IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 213>
Автор
Порака
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 12:37
"ljubov kon zlostornicite" ne moze da bide stokholmov sindrom..."drkas" pojmovi gospodine
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 12:45
Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

interesen istoriski fenomen e deka vmro i hdz imale mnogu tesna sorabotka uste daleku nazad vo minatoto... a najgolem zaednicki cin na borbata za sloboda e ubistvoto (atentatot) na srpskiot kral vo Marsej, koj zaedno go spremale hrvatskite i makedonskite patrioti.

poseben eden klip za nasiot prijatel Delija Patriot

Кои Македонски патриоти кога тоа е Бугарското вмро, а ти се китиш со туѓи перја и се сладиш на убиства, а од друга страна велиш Србите убивале... Јаден си...

Не е тоа бугарско вмро........сега во вмро има повеќе комунари него што има со сдсм........работите се сменија........

Ова ќе се правам како да не сум го прочитал али ајде еве..

И ВМРО(Обединета) беше социјалистичко движење, па пак си ја сакаа повеќе татковината од овие изродиве..
А водачи на ВМРО Обединета беа истите оние кои завршија на Голи Оток од дедо ни Лазо
Кој има потпишано дека е чистокрвен бугарин....пред СФРЈ....

Изменето од Vladimir88 - 06.Мај.2008 во 12:46
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 12:51
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

"ljubov kon zlostornicite" ne moze da bide stokholmov sindrom..."drkas" pojmovi gospodine

bi ve upatil da si zemete vtoro mislenje...
Кон врв
Kain_ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Мај.2008
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kain_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 10:23

stokholmov sindrom e znaci ljubov,privrzanost koja se manifestira kon kidnaperite,koi avtomatski ne se i zlostornici,sto znaci g-ne Nedelkov,ne ste vo pravo....tolku e tesko da se priznae koga ne si vo pravo?

ОД MOIRA: ПОЧИТУВАЈ ГИ ПРАВИЛАТА НА ПОДФОРУМОТ ПОЛИТИКА!

Изменето од moira - 08.Мај.2008 во 16:56
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 12:10
Југоносталгичар сум па што... Ако некој не е ич не ми е гајле... Да му помогнам неможам...
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 17:01
se prasuvam kakov covek moze da ja negira istorijata...jas Varna ne ja otkriv po 1990,nego so moite uste kako mal idev so moite na "zlatnite pjasci"...i da,tocno e sekogas nosevme hrana,no ne zatoa sto budzetot ne go dozvoluvase toa nego zatoa sto supermarketite vo Bugarija bea "prepolni" samo so kesicki biber i sisinja ocet,dodeka vo starata dobra SFRJ imase se sto ti e neophodno...e sega ako togas ne ste mozele da si dozvolite da kupite nesto...a sega ste eden od novopecenite tajkuni...sosema razbiram,sega sigurno jadete samo po restorani...whatever,prijaten apetit ...moite spomeni se  mnogu povredni nego vasite kreditni kartickip.s  stokholmov sindrom - poimot se voveduva posle neuspesnata pljacka na banka vo Stokholm avgust 1973 god. Opsada koja traela okolu 5-6 dena pri sto kidnaperite i kidnapiranite emotivno se povrzale,i duri po osloboduvanjeto gi opravduvale kidnaperite i nivnite pricini...kratko i jasno....

OD MOIRA:DISKUTIRAJ NA TEMA I POCITUVAJ GI PRAVILATA!!!

Изменето од moira - 08.Мај.2008 во 17:03
Кон врв
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 20:56

Ke mi najde li nekoj definicija za covek. Sto e covekot><: izgubiv orientacija..aj ke ve molam...

Кон врв
semenka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај semenka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 21:48
Zdravo Jugonostalgicar-i jas sum od taa YU grupa i cela moja familija. Da mozat da se vratat tie vremina(moja zivotna zelba).OD VARDARA PA DO TRIGLAVA...
Кон врв
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 21:53

Да ама плачеме за Македонија... Зошто нема кој друг...
Placele za Makedonija! Pa vie ste vo prv red na makedonski predavnici... vo lozata sedite koga zborime za predavstvo, neznam dali me razbiras;)
Poso site ste vie plackovci po jugata od materijalen aspekt, patem nisto drugo i neve povrzuva osven toa. Materijalnosta, a poloso od cist materijalist, ZDRAVJE!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 22:49
Originally posted by only_me only_me напиша:

Placele za Makedonija! Pa vie ste vo prv red na makedonski predavnici... vo lozata sedite koga zborime za predavstvo, neznam dali me razbiras;)

Poso site ste vie plackovci po jugata od materijalen aspekt, patem nisto drugo i neve povrzuva osven toa. Materijalnosta, a poloso od cist materijalist, ZDRAVJE!

ima i poloso od cist materijalizam. tugslavec po ubeduvanje...

hahha... kakvi smesni primeri se ovie, koi na popisite se pisuvaa 'jugosloveni'... ne postoecka nacija, vo vestacka drzava... toa ti e kako da se pises firomec...
Кон врв
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 02:38
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Originally posted by only_me only_me напиша:

ima i poloso od cist materijalizam. tugslavec po ubeduvanje...

hahha... kakvi smesni primeri se ovie, koi na popisite se pisuvaa 'jugosloveni'... ne postoecka nacija, vo vestacka drzava... toa ti e kako da se pises firomec...

Викаш дека Југославија била вештачка држава? Па нормално дека е вештачка, ниедна држава не е од Бога дадена. Секоја држава е човечка творба, по што е логично да се заклучи дека е вештачка.
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 07:40
menuvam 10 godini vo "demokratska" Makedonija za edna godina zivot vo "komunisticka" Makedonija vo sklop na Jugoslavija

Изменето од Makijaveli - 09.Мај.2008 во 07:40
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 08:00
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

menuvam 10 godini vo "demokratska" Makedonija za edna godina zivot vo "komunisticka" Makedonija vo sklop na Jugoslavija
и јас!!!и јас!!!воздивнување
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 10:35
Originally posted by dudulovski dudulovski напиша:

Викаш дека Југославија била вештачка држава? Па нормално дека е вештачка, ниедна држава не е од Бога дадена. Секоја држава е човечка творба, по што е логично да се заклучи дека е вештачка.

sekoja drzava bara legitimni socioloski vrski koi ja konstituiraat. taka najcesto se bazira vrz religiozni i nacionalni vrski.

e kazi mi kakva vrska imaat sega seljakot od zajecar i menadzerot od Maribor? Kakva vrska imaat ovcarot od Gora so aristokratot od Dubrovnik? Kakva vrska ima nepismeniot musliman od Bosna, so krotkiot i ucen Ohrigjanec???

apsolutno nikakva, i zatoa e toa vestacka drzava... koja i se raspadna...i nikad vise name da se vrati.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.