|
Расизам, нацизам, фашизам |
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Автор | ||||
sonce16
Сениор Регистриран: 22.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jas sum M A K E D O N E C a ti mozes da me nareces kako sakas cigan,makedonski rom kako sakas . Zamisli MAKEDONEC a obespraven cudno . No M A K E D O N E C sum so potemen ten M A K E D O N E C zadovolen . |
||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
О море, од Албанците колку злосторства сме виделе, поголеми гадови и од Турците биле, им помагале на нивните браќа Турци во муслиманизирањето на Македонија, сите тие што се противеле на тоа, им било колено стадото, фамилијата убивана, жените силувани.... Колку Арнаути има сега во Западна Македонија кои не се свесни за своето потекло(со исклучок на Косоварите колонисти)... И пак ги примивме во прегратка...не ги чистевме за време на комунизмот како што ги чистеа србите на чело со Ранковиќ... Да не зборам нивната СС дивизија Скендербег што правеше исто така по Западна Македонија за време на Втората Светска Војна.... Им ја отворивме границата, за време на Косовската војна, ги примивме на наша територија, пред тоа никој не им бранеше да си го зборат сопствениот јазик, не отваравме логори за нив...и пак ни забија нож во гб....... Они барале и ќе бараат а такви барања нема во ниту една држава во светот...и уште бараат.. Е неможе, знаеш еден ден ќе се повлече црвена линија.... Ние доста работи имаме направено за албанците што имаат направено за нас тие шиптарски гомна Па уште не ни ја ИМААТ ПРИЗНАЕНО ДРЖАВАТА ПОД УСТАВНОТО ИМЕ.... Жими сега што ни помогнаа еднаш и тоа на самитот на НАТО им благодариме на помошта...конечно еднаш им текна за нешто А ние и визите им ги укинавме, и помагавме со тоа што дарувавме крв за тие таму кои беа погодени од несреќата(експлозијата во магацинот што беше), со еден збор на колку луѓе им спасивме живот со нашата крв и пак не се благодарни им ебам шиптарските гомна.... П.С.
Да се согласувам изродите на стрелање оние што земале Бугарски пасош.....стрелање за тие што земаат добри плати, што седат во влада, и имаат пасоши од друга земја.. Тие се предавници Само те молам немојте вие ромите да ми зборувате за тоа дека нашите политичари земале бг. пасоши.. Па човеку, 1 милион роми има во Бугарија бре, да не зборам уште колку роми чекаат сега за БГ пасош.... 1 милион роми има во Бугарија и ти најде да ми збориш за патриотизам.. WTF што ни станува со државава..?? И на крај крајава........немој да ми збориш дека сите единици биле составени од Роми, кога 90% од составот на сите единици во војната го сочинуваа Македонци.... Секоја чест на ромите што се бореа, покажаа дека се пријатели.....(зборувам за исклучоците) А тоа не би можел да го кажам и за оние просјацине....кои цел живот просат а ништо не работат..не придонесуваат за државата.... Патриотизам, а ги пуштате вашите деца уште од мали да просат по улиците, за да ви соберат пари за 1 флаша вино.... Ебате шутраците ебате .... Изменето од Vladimir88 - 04.Мај.2008 во 22:07 |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сите жители на Р.Македонија се Македонци според државјанството но јас те прашав што си по етничка припадност,кој ти е мајчиниот јазик и кои ти се предците. |
||||
sonce16
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jas sum M A K E D O N E C a ti mozes da me nareces kako sakas cigan,makedonski rom kako sakas . Zamisli MAKEDONEC a obespraven cudno . No M A K E D O N E C sum so potemen ten M A K E D O N E C zadovolen .Odam u crkva imam pravoslavno ime me imaat krsteno vo crkva, vencavkata ja napraviv prvo vo crkva i gi imam svoite deca krsteno vo crkva. A sto e najtragicno imam krstenica i na mojot prededo sto e krsten vo crkva, traga za pravoslavieto sto gi nema nitu tvojot dedo a mozebi gi nema nitu tatkoti. I so sigurnos ti tvrdam deka sum M A K E D O N E C . A od romi go nemam nitu R . |
||||
sonce16
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kako prvo nesakav da gi branam Albancite tuku gi kritikuvav politicarite.
Kako ftoro vo vojnata nemase nitu eden rom proveri i vo spiskovite ke se uveris vo toa , a sto gi narekuvas romi toa e tvojot rasisticki duh. Mojot narod nikogas ne pitacel nitu pak ke pitaci, mojot narod go zarabotuva sekoj denar iako macno no posteno i nikogas nitu vo son ne navredil nekoj si od druga vera ili nacija bidejki toa e odraz na staro makedonska kultura.A toa sto ne deskriminirate toa e vasa odgovornost a za deskriminacija poseduvam argumenti. A za romite voopsto ne me interesira no nemam nitu eden rom ponizeno sekoj zasluzuva da zivee bes diskriminacija. |
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Se soglasuvam so tebe SONCE navredata voopsto ne mi se vklopuva vo Makedonskiot mentalitet i kultura.
Nie sme sepak toleranten i miroljubiv narod. Znam deka nepravdite koi ni se slucuvale i ni se slucuvat doprinesuvaat za nervoza i neverba kon drugite . Megutoa i pokraj se dostoinstvoto ne treba da go izgubime, a i korenite na nasata kultura i tradicija. |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сега тек не те разбирам воопшто,што ти е проблемот??????????????? Македонец си,зборуваш Македонски,предците ти се Македонци и зошто си дискриминиран од Македонците.Каде е проблемот. Ајде човек стави ги картите на маса,кажи што те мачи,никој не кажа дека ти не си прав а другите се во право или обратно.Каде е проблемот со твојата дискриминација и расизам,од што бољка боледуваш просто прашано?????????????????????? |
||||
baba mulon
Сениор Регистриран: 17.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 258 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jas sum M A K E D O N E C a ti mozes da me nareces kako sakas cigan,makedonski rom kako sakas . Zamisli MAKEDONEC a obespraven cudno . No M A K E D O N E C sum so potemen ten M A K E D O N E C zadovolen . [/QUOTE]Licno me interesira na koj jazik zboruvash doma.Cisto informativno? Изменето од baba mulon - 05.Мај.2008 во 12:34 |
||||
Im YOUR NIGHTMARE
|
||||
sonce16
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Makedonski |
||||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Makedonski[/QUOTE] Македонскиот словенски јазик е или? |
||||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
||||
sonce16
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Само те молам немојте вие ромите да ми зборувате за тоа дека нашите политичари земале бг. пасоши.. Па човеку, 1 милион роми има во Бугарија бре, да не зборам уште колку роми чекаат сега за БГ пасош.... 1 милион роми има во Бугарија и ти најде да ми збориш за патриотизам.. WTF што ни станува со државава..?? И на крај крајава........немој да ми збориш дека сите единици биле составени од Роми, кога 90% од составот на сите единици во војната го сочинуваа Македонци.... Секоја чест на ромите што се бореа, покажаа дека се пријатели.....(зборувам за исклучоците) А тоа не би можел да го кажам и за оние просјацине....кои цел живот просат а ништо не работат..не придонесуваат за државата.... Патриотизам, а ги пуштате вашите деца уште од мали да просат по улиците, за да ви соберат пари за 1 флаша вино.... Ебате шутраците ебате ....[/QUOTE] Izgleda deka si za vo istiot kos so romi.Rasist 100% vo srzta. Kako prvo mojot narod nitu eden nema zemeno bugarski pasos nitu ima nekoj predadeno baranje za nesto takvo . A za romite voopsto ne sum zapoznaen a i nitu sakam da znam. WTF sto ni stanuva vo drzavava od vakvi rasisti. I na kraj kraeva ..... cisto za smiruvanje na tvoite rasistitcka sueta , nitu eden ama bes nieden nemase rom vo rezervniot sostav no toa st ti si bil nekade daleku od prvata borbena linija i ne si gi imal videno ne e za cudenje , rasistite se mnogu jaki no samo na zborovi . I na kraj sekoja ces na ostanatite vo Makedonija no onie kako tebe sto gi ucat svoite deca na rasizam se so cel da si ja smirat nivnata rasisticka sueta, treba da se vratat vo vremeto na inkvizicija. Ebati sutracite rasisticki. |
||||
sonce16
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Македонскиот словенски јазик е или?[/QUOTE] Da staro makedonski e zaginat . |
||||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Da staro makedonski e zaginat .[/QUOTE] Се сложувам. |
||||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
||||
sonce16
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ne mi imas odgovoreno od predhodno a kaza deka imas odgovor. neznam sto te sprecuva.
|
||||
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |