|
Вгледување, Набљудување, Хранење, Уживање |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А кој спомна вино од грозје?
Прочитај убаво
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е не знам за други видови на вино, не сум многу по алкохолот а и кога сум бил не пиев вино.
Да не е вино од јаготки? Тоа сигурно не опива!!! Изменето од misterX - 07.Мај.2008 во 11:08 |
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да повториме:
Дали овде е спомнато вино од грозје или виното на љубовта?
|
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Покај(а)ната и смирената душа е почивалиште Божјо.
Непокај(а)ната и несмирената душа е дувло на демони.
|
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Желбата и силата за молитва се обратно пропорционални на бројот на страстите: - колку повеќе страсти, толку помала желба и сила за молитва
- колку помалку страсти, толку поголема желба и сила за молитва
|
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистинска љубов е онаа во која ќе ја изгубиш главата за доброто на личноста која ја сакаш!
|
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Душата која се оддала на блуд, разврат и неморал, злиот ја прави се’ пострвна за блуд, разврат и неморал и плус ја натоварува и ја претоварува со уште повеќе зло и таквата душа пропаѓа / тоне се’ подолу кон се’ подлабоките дупки на пропаста. Таквата душа му е отворена на злиот и тој во неа си влегува како и кога сака, си излегува како и кога сака, наоѓа пристаниште во неа и ја упропастува и ја засмрдува се’ повеќе и повеќе и садистички ужива во нејзините маки, но не престанува да ја упропастува и уништува. Плодовите од дејството на злиот зависат од тоа колку душата му дозволува.
Душата која му е понизна и послушна на Господа, Семилостивиот ја храни со својата благодат и таа тежнее кон Совршенството. Кратко, сосем јасно и ПРЕКРАСНО! Плодовите од Дејството Божјо зависат од тоа колку душата Му дозволува. Го Славам Бога! |
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакаш да го ставиш злиот на мака? Смири се и ољубови се! Со кротките и смирените и со оние што љубат НА ДЕЛО, злиот има тешкотии! |
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Страста е толку подла, што душата кога ќе и’ се отвори максимално на страста, може да биде доведена во ситуација да Му каже на небесниот Татко и Творец: “Не ми требаш“, а себеси да си каже “Сакам вечно да останам во овие сладострастија“
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Без нервози
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодат, значи Благослов Дарувам
Благослов, значи Благо Слово Човек што е полн со Зборови на Љубовта, тој е полн со Љубов Љубовната Поезија и Љубовната Молитва го менува Човекот Тој станува по природа Љубов, Нежност, Понизност, Попустливост Затоа Господ заповедал: Молете се постојано Благословувајте ги вашите непријатели Во секој момент од нашиот живот да ја шириме љубовта Преку Словото на Љубовта и преку делата на Љубовта Затоа во Православната Црква постојат Дваесетина Огромни Молитвеници со Илјадници Страни Тоа се Љубовни Молитви на Сите Светии, Осветени од Словото на Љубовта Изменето од Nikki - 08.Мај.2008 во 11:44 |
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човекот што љуби и се’ да изгуби пак ќе биде исполнет, бидејќи ако имаш САМО љубов - имаш се’.
Човекот што не љуби или мрази, и да има се’, ќе биде празен, бидејќи ако имаш се’ а немаш САМО љубов, исто е како да немаш ништо.
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pravoslaven i Blagorodna, ubavo e da si ja sakate verata, no ne e ubavo da se vozdigate poradi toa i da gi omalovazhuvate drugite. Ako ushte ednash napishete raboti kako vo poslednite postovi, sto vi gi izbrishav, ke ve baniram bez opomena!
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубовта не стигнала до совршенство и не патува кон совршенството кај оној кој често го употѕребува зборот “јас“
Добро утро!
|
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |