IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Библијата и Инцестот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Библијата и Инцестот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 01:43
da jas suma aisha novata.......
:)))))))))))

i ne sum nicij advokat mojot stav se znae.......od odamna.......samo ti velam da ne pises bez vrska koga ima potreba stvarno ima........ama koga vadis duri i delovi od recenica za da napagas nekoj stvarno e bez veze.......

sega da se vratime na temava...ako adam i eva nemale akomulirani greski vo genite sto stanuva posle sodoma i gomora posle potopot......koga veke prvite gradovi na grevot se unisteni......dali seuste nemalo greski......?????

a da za zivotnite....znaci Evangelos...evolucijata znaeme deka ima nekoi neobjasneti delovi no eve ne kazuva deka od majmunot Slave i majmunkata na primer Cveta se razvil covekot...znaci imalo t.e postoele mnogu vidovi i ne po samo eden pretstavnik od toj vid..........a za zivotnite ke proveram za sigurno ama kako jas sto sum zapoznaen nemaat ista genetska struktura kako i lugeto....taka da mnogu verojatno e da kaj niv ova i ne pretstavuva problem.......taka da ......i eve da imalo incesti a sigurno imalo vo evolucijata se znae deka imalo prirodna selekcija i tie deca pomegu rodnini sigurno ne prezivuvale taka da ne menuva nekoja rabota zatoa sto darvin ne napisal deka so incest se razvil covekot......pa da sega bide tolkuvan kako covek koj ja podrzuva nitu pak nitu eden naucnik koj ja proucuval evolucijata.......

???????????
end off days 15...14...13....
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 03:51
Originally posted by Burak Burak напиша:

ubeden ateist, a advokat si mu na evangelos.
Da ne si slucajno nekoj drug..a?

Burak, dobi izvonreden odgovor i ako ne ti se dopagja nemoj da terash inat i da gi provocirash drugite chlenovi.

So toa samo pokazhuvash deka ne ti e celta da razberesh navistina sto pishuva vo Biblijata i koja e pozadinata pozadi seto toa, tuku samo sakash da ja napagjash i da ja obezvrednish vo sporedba so k*ranot.

EvAngelos BRAVO za tekstot, kako i za posledovatelnata replika na prashanjeto postavena od Aisha. Do sega vakvo objasnuvanje nemam nikade prochitano.

Respekt!
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
trebo.r.a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2008
Поени: 356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 12:09
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by Burak Burak напиша:

ubeden ateist, a advokat si mu na evangelos.
Da ne si slucajno nekoj drug..a?

Burak, dobi izvonreden odgovor i ako ne ti se dopagja nemoj da terash inat i da gi provocirash drugite chlenovi.Zar tebe takva glupost ti lici na izvonreden odgovor!!!

So toa samo pokazhuvash deka ne ti e celta da razberesh navistina sto pishuva vo Biblijata i koja e pozadinata pozadi seto toa, tuku samo sakash da ja napagjash i da ja obezvrednish vo sporedba so k*ranot.

EvAngelos BRAVO za tekstot, kako i za posledovatelnata replika na prashanjeto postavena od Aisha. Do sega vakvo objasnuvanje nemam nikade prochitano.Jas bi rekol deka so ovoj tekst EvAngelos ja ponizi i religijata i nejzinoto ucenje za nastanokot na covekot.Za mene ova e najglupavoto objasnuvanje koe voopsto sum go procital za incestot.Zalno.

Respekt!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 12:17
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

<DIV =PMmsg>
Еве ви два мои поста кои ги напишав порано на темата "Религијата и хомосексуалноста". Се надевам дека ќе си го најдат местото и овде.

Поздрав до сите И НЕ СЕ КАРАЈТЕ МНОГУ! среќа

Следува копи-пејст од една моја дебата (читај караница) со еден тамошен еволуционист: 

Ако инцесот ти е смешен во библискиот модел на создавањето на животните, тогаш уште посмешен е инцесот во еволуционистичкиот модел, бидејќи додека во Библијата тој "инцест" период трае само неколку стотици години, кај еволуцијата овој "инцест" период трае со милиони години и тоа со незауздан инцест (читај: групен секс) во секоја следна генерација.
Животните не гледаат многу на брат сестра, туку што прво им замириса, крене опашка и се намести намигнување

Значи, врти-сучи, кој и модел да го одбереш за создавањето на животните и човекот, ти не можеш да избагаш од неопходниот инцест на почетокот, со таа разлика што инцестот во еволуционистчкиот модел е неспоредливо поголем од оној кај библискиот.

А што се однесува до инцесот, како што можеше да видиш и според Дарвиновата теорија, ние сме плод на инцест..и тоа инцест со милиони години, во секоја генерација...ужас, фала Богу што тоа е само претпоставка на креативниот Дарвин среќа

А што се однесува на библискиот модел на создавањето на човекот во спрега со инцесот, дозволи ми малку да те едуцирам. Иако ова тебе можеби ти е познато, сепак ќе дадам мал вовед за другите читатели..

Денес не е дозволено, со закон, стапување во брак на брат или сестра (и на полубрат и полусестра, итн.), бидејќи постои недозволено висок ризик нивните деца да се родат со деформитети. Колку поблиску се родителите по роднинска линија, толку поверојатно е дека некој од потомството ќе биде со деформитети.

Постои многу оправдана и лесно разбирлива генетска прична за таквиот закон. Секој човек има две групи на гени, со приближно 130000 парови кои ја одредуваат неговата градба и функција. Секој човек наследува по еден ген за секој пар од едниот родител. За жал, гените денес содржат многу грешки (поради гревот и Казната), и овие генетски грешки резултираат со најразлични аномајлии (деформитети) кај луѓето.

Колку се родителите подалечни роднини, поверојатно е дека децата ќе имаат различни грешки во своите гени. Тие наследувајќи по една група од секој родител, веројатно ќе имаат по еден пар гени што ќе содржат најмногу по еден неправилен ген во секој пар. Добриот (доминантен) ген во парот има тенденција да го потисне неправилниот (рецесивниот) ген така што деформитетот нема да се пројави.

Меѓутоа, доколку брачните сопружници се поблиски роднини, поверојатно е дека тие ќе имаат слични грешки во своите гени, бидејќи се наследени од исти родители. Затоа, брат и сестра најверојатно ќе имаат слични грешки во своите гени. Децата од брачна заедница меѓу брат и сестра можат да ги наследат истите лоши гени на истиот генетски пар од двата родитела, што ќе доведе до две лоши копии на гените и до сериозни аномалии.

Меѓутоа, Адам и Ева немале акумулирано генетски грешки!Кога биле создадени првите две човечки битија, тие биле физички совршени. Се што создал Бог било "многу добро" (1 Мојсеева 1:31), така што нивните гени биле совршени - без грешки.Но кога гревот навлегол во светот, Бог го казнил светот, по што совршеното создание почнало да се деформира, односно да страда со деформирање, болести, стареење, умирање и распаѓање. (Римјаните 8:22)

Во текот на илјада години, оваа деформација произвела најразлични генетски грешки во живите битија.

Каин бил од првата генерација деца што се родиле на Земјата. Тој примил гени од Адам или од Ева практично без грешки, бидејќи ефектот од гревот и Казната во почетокот бил минимален и потребно било време за да се акумулираат овие грешки при копирањето на гените.

Во таква ситуација, браќа и сестри можеле да стапуваат во заедница со Божјо одобрение, без каква и да е потенцијална можност за создавање на деформирани потомци.

Адам и Ева имале многу синови и ќерки (1 Мојсеева 5:4), така што Каин си земал за жена една од нив.

Во времето на Мојсеј (неколку илјади години подоцна), дегенеративните грешки се акумулирале во таков обем што се јавила потреба Бог да ја забрани брачната заедница меѓу брат и сестра ( и поблиски сродници 3 Мојсеева 18:6-18)

Во тоа време на Земјата веќе живееле огромен број луѓе и немало потреба од бракови меѓу блиски роднини. Бог испланирал се!

п.с. Смешното во овој инцес-проблем е тоа што дури и да го земете еволутивниот пристап, не можете да го избегнете инцесот, и тоа во овој случај не само во почетокот, туку и редоследно во сите генерации бидејќи животните кога ќе им се дигне опашот, не бираат ни брат ни сестра, туку што прво замириса и се намести Wink
<!-- End Private Message -->

I STO IMA OVA VRSKA SO BIBLISKIOT INCEST,KONKRETNO SO INCESTOT NA LOT I NEGOVITE CERKI?

ZAREM CERKITE NA OVOJ PROROK ZA TEBE SE KRAVI KOI GO PODIGNALE OPASOT,A TATKO IM KAKO NEKOJ RAZJAREN BIK VLEGOL PRI NIV?

ZAREM NE SI SE PODZAMISLIL KAKVA TERMINOLOGIJA UPOTREBUVA BIBLIJATA VO OBJASNUVANJETO NA OVOJ SLUCAJ?

VAKVI NESTA DA IMASE VO k*rANOT,VIE CE GI OTPECATEVTE I CE GI ZALEPEVTE NA SEKOJA BANDERA NIZ MAKEDONIJA.

ZNACI,EVANGELOS,POGORNOVO OBJASNUVANJE E CISTA UTKA.

PROBAJ USTE EDNAS.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 12:21
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Аиша, недоразбирањето е во различната дефиниција на "Божји пратеник" во христијанството и исламот. Додека во Исламот Божјите пратеници се свети и безгрешни, во христијанството тоа е поинаку. Во христијанството Божјите "пратеници" се исто така грешни луѓе, со наследен грев и исто така како  и останатите луѓе, со потреба од Спасител.

Како што објаснив погоре, инцессот во првите генерации воопшто не бил инцес во денешна смисла на зборот и како таков бил толериран од Бог. Дури и според Исламот, ние поттекнуваме од Адам и Ева, чии синови и ќерки исто така вршеле "инцес" и ако гледаме од оваа перспектива, тогаш и според Исламот ние т.е. човештвото е плод на инцес.

Ќерките на Лот не биле Божји пратеници. Но како што кажав и погоре, дури и да биле, тие не би биле имуни на грев. Ова е една разлика во дефинициите на "Божјите пратеници" во христијанството и исламот која доколку не ја прифатиме цело време само ке се расправаме и ке збориме на различни фрекфенции, и наместо дијалози, ке водиме неразбирливи монолози.

Прашувате зошто во Библијата има работи кои не се препорачливи за деца? Затоа што е Божја книга и затоа што реално ги набљудува и објаснува настаните баш онака како што и биле. А ние потоа на децата дополнително им објаснуваме како и зошто околу инцесот. Децата, порано или подоцна, секако ќе дознаат за инцесот. Дали ке дознаат од Библијата или од некоја друга книга тоа е ирелевантна работа.

Од друга страна, и во лошите приказни има поука за децата. Баш од тие настани ние можеме да ги поучиме нашите деца како НЕ ТРЕБА да постапуваат.

Така на пример, од приказната Црвенкапа, ние можеме да ги научиме децата дека не е убаво сами да се шетаат во шума затоа што може да ги апне некој волк. среќа

Или од приказната Снежана и 7те џуџиња, ние можеме да ги научиме децата да не примаат подароци од непознати и сомнителни луѓе (како што беше јаболкото од вештерката), да не бидат нарцисоидни, горделиви итн.

Светот не е розев. Во светот има и темни бои и Библијата отворено си збори за тие бои за да ги научи децата (а и возрасните!) како не треба да бојат (прават) и кои се последиците од тие бои т.е. од непослушноста, безаконието, гревот.

Бај д веј, и во Кyранот има работи кои јас не би сакал да му ги прочитам на моето дете. Но нејсе, тоа е друга и непотребна дискусија. Се надевам нема да има потреба ниту јас, а ниту ти да ја продолжуваме дискусијата во таа насока.

TIE NASTANI NIKOGAS NE BILE,I NE SE SLUCILE NA TOJ NACIN KAKO STO SE OPISANI VO BIBLIJATA.VEROVATNO STANUVA ZBOR ZA VMETNATI ZBOROVI,IZMISLENI NESTA.AJ,OBJASNI MI KAKO E MOZNO PREPIJAN COVEK,KOJ NE ZNAEL DEKA IMA ODNOS SO CERKITE,DA OPSTI SO DVETE I DA GI ZABREMENI?

MOZNO LI E,PREPIJAN COVEK VO NESVESNA SOSTOJBA DA IMA ODNOS?

I ,USTE SAMO OVA:JA ZNAES LI TI VREMENSKATA RAZLIKA OD ADAM DO LOT KOLKAVA BILA,I KOLKU LUDJE IMALO NA ZEMJAVA,ZA DA NOSIS VAKVI SMESNI ZAKLUCOCI?
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 14:18
Trebo, za onoa to go reche za popovite i hristijanskite sveshtenici vo posledniov komentar (sto go izbrihav) se banira. Ovoj pat samo te opomenuvam, no sledniot pat vednash ke te sankcioniram.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 14:22
A zosto ne go baniras postot na Pravoslaven, ti se svigja negoviot post a?
A on sto napisal, pedofili, poligamija za kogo e nameneto toa?
ti mesenger gledas da gi baniras samo postovite na muslimanite, sto ti e po kejf go ostavas odnosno sto ti odgovara, a sto ne go ostavas . Jas milsam deka ne si praveden.

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 14:29
Imash pravo. I komentarot na Pravoslaven ne e korekten. Zatoa i nego ke go snema.

Rabotat e sto Trebo naspisha inflamatorni komentari predhodno , pa rabotata se rasplamnuva bez potreba od ostanatite chlenovi.

Изменето од Messenger - 10.Мај.2008 во 14:31
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2008 во 05:09

Esselamu alejkum za site muslimani I muslimanki I zdravo za site ostanati

Po moeto podolgo otsustvo nekako uspeavte da me provocirate pa se resiv povtorno da se vkljucam vo forumot.

Pred se ova e forum I ne e bitno dali nekoj nekogas imal pisano nesto vo vrska so ova tema , tuku treba da se potrudime da si dademe odgovori edni na drugi kolku sto mozeme vo ramki na nasite moznosti, I smetam deka apsolutno nema potreba za nikakvi navredi ili krevanje na tenzii , prosto kazano onoj koj sto ne e dovolno koppetenten da dade odgovor na postavenite prasanja neka ne pisuva tuku neka mu ostavi proctor da ni dade odgovor nekoj drug .

Jas ke gi zamolam gospodata od Hristijanskata veroispovest da mi dadat odgovor na slednoto :

ЛЕВИТ - ТРЕТА КНИГА МОЈСЕЕВА
Глава  18 

6Никој од вас нека не и се доближува на крвна роднина, за да ја открие нејзината голота. Јас Сум Господ!

Dali e ovaa pocituvana ?!!!

NE

Eve vi nekolku primeri :

7 Не откривај ја голотата на татка ти ни голотата на мајка ти. Мајка ти е, не ја откривај нејзината голота.

БИТИЕ - ПРВА КНИГА МОЈСЕЕВА
Глава  19    

30 Лот се плашеше да живее во Сигор, па, со своите две ќерки, отиде од Сигор горе и се настани во планината. Тој и неговите две ќерки живееја во пештера.

31 Постарата и рече на помладата: „Татко ни остаре, а на земјата нема маж за да влезе при нас, како што е обичај по цел свет.

32 И така, да го испијаниме со вино нашиот татко, и да легнеме со него: така со таткото ќе го запазиме потомството.”

33 Во онаа ноќ го испијанија таткото со вино, и постарата отиде да легне со татка си, а тој не знаеше ни кога легнала ни кога станала.

34 На другиот ден постарата и рече на помладата: „Ете, сношти јас лежев со татка ни; да го испијаниме и ноќеска, па оди и ти да лежиш со него: така ќе му го запазиме потомството на таткото.”

35 Го испијанија таткото со вино и во таа ноќ, па помладата отиде и легна со него, а тој не знаеше ни кога легнала ни кога станала.

36 Така обете Лотови ќерки забременија од таткото.

8 Не ја откривај голотата на жената на татка ти; тоа е голота на твојот татко!

Глава  49   

3 Ти, Рувиме, првороденец мој, ти си моја тврдина, првенец на мојата сила. Се истакнуваш со достоинство, се истакнуваш со сила.

4 Но, буен како вода, не ќе имаш повеќе првенство, зашто го оскверни леглото на татка си, и ја онечисти мојата постела.

9 Не ја откривај голотата на сестра си - на ќерката на татка ти или на ќерката на мајка ти - било да е родена во куќата или надвор од неа!

ВТОРА КНИГА САМОИЛ
Глава  13             

1 А потоа се случи ова: Давидовиот син Авесалом имаше убава сестра по име Тамара, и во неа се вљуби Давидовиот син Амнон……………

11 А кога му пружи за да јаде, тој ја фати со раката и и рече: „Дојди, моја сестро, легни со мене!”

12 А таа му рече: „Немој, брату мој! Не ме срами, зашто така не се прави во Израел. Не прави таков срам!

13 Каде би се криела јас со мојот срам? А и ти ќе бидеш како бесрамник во Израел! Туку зборувај со царот: тој нема да ме одрече за тебе!”

14 Ама тој не сакаше да ја послуша, и бидејќи посилен од неа, ја совлада и легна со неа.

10 Не ја откривај срамотата на ќерката на твојот син, ниту на ќерката на твојата ќерка! Па нивната срамота е твоја сопствена срамота.

11 Не откривај ја голотата на ќерката на жената на татка ти! Зашто, родена од татка ти, таа ти е сестра.

Глава  20     

11 Авраам одговори: „Навистина сметав дека нема Божји страв во ова место и дека луѓето ќе ме убијат заради мојата жена.

12 Освен тоа, таа е навистина моја сестра: ќерка е на татка ми, иако не и на мајка ми, па ми стана жена.

12 Не откривај ја голотата на сестрата на твојот татко! Па таа е крв на татка ти.

ИЗЛЕЗ - ВТОРА КНИГА МОЈСЕЕВА
Глава  6     

20 Амрам се ожени со својата тетка Јохаведа, која му ги роди Арона и Мојсеја. Амрам живееше сто триесет и седум години.

13 Не откривај ја ни срамотата на сестрата на мајка ти! Па и таа е крв на твојата мајка!

14 Не откривај ја срамотата на татковиот брат! И не приближувај и се на неговата жена; таа е твоја стрина.

Глава  28  

8 Исав сфати колку му се одвратни ханаанските девојки на татка му Исака.

9 Затоа отиде при Исмаила и, покрај жените кои веќе ги имаше, се ожени за Маелета, ќерка на Исмаил, синот Авраамов, а сестра Новајотова.

(prva bratucetka)

15 Не откривај ја голотата на твојата снаа! Таа е жена на сина ти. Не ја откривај нејзината голота.

16 Не ја откривај голотата на жената на твојот брат! Тоа е голота на брата ти.

17 Не ја откривај голотата на некоја жена и на нејзината ќерка! Не жени се со ќерката на нејзиниот син, ниту со ќерката на нејзината ќерка, за да им ја откриеш голотата; тие и се еднокрвни; тоа е беззаконие.

18 Не земај за себе некоја жена заедно со сестра и, за да и ја направиш соперничка; за да и ја откриеш преку неа, голотата, додека оваа е жива.’

Глава  29     

15 Лаван му рече: „Зар ќе ми служиш бесплатно, зашто си ми внук од сестра! Кажи ми колку ќе бараш за наем?”

16 А Лаван имаше две ќерки. На повозрасната името и беше Лија, а на помладата Рахила.

18 Бидејќи Јаков се вљуби во Рахила, рече: „Ќе ти служам седум години за твојата помлада ќерка Рахила.”

20 Така Јаков служеше, за Рахила, седум години, ама му се видоа, заради љубовта кон неа, како неколку дни.

21 Потоа Јаков му рече на Лавана: „Дај ми ја мојата жена, зашто моето време се исполни, па сакам да влезам при неа.”

23 Но вечерта ја зеде својата ќерка Лија и неа ја воведе кај Јакова, и тој и пријде.

25 Кога бидна утро, а тоа, ете, Лија! Тогаш Јаков му рече на Лавана: „Зошто ми стори така! Зар не ти служев јас за Рахила? Зошто ме измами?”

27 Заврши ја со неа свадбенава седмица, а тогаш ќе ти ја дадам и втората, за уште седум години служба при мене.” Јаков се согласи: ја сврши свадбената седмица.

28 Тогаш Лаван му ја даде и ќерка си Рахила за жена.

30 Тогаш Јаков и пристапи на Рахила. Ја љубеше Рахила повеќе отколку Лија. И така му служеше на Лавана уште седум години.

Mislam deka se dovolno ovie argumenti  za da se razbere koja e poentata za da ne vi davam poveke primeri  se resiv da vi dadam po eden primer iako gi ima poveke.

Gospoda dali Bog gi inspiriral ovie luge da stapat vo brakovi so svoi rodnini I pokraj toa sto incestot go ima zabraneto ?!!!

Dali bog gi ima inspirirano ovie proroci da gi prekrsat bozjite zakoni ?!!!

Dali Bog gi ima inspirirano da seto ova go psuvat vo Biblijata ?!!!

Dajte im objasnuvanje na opstestvoto pa I na site citateli koi sto go citaat ovoj forum …..samo ne mi pisuvajte deka veke ste pisuvale za ovie temi.

Kako e mzno da Bozji proroci koi sto se odbrani od Boga da pokazuvaat vakva ogromna neposlusnost prema Boga?!!!

Изменето од Ebu-Hurejre - 11.Мај.2008 во 05:10
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2008 во 06:20
Пророците не ги имаат прекршено Божјите закони. Нивни роднини ги прекршуваат. Прочитај ги целите поглавја во Библијата и ќе видиш и самиот.
И - како што кажа веќе ЕвАнгелос - пророците во Библијата се луѓе, соодветно и самите се подложни на гревови.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2008 во 06:30
fala na opsirnoto objasnuvanje zidarski

no zarem Abrahm ne e prorok koj sto se ozenil so svojata sestra , procitaj gi zborovite na Abraham........
taka da tvoeto tvrdenje deka prorocite ne gi prekrsile zakonite ne se tocni ....   

no dali se ovie brakovi zakonski odobreni ke mozes da mi kazes?!!!

Изменето од Ebu-Hurejre - 11.Мај.2008 во 06:40
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2008 во 06:56
Откако се издадени овие закони, дали можеш да наведеш еден единствен пример во кој се прекршени? Како што можеш да забележиш, примерите се од првата и втората книга на Мојсеј, додека законите се од третата. Причина за тоа, е генетската корумпираност што настанувала со текот на времето. Првите луѓе имале чист генетски код. Погледни го примерот на Адам и Ева и нивните наследници...
А како е според к*ранот? Како се случило размножувањето на луѓето според к*ранот? Само затоа што е премолчено, не значи дека не се случило на ист начин...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2008 во 07:11
e pa zidarski temata e za Biblijata a ne za k*r'anot , i spored tvoite zborovi zakljucuvame deka Mojsie e roden od nelegalen brak  a zgora na toa od incest ....so drugi zborovi Mojsie bil KOPILE spored Biblijata ......
I VIE STVARNO VERUVATE DEKA OD SITE EVREI KOI STO BILE RODENI ED LEGALNI BRAKOVI BOG ODBRAL KOPILE ZA PROROK I TOA ZA DA STANE EDEN OD NAJZNACAJNITE PROROCI ?!!!!

Кон врв
misterX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2008 во 11:04
Mislam deka malku treba da se pokaze respekt kon bilo koja religija i da se prestane so navredlivite zborovi koi gi ima vo izobilstvo.
Gledam deka na site napadi od edna strana se odgovara so kontra napad od vidot a k*ranot sto veli, a biblijata vaka pisuva a ova vaka a vie taka. Na sto lici ova be luge? Kogo ke ubedite deka ste vo pravo koga koristite eden kup zborovi koi ne im dolikuvaat na vernici. Ako site nie sme sozdadeni od eden bog togash normalno e nie da sme bozji deca, negovi dela. Ama nie tolku se izvalkavme sto sega ni toj nemoze da ne prepoznae. Koj ni dava pravo da gi navreduvame bozjite pratenici so pogrdni zborovi. Edni zborat za Muhamed a.s drugite za Mojsie ili Musa a.s (n sakam da gi povtoruvam tie losi recenici zatoa sto se zgrozuvam od niv) za da dokazat koj e vo pravo. Eve jas ke si zemam za pravo da vi kazam deka nikoj od vas ne e vo pravo. Si zemate sloboda da navleguvate tamu kade sto ne vi e mestoto i od slamka pravite jaze. ajde najdete nekoja tema kade sto ke gi izrazite dobrite raboti na sekoja religija pa da pomuabetime kako luge. Sto e ova, ako cita nekoj covek koj ne znae nisto za religiite odma ke se otkaze od site veri. Ke si pomisli deka religiite se najstrasnoto nesto koe mu e dadeno na coveka. Jas veruvam deka site ste dosta umni i pametni, deka znaete se za vasite religii ama koga citam vakvi nevkusni nesta pomisluvam deka vie tuka doagate samo za da go trosite vaseto vreme.

Изменето од misterX - 11.Мај.2008 во 11:06
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.