|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 7273747576 146> |
Автор | ||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Испиј ја суштината, до последна капка, од чашата што времето ја полни со прекор. Не храни го ветрот со силни воздишки, така посилно ќе дува и ќе те сомеле во ветерницата на животот. Трагите од тебе ќе ги посака месечината, која здодевно кашла од ѕвезден прав. Му требаш на светов! Испружи ги рацете и цврсто прегрни го мигот. Нема да те срушат, не. И болката нема да те уништи, не, оти со слепи к*ршуми гаѓа. Нема да те сопнат, не. После секој пад, следи гордо исправување. Нема да те расплачат, не. Главата горе, насмеј се. Зад сите широки мориња и непреодни планини, има некој што ќе ти возврати со насмевка. Изменето од Quentin - 14.Мај.2008 во 20:23 |
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
f**k The BORING LYRICS...
Society is a menace to me You don't understand I don't even understand And I don't want to cry a tear for the sh*t that's going on... Cant kill my self Nobody will give a damn Cant kill all of you Cause they'll lock me up... What could i do? I wrote a rhyme For ten I bought a dime Of dope Made some killer staff I began to smoke YO !!! ... don't miss my point I saw a vision after I smoked a joi.t I became Strategical Lyrical Subliminal A smooth criminal...)) As they wanted to see me fall So I got to say,,,"f**k em all" I STAND TALL !!!... |
||
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кербер
На тремот пред мојот дом, ќе те пречекаат заборавени стихови, врз кои поштарот натрупал разгледници со егзотични мотиви. Не, не тропај ми на вратата пред која безживотно висат само разделби. Прочитај ги моите стихови. Тие сами ќе ти отворат. Ќе влезеш во еден свет каде солзите се забранети, времето и просторот станале најверни пријатели, а вистините и лагите се самоуништиле. Јас сум кербер на тој свет. Ако мислиш пак да ме повредиш, врати се од каде што си дошла, пред да ти се насмевнам со заби наострени од стари болки, жедни за одмазда и раскинување. |
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
УМНА СИ ТИ И ДОБРО СЕ ОРИЕНТИРАШ ПРИ СПОЗНАВАЊЕТО НА САМОВРЕДНОСТА... ТОА Е ДОБЛЕСТ... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На оваа песна и должам пофалба. Како и секогаш, филмаџијка оригинално и маестрално ги вклопува зборовите во една волшебна хармонија, која најблаго речено - остава без здив. Секогаш е лаконски кратка, а убиствена. Нејзината песна Ученик, ќе се сложите дека е класика let me remind you Ученик Поглед вперен во бел лист со релјеф од потни дланки. Главата станува претесна за густата празнина што се шири и пулсира со ритмот на троми секунди. Усните докасани и суви ја шепотат молитвата на задачата. Ни одговор, ни знак. Грепкањето на туѓите пенкала, бразди прави по тегобноста со `рѓосаниот клинец на неизвесноста. Ѕвон. Што ли има дома за вечера. ... Изменето од Quentin - 14.Мај.2008 во 21:04 |
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Филмски збиено и динамично, а сепак разлиено како делта и длабоко како океан... Полна е со филмски трикови... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Столб
Додека дождот го измива сиот кал од тебе кој се таложел низ годините наназад, полека се одронува ѕидот твој чии лушпи се топат во расквасената мека почва. Ко со гума на лист хартија испишана со молив капките дожд ги брише фигурите кои ткаат бајка од соништата која е врамена во нашите мечти. Од твоите меки облини тивко испарува студенилото во чија внатрешнина само изгризани нокти ја исполнуваат празнината кои силно гребат. Време е сите тие отпадоци да ги оставам да се разложуваат во туѓите дела кои не се мои, да ги пополнам шуплините создадени од црви кои разгризувале длабоко и правеле темни тунели в чии канали се собирала сета болка која не може да излезе низ затворените порите. Време е за реновирање на стариот столб кој ќе го осветам со света вода кој ќе го опеам во молитва со чиј ритуал ќе заживее духот во него и ко светец на икона ќе блесне со својот ореол кој ќе биде одраз не неговата душа. |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одлично, продуховено, избистрено. Браво девојче. П.С Мала корекција во првата строфа. Кал е именка од женски род. |
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
GUSSKI ZA MOETO OMILENO DRUSTVO NA FORUMDZII KREATIVCI VO MOJATA OMILENA RUBRIKA
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Куклена претсава
Низ ѕидните пукнатини навлегува слаба светлина, зрак кој го расекува просторот незабележително за окото на луѓето кои веќе потонале во есенската меланхолија. Сенките кои се оцртуваат на ѕидовите од куклите разиграни на сцената се впиваат во мозокот полека низ воздишките кои се вовлечени длабоко како последен дим од цигарата која догорела до самиот филтер и пече во градите, а не може да се искашла сиот тој отров. Кловн придвижен од конците потонува во огромната палета од темни бои на уметникот и чека со неговата четка на големото платно да ја доврши сликата, да стави крај на уште една тажна приказна... Ехото на зракот одбиен од оставената труба во аголот да самува чии фрекфенции не може да ги перцепира увото создава мелодија која ја надполнува сета таа куклена претстава... Не издржав до крајот, станав и заминав без да ја завртам главата уште еднаш назад кон изнемоштениот кловн и преку рамо ја фрлив старата монета која долго време ми одѕвонуваше во главата... Кога се вратив назад го видов кловнот како лежи без да се помрдне. Полумртов. Ги земав конците кои ги пронајдов на другиот крај од некогашната театарска просторија а сега само обична морбидна рушевина и решив да го сменам текот на таа тажна приказна. |
||
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mi e tesko
iako veke dolgo na race te nosam, iako nema da i dozvolam na zemjata da te ogrubi zosto ti si nebesno bitie, zosto krila ke ti niknat, zosto da sakas znaci nagore da gledas, onoj najbeliot oblak nas dom ke bide, znam verba da imam sega koga te imam, znam deka se sto bese golemo stana malo zosto porasnavme i zamisli nikoj nema nisto protiv, a nie samo treba da ne se plasime da sakame zosto toa ni e zadaca edinstvena. |
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DREAMING TOGETHER ...I'm waiting for the dawn ...another night...is...just drifting away on the wings of my dreams, to another day Standing on the clouds the winds blowing still and carrying my sleep fare so fare away... catching it, in a silver box I'm hunting all the nights a slave to my dream...I am... ...an illustrated seen descends in my sleep... Playing for the hope...emotional games turning off my eyes...and hiding my shame A never ending dream ...I'm dreaming of you... I'm waking up in spring...the sweet imoving thing Tonight I want you to hide your dreams too ...as i do... ...and I want to be with you. Изменето од ...Well... - 15.Мај.2008 во 18:23 |
||
fleur de lis
Нов член Регистриран: 01.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anima mea Помина крај тебе ја гледаше, но не ја виде. Помина крај тебе, ја имаше, но не ја зема. Помина крај тебе, те викаше, ја слушна, но не ја дослушна. Стоеше и чекаше пред портите, ги отвори, но не ја пушти. Помина, ја одмина, замина… Ако ме прашуваш Каде? Кај Зимата е! Скршена и ледена - нем споменик на една љубов. Изменето од fleur de lis - 15.Мај.2008 во 18:45 |
||
...''beauty rejoices, not those who possess it, but those who are capable of loving it and worshipping it''...
|
||
Внеси реплика | страница <1 7273747576 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |