![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6768697071 146> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nekako,
kako da preterav, nekako, neprepoznatliv bidnav, nekako, kako vreme da dojde sutnat da bidam, nekade vo kos. Nekako, kakvi prezirav takov stanav, nekako stanav nikakov, nekako, patot kon pustinata me vika, nekako, sumat sumite, da me sokrijat. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
некако, никако да се поправиш...Море фурај си го својот фазон, ич, око нека не ти трепнува...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
SOMETHING PERSONAL
i've told you once i've told you twice is it so hard for you to realize im gonna tell you once more this time that you've got my simpathy and i'ts yours for keepsave... ...but girl, oh please girl... do not walk over my pride, cause it's all that i've got. ...oh sweety... when i say to you that you are all that i desire i do not mean to cheat, or to be liarsdice so, i'm gonna tell you this... ...oh girl,please girl... do not try to overstep my patience cause it's all that i've got. ...oh honey... if you want me to say once more i'll say it louder this time that you've win my heart forever and i'ts yours till the end of the time ...but please girl...oh no girl... don't be so hard to my emotions cause they are all that i've got. And what good will it do if you have a suspicious mind when you know,oh girl you should know by now that if you try to capture my soul it will be the last that i've saved for me and if you try to change something, anything at all, do try to change your ways of loven', ...cause you want all that i've got in me, ...all that i'm...for you... oh girl...please girl...do not try to change on me at all. Изменето од ...Well... - 08.Мај.2008 во 02:20 |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Свикнување
на најкроткиот народ Мојот народ свикнал да чекори по незнајни гробови и наддадените лобањи од земјата за камења да ги мисли. Мојот народ свикнал лебот свој насушен на три дела да го дели. Четвртиот на галеби им го ситни, да нахранат едно море што го нема и едни усти што пекаат за мајковина. Мојот народ свикнал со кроткост простодушна, секако да го наречат и песните, ората, легендите во туѓи дисаѓи по светот бел да ги испраќа на пат. Мојот народ свикнал да свикнува, молчењето да го надмолчува, болката да ја надболува, вековите да ги надвекува. Изменето од Quentin - 08.Мај.2008 во 03:48 |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
наддадени е премногу мек збор, создава впечаток како да газиш по сомот, најди некој со посилна експресија...
Ова ти го кажувам затоа што песната е совршена, инаку ќе си премолчев, како што си премолчува народот... |
|
|
|
![]() |
|
Muzika eci
sto samo jas ja slusam, doagas i te gledam onaka kako samo jas mozam suskas i se ezam, edinstvena radost sto preostana, edinstvena solza koja vredi proleana da bide. Denes svetlo rozevo mi treba lice da mi osvetli so nasmevka tvoja od koja krila mi rastat. |
|
![]() |
|
Niden zbor dovolen ne bese,
sekogas premalku bese, trapav na cuvstva osakaten od bliskite namkori koga za ljubov so podsmev se zbori, koga zivotno bidnav za ljubov na zverovi bliski, a mislev deka podobar sum, a mislev drug pat me ceka, a zaludno sum mislel, ne sum za toa roden. Sreken samo onie migovi kratki koga me rabiras bozem, koga trpenie imas za site pa i za mene |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() I jas ke si premolcev, kako sto obicno si premolcuvam koga citam ubava poezija, no ovoj pat moram da kazam: pesnata e poveke od sovrsena, sekoj zbor e dobro odbran da tezi kako kamen sto tezi na svoe mesto!..
![]() ![]() ![]() Najiskreni komplimenti za tvojata poezija.... sekogas me ostava bez zdiv!
![]() |
|
![]() |
|
Dali ljubov znaci nesreken kopnez, dali znaci peperutki roj na stomak sto letkaat, dali neprekinat trepet i zdiv zaguben po taa sto e tuka i sto podocna zaminuva. Dali ljubov znaci sekoj vtor den nesreken da bides, a sekoj prv somnez grcevito da go baknuvas nebar li ke go isteras i nekako zaboravis. Dali ljubov znaci cekajki da ostaris, na vistinskata sansa iako samo za tvoja cest milioni igraat denes i ocekuvaat pogled da svrtis od duhovi zavodlivi koi sami po sebe i nemaat cel |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
majstorce62, anastea, контструктивната критика e добредојдена и прифатена
![]() |
|
![]() |
|
Обична песничка
Ме викаа светски патник. Го фатив светот за уши, му ги преклопив аглите и го пикнав в џеб. Сега сум само патник. Човек што гаси жед на туѓи пристаништа, и си ја брише правта од чевлите на туѓи поаѓалишта. Чекам да намине сонот, да му симнам капа за мајсториите што ги прави, да го пикнам в џеб и да речам: Сега сум само сенка. Човек што без чадор поминува по животните дождови, а сепак останува сув и ненакиснат. |
|
![]() |
|
нЕ ПРИФАЌАЈ, ТУКУ СМЕНИ...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
fleur de lis ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Движење Твојот лик создаден од мозаикот на страста, болката и копнежот, ја осветлува патеката по која се движам, и не се осврнувам наназад, НЕ… Ја оставам зад себе, навидум празната страна, во која се кријат ноки непреспиени, солзи недоплакани, зборови заборавени, неизустени, мелодии од ноти безвучни, го оставам зад себе невидливото, и не се осврнувам наназад, НЕ… |
|
...''beauty rejoices, not those who possess it, but those who are capable of loving it and worshipping it''...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6768697071 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |