IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4041424344 213>
Автор
Порака
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 10:03
Kolku mi e cudno,neobicno i interesno,kako nekoi luge i seka koga e bivsa,nepostoecka,mrtva,dalecno minato...se plasat od samoto spomnuvanje na zemjata vo koja mnogu od nas se rodija Jugoslavija...zasto tolkav strav,za nesto sto ,neli i onaka e minato?..Kako mozete da ziveete vo segasnosta ako se sramite i ne si go priznaete minatoto...Nacisticka Germanija uspea vo toa,no ednostavno nekoj luge se uste se plasat na "Jugoslovenstvoto"...duri i mrtva...zvuci zastrasuvacki,neli?..toa i bese zastrasuvacka zemja
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 10:08
makis,

mojot pradedo se rodil vo Otomanska Makedonija. zamisli si go nego da otvori vakva tema, da imalo internet? ej, sto ste cudni, uste i 'iznenadeni' glumite... bre bre bre...

dosta glumite ludilo. nie sme makedonci. nikogas ne sme bile srbi, bugari, grci, turci, a bogami nitu jugosloveni.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 12:14
Кирца, може си ти малечок што се вика ни во војска не си бил,а по новиве закони нема ни да одиш... Затоа немој ти да ни кажуваш за Југословенството... Ти денес колку сакаш кажувај се македонец, но нема никогаш, ама баш никогаш да дознаеш што значеше гордост некаде надвор да се представиш како југословен...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 12:27
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Кирца, може си ти малечок што се вика ни во војска не си бил,а по новиве закони нема ни да одиш... Затоа немој ти да ни кажуваш за Југословенството... Ти денес колку сакаш кажувај се македонец, но нема никогаш, ама баш никогаш да дознаеш што значеше гордост некаде надвор да се представиш како југословен...

istata taa bolna gordost, nekoi ja cuvstvuvaat i denes, koga se pretstavuvaat kako bugari.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 12:46
Кој се чуствува горд да се каже блгарин, нека повели... Господ нека му е напомош...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 16:07

Кој се чуствува горд да се каже блгарин, нека повели... Господ нека му е напомош...

koj se cuvstvuva gord da se kaze jugonostalgicar, isto taka, neka mu e i Gospod (pardon, ne veruvaat vo Gospod komunjarite) i drugarot Tito.
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 16:08

vo bugarija DA OVDE NE
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 16:11
Originally posted by *moon* *moon* напиша:

vo bugarija DA OVDE NE

tocno taka.

i ist takov odnos treba da imame i kon onie so jugofilski predavnicki idei.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 16:12
Бугарија не била овде, а Југославија била... Тоа е разликата...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 17:03
i bugarija bila. nekad. i jugoslavija bese nekad.

sega i dvete zaminaa vo nepovrat. mrs od makedonija.

makedonija na makedoncite.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 19:56
mislis deka si pogolem Makedonec od nas koi "nostalgicarime" po Jugoslavija?..ne be mil,ne e taka ti ja sakas pridobivkata koja ja imas od toa sto sme nezavisna drzava...i samiot kaza deka porano nemalo nisto vo Jugoslavija,se jadel eftin eurokrem,se pielo koka-kola od stakleni sisinja,se idelo na odmor so piperki i patlidzani...a sega jades samo "nutela",pies koka kola vo plasticni sisinja,na odmor koga ides jades samo vo restorani...Vozmozno e...postojat stotici kako tebe koi vo periodot na "tranzicijata" preku nok stanaa tajkuni,kupija novi kuki,skapi avtomobili,opincite gi zamenija so italijanski cipeli..no od druga strana postojat iljadnici koi rabotat za dnevnica od 200-300 denari,ako voopsto mozat da najdat rabota..Sreken si poradi toa sto namesto Makedonskiot eurokrem sega jades Svajcarska Nutela,zatoa sto namesto vo stakleni flasi sega pies koka kola od plasticni boci,sreken si zatoa sto piperkite i patlidzanite gi zameni so skapi restorani?..Toa e sustinata na tvojot lokal-patriotizam,toa e tvojata golemina kako Makedonec.vo Jugoslavija koga site gore-dole bevme podednakvi i kako taka site rabotea i idea na odmor,verojatno si bil nikoj i nisto,a u mutnata privatizacija preku nok si stanal bog i batina,pa sega mislis deka si oska okolu koja se vrti se...ne dodeka ti ja srkas tvojata Nutela,iljadnici bi bile srekni koga bi mozele bar eurokrem da si dozvolat ednas nedelno,pa makar bil i Makedonski,ne bi im bilo ni da gi nosat teskite stakleni flasi koka-kola,samo koga bi imale so koi pari da gi kupat,so zadovolstvo bi vlecele piperki i patlidzani,samo dokolku bi mozele da si dozvolat godisen odmor...no za 400.000 luge vo ovaa drzava toa e naucna-fantastika...zatoa podzapri malku.Ti ne go davas imeto zatoa sto imas se,pa sega ke glumis pogolem "katolik" i od papata...no ima nekoi koi ne razmisluvaat kako tebe...i na kraj Makedonija na site dobronamerni luge..Makedonci,Albanci,Srbi,Vlasi,Romi...retorikata ti e se poveke fasisticka...a toa ne cini
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 23:28
muabetot ti e skros prevrten naopaku. da, sega ima lugje so skromni dnevnici, a togas (vo vassata tugoslavija) imase lugje na goli otoci.

sto e bolje?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2008 во 11:12
ti najde da mi zboris mene za Goli Otok?...te molam nemas ni prolazna za da diskutiras na taa tema so mene,zatoa nemoj da go spomnuvas Goli Otok
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2008 во 11:23
kako sakas nareci me,na tvoeto nivo nema nikogas da se spustam,samo edno ti rekov...nemoj da me diras za Goli Otok...zatoa sto za takvite kako tebe toa se samo prikazni od istorijata...no ne i za mene,za mene toa e mnogu poveke od istorija,zatoa prekini
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4041424344 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.