|
Света Троица |
Внеси реплика | страница <1 2223242526> |
Автор | ||
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здрав разум никогаш не може да го свати БОГ
Ако е АЛЛАХ БОГ ај помоли се да престанат СТРАДАНИЈАТА Здравиот разум кажува дека го СОЗДАЛ СВЕТОТ ЗА ГОЛЕМИ СТРАДАНИЈА И пак Здравиот Разум кажува дека БОГ Е ЃАВОЛ Кога ќе размислиш колку се страданија има во СВЕТОТ |
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu sonca ima. Sonce, Toplina, Svetlina.. od kaj ova go izvadi Ako go zemes sonceto kako celina, kako sistem..togas apsurdno e da go izednacuvas so nekoj negov sostaven del, podsistem.. t.e. svetlina i toplina. Sonce e edno. A toplina, svetlina, masa, sirocina itn, se samo negovi sostavni delovi. |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
trebo.r.a
Сениор Регистриран: 24.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи да се вратиме на неодговореното прашање поставено од братот Ебу Хурејре:Колку синови имал Отецот?
Изменето од trebo.r.a - 14.Мај.2008 во 21:13 |
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikki mnogu si kontradiktorna vo tvoite postovi
ednaska velis deka postoi sveti troica , pa potoa negiras deka istiot postoi, pa sea pak se obiduvas da dokazes so nekoi apsurdni primeri deka postoi sveti troica.
zatoa te prasuvam tebe a i ostanatite
ako veruvas deka postoi sveti troica
togas
KOLKU SINA IMA BOG ???
|
||
trebo.r.a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ВО ИМЕТО НА ОТЕЦОТ,СИНОТ И СВЕТИОТ ДУХ!
Често пати чуена молитва на православните христијани. Ќе поставам едноставно прашање,кој е: 1. Отецот 2. Синот 3. Светиот Дух ? |
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еве некој стих каде Христос сам зборува за себе
СВЕТО ПИСМО ( БИБЛИЈА) СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАНА 8.9 54.Исус одговори:>> Ако се славам Сам , тогаш славата Моја е ништо;Мојот Отец е, што ме прославува, и за Кого вие велите дека е ваш Бог; 55.но *не Го познавате, а Јас, пак, Го знам.И ако кажам дека не Го познавам, ќе бидам лажец како вие. Но Јас Го знам и го пазам словото Негово. *Јован 7, 28. 56.Авраам, таткого ваш, би се зарадувал да го види Мојот ден; и го виде, и се зарадува. ************************************ 58.Исус им рече:>> Вистина, вистина ви велам; Јас постојам уште пред да се роди Авраам.<< |
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
trebo.r.a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
55.но *не Го познавате, а Јас, пак,
Го знам.И ако кажам дека не Го познавам, ќе бидам лажец како вие. Но Јас Го знам и го пазам словото Негово. *Јован 7, 28. Овој стих јасно говори дека Исус не е Бог,оти да бил не би им рекол на Апостолите "НЕ ГО ПОЗНАВАТЕ!". Ова е доказ против тебе Чаир. И јас воопшто не те разбирам што сакаш да објасниш со овој пасус?!!! |
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Незнам ти кај Прочита дека некој човек го познава Оца никој него знае отецот освен синот кази несто паметно |
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ИСУС:
Никој не го познава ОТЕЦОТ освен СИНОТ ЈАС И ОТЕЦОТ ЕДНО СМЕ КОЈ МЕ ВИДЕЛ МЕНЕ ГО ВИДЕЛ ОТЕЦОТ ЈАС И ОТЕЦОТ ЕДНО СМЕ ЈАС И ОТЕЦОТ ЕДНО СМЕ ЈАС И ОТЕЦОТ ЕДНО СМЕ |
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да не се повторуваме срамотае еве ти ја темава три страни назад на средина од листот пточитај го мојот пост и се ке ти стане јасно кој е Отецот кој Синот а кој Светиот Дух http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2988&PN=3 |
||
|
||
trebo.r.a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве ќе кажам нешто ПАМЕТНО. И тоа благодарение на твоите зборови кои ги искажа ,а кои гласат: НИКОЈ НЕ ГО ЗНАЕ ОТЕЦОТ ОСВЕН СИНОТ. Ти благодарам,јасно ме убеди дека вашиот концепт за ЕДЕН БОГ е нестабилен.Впрочем самиот ти го руши тој концепт. |
||
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ МОЖЕ СО ЧОВЕЧКИ ЗБОРОВИ ДА СЕ КАЖЕ ПОВЕЌЕ ЗА БОГ
ОСВЕН ТОА ДЕКА БОГ Е ОТЕЦ СИН И СВЕТ ДУХ ТОА Е ВРВОТ НА НАШЕТО ЗНАЕЊЕ И УМУВАЊЕ СЕ ПОВЕЌЕ БИ БИЛО ПОГРЕШНО |
||
trebo.r.a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве и ти ја потврди мојата констатација Никки.Велиш дека Исус рекол ЈАС И ОТЕЦОТ ЕДНО СМЕ,КОЈ МЕ ВИДЕЛ МЕНЕ ГО ВИДЕЛ ОТЕЦОТ. Ок, Ајде сега види ја јаснава контрадикторност на твоето тврдење : 55.но *не Го познавате, а Јас, пак, Го знам.И ако кажам дека не Го познавам, ќе бидам лажец како вие. Но Јас Го знам и го пазам словото Негово. *Јован 7, 28. Немој да се лутите,ама ова е повеќе од контрадикторно.Немојте да велете дека не сакаме да сватеме,јас колку што гледам ниту вие можете да сватете.Барем според вашите толкувања. |
||
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема тука ништо контрадикторно
Кој не верува во ИСУС тој не го познава ИСУС А кој не го познава ИСУС тој не го познава и ОТЕЦОТ Што не значи дека Бог нема да ги исполни молитвите на тој што не го познава БОГ Но најдобро познавање на БОГ доаѓа преку познавање на ИСУС Кој може да се пофали со тоа дека го познава ИСУС МОЖЕ да се пофали со тоа дека го познава БОГ |
||
Внеси реплика | страница <1 2223242526> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |