IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Бошковски ослободен, Тарчуловски виновен!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бошковски ослободен, Тарчуловски виновен!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 23>
Автор
Порака
nedopirliviot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliviot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 02:21
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

Originally posted by nedopirliviot nedopirliviot напиша:

Бошковски и Трчуловски добиваат ослободителна преуда. Но, тешко дека ќе си дојдат пред крајот на изборите. Виша политика. Некому му смета вистината, како на некои овде на форумот, па употребуваат сила.

slobodata samo vo son

tie vo zatvor 12 odnosno 15 godini minimalna kazna

Зошто ов сон? Зар ти сторија нешто? Што лошо виде од нив?
Кон врв
taor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Април.2008
Локација: Germany
Поени: 115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 17:53
Originally posted by only_me only_me напиша:

Spored vas, kako ke se zavrsi tragicnata prikazna so nasite braniteli!

Судбината на македонија се тие. Преку грижата за нив може да се види каков народ сме.
Кон врв
Zaspana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 429
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zaspana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 18:08
царој се

Изменето од moira - 03.Мај.2008 во 19:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliviot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 18:14
Tie se caroj, no nie narodot makedonski kako se odnesuvame kon niv? Shto napravivme za niv?
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 19:04
Originally posted by nedopirliviot nedopirliviot напиша:

Tie se caroj, no nie narodot makedonski kako se odnesuvame kon niv? Shto napravivme za niv?

Ние не можеме ништо да сториме..освен власта..а таа наскоро ќе се избира..
Па да се побара ангажман и тоа видлив од идната Влада..
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliviot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 20:55

Не е името се што имаме.
Напротив за воља на вистината ги имаме и двајцата најголеми македонци во Шевенинген- Љубе Бошковски и Јохан Трчуловски- кои по воља на други се таму, а сепак не се виновни.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 17:26
Од едно до друго убиство во Љуботен, хашкото обвинителство се обиде во завршните зборови да го оправда обвинението и бараната казна: за Тарчуловски 15, а за Бошкоски 12 години затвор.

Остана на ставот дека единицата предводена од Јохан Тарчуловски е виновна за убиство, не на терористи, туку на жители на Љуботен кои не биле вооружени.

Во завршните зборови во пет дела обвинителството се обиде да ги оправда контрадикторните, но и дел од поништените сведочења на нивните сведоци и да ги прикаже како цврсти аргументи дека безобѕирно биле уништени 14 домови кои не биле воени цели и дека сурово се постапувало со цивилите во Судот, во Градската болница и во затворот.

„Во учеството во заеднички и злосторнички потфат, лицето не треба да биде физички присутно онаму каде што се извршува злочин. Во првата форма на заеднички и злосторнички потфат, сите учесници мора да имаат намера да извршат заедничка цел и да го извршат злочинот“, изјави хашки обвинител.

Одбраната на Бошкоски и на Тарчуловски утре повторно ќе се спротивстави дека обвинителството не понудило докази за нивна вина и во завршните зборови ќе побара судскиот совет да изрече ослободителна пресуда.

По едногодишен молк, пред Судот утре на кратко ќе можат да се обратат и Бошкоски и Тарчуловски. Се очекува во јули да биде соопштена пресудата на Трибуналот.

DODEKA LUGETO KOI SI JA BRANEA TATKOVINATA ZAVRSUVAAT PO ZATVORI.

TERORISTITE KOI UBIVAA I MALTRETIRAA BRANITELI NA TATKOVINATA I NEVINO NASELENIE.

FORMIRAA PARTII ,OTVARAT MUZEI NA TERORIST , PRAVAT BUKVALNO SE VO MAKEDONIJA.

MOZE NEMA PRAVDA VO SVETOT AMA REALNO MAKEDONCETO NIKOGAS NE JA NI BARALO.

SAMITE SME VINOVNI ZA SE.
Кон врв
amdi bajramov Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Март.2008
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај amdi bajramov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 23:24
Ova e ko je jaci dobija.pa mislam deka i dvajcat borci na makedonija ke bidat osudeni vo hag.i ako ne se soglasuvam so toa ama taka ke bide .pozz
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 10:32
Во потполност се согласувам. Мораат да ги осудат, инаку ќе пукне брука. Карла Дел Понте ќе мора да се обеси. Каде има сила, нема правда.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 14:10
Љубе Бошкоски се обрати со зборовите дека, “се согласувам со јасно искажаните ставови и аргументи на мојот адвокатски тим кој направи се да се каже вистината за мојата земја Македонија. Многу сум им благодарен што работеа според сите закони за да не остане ниту најмала дамка за периодот низ кој помина Македонија. Сигурен сум дека овој суд ќе донесе праведна одлука и ќе ме ослободи од обвиненијата”.
“Македонија е историски случај. Или ќе им се даде легитимитет на легалните државни институции во одбрана на Уставот или ќе им се даде награда на терористите да продолжат со своите злодела. Трагичо е некој со оружје и со убивања да дојде до политичка функција. Должност е на секој човек е да ја брани својата земја”, беа последните зборови во процесот на Тарчуловски.

I vo poslednite zborovi 100 pati ja spomna MAKEDONIJA, i ne negovata tuku sudbinata na MAKEDONIJA.

Respekt.
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 16:08
boskovski odlicno.

tarculovski, utka. ne e ova miting na vmro pa tie paroli da gi iznesuva. neka si ja spasi prvo kozata, a potoa ke mi izigrava patriota...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 23:32

До средината на јули се очекува Хашкиот Трибунал да ја изрече конечната пресуда за случајот Љуботен. Судот има обврска 10 дена претходно да ја извести одбраната , но адвокатите на Бошковски и Трачуловски велат дека се уште не добиле официјална потврда за точниот датум.

- Праксата на Судот е таква што пресудите се изрекуваат од месец и половина, па се до 8 месеци. Ние се надеваме, веруваме и сигурни сме дека пресудата ќе биде изречена до средината на јули, но точниот датум не го знам затоа што се уште немам добиено официјлна потврда - изјави за Сител Едина Рашидовиќ, Адвокат на Љубе Бошковски.

Од Здружението за поддршка на Љубе Бошковски велат дека извори од Хашкиот Трибунал им потврдиле дека пресудата ќе биде закажана на 11 овој месец.

- Наши извори во судот ни потврдија дека пресудата ќе биде или на 10 или на 11, но по се изгледа дека Судот ќе ја закаже за на 11 ти јули во петок - изјави Горан Митевски.

Пред да ја изречат конечната пресуда Судиите ќе мораат внимателно да разгледаат преку 3000 досега изнесени докази, како изјавите на повеќе од 100 сведока.Сепак, според Рашидовиќ, судот во случајот Љуботен има олеснителна околност, бидејки обвинителството не успеало да докаже ниту една точка од обвинението.

- Ние сме сигурни дека пресудата ќе биде ослободителна. Зашто обвинителството не докажа ниту една точка од обвинението - изјави адвокатката Рашидовиќ.

Изменето од moira - 01.Јули.2008 во 23:32
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2008 во 11:10
Пресудата ќе биде изречена на 10 јули. И нема да биде ослободителна. Кој ќе ја плати штетата што ја имаат претрпено за овие три години? Судот во Хаг не плаќа, а сепак некој мора да плати. А, тука се и политичките влијанија. Некој мора да биде виновник, па макар бил и невин.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
kire-nedelkov Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 07.Јули.2008
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire-nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 22:15
PETOK!

denot na osloboduvanjeto.

makedonija ke slavi na plostad veke vo sabota navecer!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.