![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4142434445 213> |
Автор | ||
kire_nedelkov ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
a vo koja dupka toa si? te citam, i kako da sum se vratil vo 1949 be, uste petokraka ti fali, i ke mi prodavas finti za goli otok. Изменето од moira - 12.Мај.2008 во 15:19 |
||
![]() |
||
kire_nedelkov ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
|
mi smeta sekoj koj ovaa zemja ja smeta za tugj privezok. mnogu e lesno da etiketiras, no jas ne sum so bugarski avatar, ne sum ja spomnal kako bratska, tuku kako okupatorska zemja, i ne sum im gi lizel g'zovite na bugarite, kako sto ti pravis za srbite, samo za da te primat vo drustvo...
|
||
![]() |
||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
|
Да разликата е во тоа што ти сакаш да лижеш Американски гзови... А јас нема потреба да им се улизувам на Србите кога и они и ние знаеме дака сме едно, само некој тука од инат тоа не го признава...
![]() Изменето од DelijaSkopje - 12.Мај.2008 во 14:01 |
||
![]() |
||
|
ne mozam da bidam edno NIKOGAS so nekoj sto niz istorijata ne okupiral, delel, zloupotrebuval, iskoristuval, sto ne ni ja priznava verata....
Изменето од moira - 12.Мај.2008 во 15:25 |
||
![]() |
||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
|
Ти си во заблуда... Прошетај се малку низ Србија и ќе видиш народот колку те поштува, а не да се затвориш во Македонија и да гледаш Рамбо филмови и да си замислуваш како САД не сакаат...
|
||
![]() |
||
|
ako sme sloveni, togas sme braka so hrvatite. bar od niv zlo nemame videno. a i eden car vi smknavme...
![]() |
||
![]() |
||
|
Па што се хрватите ако не католизирани Срби во Австроунгарско време...?
![]() Изменето од DelijaSkopje - 12.Мај.2008 во 15:31 |
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
Доколку продолжите со овој тон и на овој начин да дискутирате на темата, темата ке оди под клуч. Дискутирајте без навреди!!! |
||
![]() |
||
|
Ја сум прв да нема навреди...
|
||
![]() |
||
Duduk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
|
Ajde da ne se raspravate (a i da ne pominuvate mnogu vreme pred kompjuter) da vi preporacam edno knizevno delo koe vo najmala raka mozam da go opisam kako....pa, interesno
![]() eve izvadok : http://www.makabijada.com/sfrj1.htm Ovaa kniga vo Skopje e objavena pod naslov "SFRJ za povtoruvaci" ,prevedena na makedonski od strana na Riste Lazarov , izdavacka kukja "Selektor". Изменето од moira - 12.Мај.2008 во 17:21 |
||
![]() |
||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
|
ne prodavam finti ni fori.Za mene i moeto semejstvo Goli Otok e mnogu poveke od mal kamenest ostrov vo Jadranskoto more.Ti si slusnal samo za Goli Otok (ne veruvam deka si procital bar edna kniga),zemi nekoja kniga procitaj na tema Goli Otok,ako sakas rado ke ti pozajmam,imam 118 knigi sto go "obrabotuvaat Goli Otok...i toa od "RazGOLIceni OTOK","GOLIsavi mali OTOK" pa se do "Zenski logor na Golom otoku"..verojatno ne si ni znael deka imalo i zenski logor,no nejse...finti ne prodavam,za finti ili te biva ili ne,nema cena za koja ke kupis finta,a Goli Otok za zal zazema golemo mesto vo biografijata na moite roditeli.Bar takvite kako tebe,bi trebalo toa da go cenat.Za Makedonija i Makedonskite interesi ne se ginese samo vo 2001 ili vo 1991 godina...za Makedonija se borea luge i vo 1953...samo za tebe ova e SF ![]() |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
![]() |
||
|
Те разбирам Макијавели и мора да ти е тешко тоа за голи оток...
Но така се штитела државата тогаш... Го снема голи оток и потоа ја снема и СФРЈ... ![]() |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
25 maj den na koj nekogas site mu se raduvavme, den koga so netrpenie go cekavme sletot koj bese uzivancija za oci, da gi vidis i malite decinja i ucenicite i , studentite i armijata , site na edno mesto, isprepleteni , bezgrizni , veseli i silni ....
den koga reki od mladinci se slevaa vo Belgrad , isposednati po trevnite povrsini na Kalemegdan, na Terazije .... so gitari site zedno , koga slovencite ja peeja na cel glas "Makedonsko devojce" , hrvatite, " Bitola , moj roden kraj..." ... :( |
||
![]() |
||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
|
денес не ли му е денот кога се зборело "давам чесен пионерски збор дека........" :))))))))другови и другарици..........ха ха ха..........
југоносталгичари.........мое мислење е дека сте и вие премногу млади за да сфатите што била таа југославија........не сте проживеале многу во неа.......само ме збунува фактот што е она што ве тера да жалите по неа?????? |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4142434445 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |