IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Името е се што имаме
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Името е се што имаме

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 56>
Автор
Порака
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 21:37
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

Originally posted by novace novace напиша:

Конфузни ли заклучоци..или мерки се употребени овде за посочените личности!!!
Лиле (ако смеам така да бидам приватен со неа) не може да истурка тоа што јавно го кажува и сака..а захаринска требала да бара ама не знаела..!!!
А е лидер некаков си на најголемата по губитници партија???
Дали со ова се дава однапред заклучок..дека е неспособна доведена на погрешно за неа место..или дека проипаѓа на семејна лоза по дедои....а  која ја обезличила Македонија...со (про)давање на Името , Знамето и се друго Македонско..со ФИРОМИЗИРАЊЕ ..само за  „два месеца„???.
Да чуеме подетално...за секој посебно..
И без пристрасности..карактерни за такви објасненија.
ГОЛИ ФАКТИ ...само..ако ги имаш..
голема%20насмевка

ти најде да зборуваш за непартиско лоби кога сите околу тебе ти се или комуњари или вмровци...те молам немаш апсолутно право да зборуваш за непартиско размислувцање за името...можеш само да ни кажеш дали ќе го смените името или нема да го смените името а да не го загрозите нормалниот развој на РМ..посебно членство во НАТО и ЕУ...се друго ти е сркање од г..........

Погледај во мојот текст каде виде поим непартиско лоби?
А ..самиот зборуваш за непартиско лоби работејќи со имиња на партиски „генерали„..
Јас исто така сум непартиец..ама за името го имам спротивното мислење од твојот многу фален некогашен  „лидер„ ..фиромџијата Киро.
Во недосттаок на ФАКТИ...ти реков закопај си ја главата во сиот овој смет во кој и ја закопавте мојата татковина Македонија ..досега...
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 22:56
makedonija za prv pat pocna da se probiva vo svetot so ovaa vlada i nejzinite oglasi po svetskite mediumi i vesnici.

taa praksa, i da kosta 20 milioni evra godisno, e stavka koja ne e mnogu za makedonskiot budzet od nad 2 milijardi evra.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 01:37
Апсолутно точно...се согласувам.

''Најдобра маркетинг агенција'' во Македонија е Владата.
Кон врв
nenno Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Локација: Antarctica
Поени: 174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nenno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 08:31
Imeto e se sto imame, se soglasuvam, no, imame DECA koi treba da ziveat normalno, a, ne vo kvazi patriotsko gruevska Makedonija. Predlog: Balkanska Republika Makedonija-bez promena na identitet
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 08:40
Originally posted by novace<div>Јас исто така сум непартиец..ама </div>[/QUOTE novace
Јас исто така сум непартиец..ама
[/QUOTE напиша:

ти бре изгледа дека ме заебаваш...дај исклучи се

ти бре изгледа дека ме заебаваш...дај исклучи се од форумов...имај бре барем став дали си за партија или не ....немој мене да ми продаваш селски финти...јас од сабајле сум во дмпне а навечер сум независен...тоа во твоето село ако проаѓа овде НЕ....кој си па ти да прашуваш за името кога се изјасни веќе дека не сакаш да го менуваш...дај те мола дискутирај тму на вмровските теми...Не ми ја загрозувај темата те молам....бидејќи е моја тебе би те замолил да не пишуваш на оваа тема...пзцрвенеење
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 08:42
ne mozam da svatam...mozebi pred 50 , 100 godini..ali sega koga moderniot svet stanuva globalno selo,nekoj da kaze deka "imeto e se sto imame"?...Se soglasuvam deka nacionalniot identitet e biten,vprocem koj moze da mi go odzeme imeto?..nieden ukaz,akt,dogovor...imeto i identitetot e nesto sto zasekogas e vo nasata DNK...no ne sakam zaradi lokal-patriotizam da ziveam vo zemja od "tretiot svet"..baram da se postigne dogovor so Grcija pa makar i bila Vardarska ili ne znam kakva Makedonija..bitno e da si mudar vo momentot,svetot se menuva,istorijata ja pisuvaat pobednicite,toa e veke fakt..da se razbereme sekogas ke ostaneme Makedonci...no da tvrdam deka imeto e se sto imam?..nikogas
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nenno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 08:46
BRAVO, fala bogu izvondreden komentar. Ima eden problem Gruevski e toj sto treba da go smenime za da bide se vo red
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 09:30
(Одломци из поеме МАТИЈЕ БЕЋКОВИЋА Кад будем млађи)

Кад будем млађи
Нећу живети овде
Нема шансоне
No chance
Доста је било смарања
Са Чистим Колором
Не бежим већ одлазим
Навигам
Пакујем се
Палим
LA или
Ко да тежу гомилу лаког кеша
A кад клепим кинту
Нарокам се
И нагрнем паре
Боли ме уво
На шта ћу да их кршим
И слупам
У сваком случају
Ало
Добро јутро Колумбо
Нема смисла живети с народом
За који се зна
Да се неће опаметити
Никад
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 10:24
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

ne mozam da svatam...mozebi pred 50 , 100 godini..ali sega koga moderniot svet stanuva globalno selo,nekoj da kaze deka "imeto e se sto imame"?...Se soglasuvam deka nacionalniot identitet e biten,vprocem koj moze da mi go odzeme imeto?..nieden ukaz,akt,dogovor...imeto i identitetot e nesto sto zasekogas e vo nasata DNK...no ne sakam zaradi lokal-patriotizam da ziveam vo zemja od "tretiot svet"..baram da se postigne dogovor so Grcija pa makar i bila Vardarska ili ne znam kakva Makedonija..bitno e da si mudar vo momentot,svetot se menuva,istorijata ja pisuvaat pobednicite,toa e veke fakt..da se razbereme sekogas ke ostaneme Makedonci...no da tvrdam deka imeto e se sto imam?..nikogas

ova e tipicen malodusen post na komunjarskio orientiranite predavnici. tie, sto imaa recisi 20 godini da napravat DRZAVA, da sklucuvaat dogovori, da ne vovedat vo prviot svet, sega odednas se 'zagrizeni' sto makedonija ima tolku mnogu problemi...

bi ti poracal, deka makedonija imeto nema da go dade, bidejki postoi nesto, znam nepoznato za vas, no nareceno DOSTOINSTVO. ima vo svetot milijardi siromasni lugje, ama ne se site prostitutki. a vie sto sakate da ja prostituirate makedonija, nejziniot identitet, pa duri i nejzinite granici SAMO ZA DA zarabotite nekoja bordelska plata ste i onaka i ovaka nesposobni za nesto drugo, pa slobodno toa pravete go vo privatniot zivot i sopstvenoto telo i vreme, a ne so nasata sveta tatkovina.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 10:38
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

[QUOTE=Makijaveli]

ova e tipicen malodusen post na komunjarskio orientiranite predavnici. tie, sto imaa recisi 20 godini da napravat DRZAVA, da sklucuvaat dogovori, da ne vovedat vo prviot svet, sega odednas se 'zagrizeni' sto makedonija ima tolku mnogu problemi...

bi ti poracal, deka makedonija imeto nema da go dade, bidejki postoi nesto, znam nepoznato za vas, no nareceno DOSTOINSTVO. ima vo svetot milijardi siromasni lugje, ama ne se site prostitutki. a vie sto sakate da ja prostituirate makedonija, nejziniot identitet, pa duri i nejzinite granici SAMO ZA DA zarabotite nekoja bordelska plata ste i onaka i ovaka nesposobni za nesto drugo, pa slobodno toa pravete go vo privatniot zivot i sopstvenoto telo i vreme, a ne so nasata sveta tatkovina.
tipicno selsko lokal patriotsko sr*nje..Lupanje vo gradi ko gorila koj e pogolem Makedonec...naseto vecno prokletstvo..nasiot najgolem ego-trip..kolku tazno..ne ti se lutam,samo te sozaluvam..
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 11:00
Originally posted by nenno nenno напиша:

Imeto e se sto imame, se soglasuvam, no, imame DECA koi treba da ziveat normalno, a, ne vo kvazi patriotsko gruevska Makedonija. Predlog: Balkanska Republika Makedonija-bez promena na identitet

zatoa sto imame DECA za koi go sakame najdobroto , treba da barame od ovaa vlada najprvo da donese zdrav zakon za rabotni odnosi i da go zastiti svojot narod.

koga site sto rabotat na crno bi bile prijaveni i bi se plakale potrebnite osiguruvanja , se bi funkcioniralo mnogu podobro.

nam ni treba rabota i plata spored rabotata a ne milostina koja gazdata ke ti ja frli kako na kuce posle 3 meseci

i koga tie raboti vladata navistina ke gi sprovede kako sto treba , nema nikoj so nisto da ne uslovuva ...

samo za zal uste mnogu odamna eden postar covek mi rece, eden nerabotnik p[o sebe moze da povlece 10 rabotnici, za zal eden rabotnik, po sebe ne moze da povlece nitu eden nerabotnik...

Изменето од butel2 - 09.Мај.2008 во 11:00
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nenno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 11:00
Kire ke ti napravam edna paralela za kakov patriot se raboti.
1. Covekot Gruevski se obraka sam pred kamerite(on misli pred narodot) i vika vo svoeto obrakanje deka sabajle go pravele predavnik, a navecer patriot. Sega sledi ja mojava paralela. Masko dete koe dlaboko vo sebe se cuvstvuva zena vo svojata rana vozrast ze zapisuva da trenira boks i odednas misli deka ja dokazuva svojata maskost pred drugarite, no nikoj ne znae deka toa masko dete navecer sedi doma, gleda film i se samozadovoluva na likot i fizikusot na Bred Pit.
2. Vmro Dpmne e kako edna torta, koja samo si go menuva sl*got(liderot) , a dlaboko vo vnatresniot del na tortata(clenstvoto) se naoga ona vistinsko probugarsko tkivo koe se poklonuva na likot i deloto na Todor Aleksandrov i Vanco Mihajlov.
Gruevski da bese patriot vo tie momenti koga se raspusti sobranieto ke se obratese pred 50 000 luge, a ne pred kameri. Ne mi se luti Kire, ovoj tekst ne e protiv tebe.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nenno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 11:02
Se soglasuvam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nenno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 11:17
Jas ne te navrediv, po greska e toa se soglasuvam. BUGARITE se najgolemi dusmani za Makedoncite, a ti ne davas nikakov komentar, zosto sakas Sofija da ti e glaven grad.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.