IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 22>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 20:39

Noor4ever, te molam prochitaj gi ushte ednash pravilata za postiranje na ovaa tema:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Правила на постирање:

Начин на постирање: Напишете го стихот, притиснете ЕНТЕР и напишете ја адреса на стихот (Од која книга е, која страна или кое поглавје и кој бр на стих) пр. 1 Јованово 3:16 (Библијата) или Сура 2:34 (Ку'ран) или Потеклото на Видовите (Дарвин) стр. 56

Должина на стихот: Најмногу 3 реда.

Број на стихови: 3 дневно. (за да нема спамирање и преистакнување на одредена света книга)

Отворете ја вашата Света Книга, изберете го вашиот омилен стих и споделете го со нас.

Поздрав,

EvAngelos

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 21:47
neka mi prosti msn...големо%20гушкање

„Мојата душа Го велича Господа,

и мојот дух се зарадува во Бога, Спасителот мој,

зашто ја погледа смиреноста на слугинката Своја, и ете, отсега ќе ме нарекуваат блажена сите поколенија;

зашто Силниот ми направи големи дела, и свето е Неговото име;

и милоста Негова е од колено на колено за оние што се бојат од Него.

Тој покажа сила со раката Своја; ги распрсна оние што се возгордеаја со мислите во срцата свои;

ги симна силните од престоли и ги воздигна понижените;

гладните ги исполни со добра, а богатите ги отпушти празни;

го прифати Израел, Својот слуга, сеќавајќи се на милоста,

како што им зборуваше на татковците наши, на Авраам и на семето негово довека.”

Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 23:46
Sudii 5to poglevje 24ti stih:

Нека е благословена меѓу жените Јаил
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 01:34
"И некој Му рече: „Еве ги, мајка Ти и Твоите браќа стојат надвор и сакаат да зборуваат со Тебе.” А Тој во одговор му рече на оној, кој му Го рече тоа: „Која е Мојата мајка, и кои се Моите браќа?” И ја протегна Својата рака кон Своите ученици и рече: „Еве ја Мојата мајка и Моите браќа; зашто, кој ја врши волјата на Мојот Татко, Кој е во небесата, тој Ми е и брат, и сестра, и мајка.”
(Исус во Матеј 12:47-50)
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
KarolinaXP Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 39
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KarolinaXP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 05:45
11.СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЛУКА 10.11
9."И Јас ви велам : сакајте и ќе ви се даде ; барајте и ќе најдете ; чукајте и ќе ви се отвори. *Мат.7,7.
10.Зашто секој што сака - добива, и кој бара - наоѓа, и на оној што чука, ќе му се отвори."
Кон врв
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 14:37
Sura En Nisa : 171, 172
171. O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu govorite samo
istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je
Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u Allaha i Njegove posalnike i ne
govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog, - hvaljen neka je
On! -zar On da ima dijete?! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, i
Allah je dovoljan kao zaštitnik.

172. Mesihu neće biti zazorno da prizna da je Allahov rob, pa ni melekima, Njemu
najbližim. A one kojima bude zazorno da se Njemu klanjaju, i koji se budu oholili, Allah
će ih sve pred Sebe sakupiti:
Кон врв
KarolinaXP Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 39
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KarolinaXP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2008 во 01:00
СВЕТО ПИСМО ( БИБЛИЈА)

СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАНА 8.9

54.Исус одговори:>> Ако се славам Сам ,
тогаш славата Моја е ништо;Мојот Отец е,
што ме прославува, и за Кого вие велите
дека е ваш Бог;

55.но *не Го познавате, а Јас, пак,
Го знам.И ако кажам дека не Го познавам,
ќе бидам лажец како вие.
Но Јас Го знам и го пазам словото Негово.
                      *Јован 7, 28.
56.Авраам, таткого ваш, би се зарадувал
да го види Мојот ден; и го виде, и се зарадува.   

58.Исус им рече:>> Вистина, вистина ви велам; Јас
постојам уште пред да се роди Авраам.<<

Кон врв
trebo.r.a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2008
Поени: 356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2008 во 01:22
Na putu Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj i s njima na najljepsi nacin raspravljaj!Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s puta Njegova,i On zna one koji su na pravom putu.
[/COLOR(An-Nahl:125)

Изменето од trebo.r.a - 21.Мај.2008 во 01:24
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 11:59
"Зашто вашите мисли не се Мои мисли, и Моите патишта не се ваши патишта - словото е Господово - Како што Небото е високо над Земјата, така и Моите патишта се над вашите патишта и Моите мисли над вашите мисли."
(Исаија 55:8-9)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 16:26
"Вака зборува Господ над Воинствата чија Слава ме испрати кај народите кои ве ограбија: „Кој ве допира, Ми ја допира зеницата на окото."
(Захарија 8:2)
Кон врв
rabani Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 02.Август.2008
Поени: 490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rabani Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 23:52
GOSPOD KE VI DADE ONOLKU BOLKA KOLKU SHTO MOZITE DA IZDRZITE I ONOLKU LJUBOV KOLKU SHTO NAVISTINA ZASLUZUVATE
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 23:51
"Надевај се на Господа со сето свое срце и не се потпирај врз сопствениот разум. Мисли на Него на сите свои патишта и Тој ќе ги исправи твоите патеки. "
(Поговорки 3:5-6)
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 23:54
Малку насловот е безвеза, омилен стих означува само еден стих, а не три дневно.

Изменето од makarios - 18.Февруари.2009 во 00:54
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2009 во 00:44

" Ne plasi se , zasto Jas sum so tebe;

Ne se voznemiruvaj, zasto Jas sum Bog tvoj;

Jas ke te zakrepam i ke ti pomognam, ke te
poddrzam so desnicata na Mojata pravda"

( Isaija 41:10)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.