Да се приклештиме во прегратка, да се стиснеме до болка, од која гласови ќе пуштиме, немоќни да водат љубов со воздухот и да родат звуци. Исчистени ќе му се вратиме на светот, со тврдини од молк околу душите. Кофи со празни зборови на рибите ќе им фрлиме, со тишина да им покажат колку се излишни. Лагите во мрежи ќе ги заплеткаме и ќе заспиеме преродени во спокојот на тивкото траење. Изменето од Quentin - 16.Мај.2008 во 16:02 |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
До Дарки: Кога едно дело, макар и една обична, бледа мисла ќе се изнесе на форум, тоа автоматски станува подлежно на критика (не на критизерство, туку на укажување на неговата вредност и неговиот недостаток) Тоа е природата на секој форум, со таа цел тој и фунционира... Како што впрочем секое дело кога ќе излезе од печат подлежи на критика... Ниту јас можам да спречам некого да се произнесе за тоа што јас го пишувам, ниту некој може мене да ме спречи да се произнесам со соодветен став за нешто што е напишано...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
darkangel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
niceee |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...mislam deka treba sto poveke da ne ima i da praime banda od poeti i ke praime reket ... ...
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам darkangel
И уште еден апел до сите поети на страницава, ВЕ МОЛАМ не ја претворајте во полигон за кршење на суети. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mi zaminuvaj ni na kratko
zosto ubav sum samo koga se ogleduvam vo oci tvoi. Ne mi kini dusa so nikakvo dogledanje, zosto go svakam kako zbogum, bar od sega pa do zasekogas ti sakaj me bezuslovno, so site moi mani i nedostojnosti. Kako mene takvi od lopata begaat i da se sopnuvas mozes, no jas ne mozam nitu da sonuvam nitu da se nadevam deka povtorno sonce nalik na tebe ke me ogree. |
|
darkangel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Депресија
Собери ги Остатоци се само од душава Таа бледее под месечината Додека се смее на сонцето Се отпаруваат мисливе Го немам телово Го загубив Повеќе не го чувствувам Само ме боли Одвнатре Загушува И јас умирам знај полека Прекини да ми го јадеш разумот Го загубив веќе Остануваат само предмети Кои летаат во воздухот И силно трескаат на подот Не ги мразам Од љубов ги повредувам. За да знам дека не сум А сепак тишината говори И таа додека плачам е насмеана И ми шепоти ти си единствена. Собери ги Собери ги солзиве Рани оставија на лицево А дланкиве ми се полни очај Собери ме мене Јас венеам И омраза под нив создавам Те сакам Ми недостигаш Те мразам И проколнувам ... Се собирам себеси Како слагалка Од срцето до косата ....ете ја повторно зората а јас сум насмеана од ден на ден се раѓам расцветувам и се распаѓам ...умирам |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako i da e,
sekoe delce od tebe vo dlanki go nosam, kako i da e azbukata postoi za da se stvori imeto tvoe, kako i da e muskulive golemi mi bidnaa od vlecenje tesko kraj mene da te zadrzam, a ne e doblest da te imam kolku tolku koga mi trebas mnogu poveke od sto si spremna da dades, koga po tebe tazam poveke od sto mozam da podnesam, koga goram, a se topam kako sveka |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...darki, soberi se i cvetaj kako sto cvetas vo poezijata..... |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ezerce od ligi
za tebe sto go stvoriv po tebe dur zevam, po tebe dur se davam ko bozem heroj da bidam, ko bozem od nekogo da te spasam, koga od mene zaludnost ti preti, zosto od mene da zemes nemas sto samo iluzii i trosni sadovi koi voda ne drzat. Pak ke pcujam i kolnam ko bozem nekoj drug mi e kriv, pak ke gledam kon oblacite pipajki se za goliot grb, jas, vnukot na Ikar koj ne se potrudi ni senka od mene da stvori, mi se pcue, mnogu mi se pcue |
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тажно опстојување
Дури и светов ноќва да потоне во својот прекор и незнаење за ситниците на неминовноста, ќе го почувствувам тоа како кратко каснување од комарец. Дури и сите улици со краеви од светли, недогледни хоризонти, да се соберат во една темна бездна, ќе потрчам по нив како успан патник по пропуштен автобус. Тажното опстојување не е гостин што одвреме навреме го прекинува ѕвонот на среќата во ушите. Не, самиот ѕвон е тоа. Кога никој не го мрда, се е рамно поле на безнадежност, лулеење од правливите ветрови на рамнодушноста, нуркање во шупливите јами на празнотијата. И не е важно тогаш дали те има меѓу живите или темнината веќе на половина ти го прекрила ликот. Тогаш ти е сеедно што ти е сеедно. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na muceto moe
patent si staviv, a drugoto toa od lanec go pustiv i neka reki tecat brzi ili spori kraj koja slivi niknat kako pecurki po dozd, a ja so kajakot moj so spicot silest niz branovi penetriram burni ili mirni no isti da bidat nema. Od stranata druga na rekata burna smokva magicna ima lek za bolesti site melem za sekakva rana, da naberam bar malku, da ne mi e krivo nekogas ako so prst me pokazat zosto sum hrabar |
|
Внеси реплика | страница <1 7475767778 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |