IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 213>
Автор
Порака
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Статус: Офлајн
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 23:36
Originally posted by only_me only_me напиша:

I jas sum za Hrvatska. Barem nikogas neme narekle Titova tvorevina, nitu juzni srbi!!!! A deka se mnogu dobri i dragi prijateli ko znaat tie koji ja imale taa moznost da bidat vo nivno drustvo...

а тука грешиш........они се пример за патриоти........ама повеќе се пример за националисти.......племето нивно усташко....абе Македонија си е Македонија........Македонците си Македонци.........најнаивниот,најпријателскиот,најдобриот и најдружељубивиот народ во цел свет од кога постои

Изменето од moira - 05.Мај.2008 во 14:51
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 23:38
Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

I jas sum za Hrvatska. Barem nikogas neme narekle Titova tvorevina, nitu juzni srbi!!!! A deka se mnogu dobri i dragi prijateli ko znaat tie koji ja imale taa moznost da bidat vo nivno drustvo...

а тука грешиш........они се пример за патриоти........ама повеќе се пример за националисти.......племето нивно усташко....абе Македонија си е Македонија........Македонците си Македонци.........најнаивниот,најпријателскиот,најдобриот и најдружељубивиот народ во цел свет од кога постои

Imas pravo za Makedoncite.
Megutoa ovde e muabetot Srbi ili Hrvati koj ni se ponakloneti i koj dosega na delo ni ponudili prijatelstvo i ni pruzil raka.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 23:43
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

а тука грешиш........они се пример за патриоти........ама повеќе се пример за националисти...абе Македонија си е Македонија........Македонците си Македонци.........најнаивниот,најпријателскиот,најдобриот и најдружељубивиот народ во цел свет од кога постои

Megutoa ovde e muabetot Srbi ili Hrvati koj ni se ponakloneti i koj dosega na delo ni ponudili prijatelstvo i ni pruzil raka.

исто ти иде тоа.......и кај двата народи......побрзо би ти пружиле рака кога знаат дека си ја почитуваш својата нација отколку ја фаворизираш нивната или некоја друга.....
а споредба срби и хрвати......според мене исти се......ни во едните ни во другите би немал доверба ако нешто зависам од нив(фала богу тоа нема да се случи)

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 23:49

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

а тука грешиш........они се пример за патриоти........ама повеќе се пример за националисти ....абе Македонија си е Македонија........Македонците си Македонци.........најнаивниот,најпријателскиот,најдобриот и најдружељубивиот народ во цел свет од кога постои

исто ти иде тоа.......и кај двата народи......побрзо би ти пружиле рака кога знаат дека си ја почитуваш својата нација отколку ја фаворизираш нивната или некоја друга.....
а споредба срби и хрвати......според мене исти се......ни во едните ни во другите би немал доверба ако нешто зависам од нив(фала богу тоа нема да се случи)

Daleku od toa deka faforiziram nekoja nacija pred mojata, za mene brat nepostoi pogolema gordost od gordosta da kazam deka sum MAKEDONEC kaj i da sum.
Muabetot pocna od onie koi seuste se kolnat vo srbija koi koga igra Srbija navivat za nejze, navivat za partizan ili zvezda, na site tie jas im odgovoriv deka Hrvatite se pogolemi prijateli otkolku srbite.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 23:53
еј иначе ја сум за Партизан коа играат со Ѕвезда.....
е па сеа......се крстеле не се крстеле......ќе дојде и тој ден кога ќе сватат што значи да се биде Македонец.....да се почувстува таа гордост......светот да прераскажува за нас........ние сме малобројни.....а самите себе си правиме другите да не избришат од СЕ.....тоа ни е грешката.......што немаме единство....
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 09:41
interesen istoriski fenomen e deka vmro i hdz imale mnogu tesna sorabotka uste daleku nazad vo minatoto... a najgolem zaednicki cin na borbata za sloboda e ubistvoto (atentatot) na srpskiot kral vo Marsej, koj zaedno go spremale hrvatskite i makedonskite patrioti.

poseben eden klip za nasiot prijatel Delija Patriot
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:11

samo glasno razmisluvam....ako kazes deka si Jugonostalgicar...odma te pravat srboman...a po nekoja slicna inercija...site onie koi gi preziraat Srbite (pred se mislam na Bugaromanite nasi Makedonski) ja sakaat Hrvatska...Jas ja sakav Jugoslavija zemja koja bese sostavena od Slovenija,Hrvatska,Bosna i Herzegovina,Crna Gora,Srbija...a sto sakate vie...samo Hrvatska...koja sepak bese del od mojata bivsa golema tatkovina...koja e vasata logika da se saka edna Hrvatska...koja vprocem ne ni e ni sosed..da kazese Albanija,posvatlivo ke mi bese...zatoa sto i vo dobro i vo loso...sosedite se prvi koi mozat i da pomognat i da nastetat...sepak..jas bidejki sum spored vas "srboman" (a ne sum bidejki vo mene ima nesto i Hrvatska krv,zatoa ja sakam taa zemja isto kako i site drugi)sum Jugonostalgicar...zasto togas site Bugaromani ja sakaat Hrvatska...a ne da kazeme Slovenija...ili Crna Gora?
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:15
vidi, ne e problem da se saka hrvatska ili egipet, ili spanija, ili bilo koja zemja koja dosega ne pokazala neprijatelski dejstva i okupatorski aspiracii kon Makedonija.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:22
pa koja e logikata edna Spanija vo ovoj millenium da pokazuva aspiracii kon edna dalecna zemja za niv narecena Makedonija...ako veke treba da gi ima..ke gi ima kon sosedite...vprocem,site teritorijalni pretenzii vo istorijata od bilo koja drzava na bilo koj kontinent bile nasoceni kon najblislite..t.e-sosedite...sto znaci Spanija ako veke "mora"..ke se zanimava so Portugalija ili Francija...a ne so nas

Изменето од moira - 05.Мај.2008 во 14:01
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:26
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

samo glasno razmisluvam....ako kazes deka si Jugonostalgicar...odma te pravat srboman...a po nekoja slicna inercija...site onie koi gi preziraat Srbite (pred se mislam na Bugaromanite nasi Makedonski) ja sakaat Hrvatska...Jas ja sakav Jugoslavija zemja koja bese sostavena od Slovenija,Hrvatska,Bosna i Herzegovina,Crna Gora,Srbija...a sto sakate vie...samo Hrvatska...koja sepak bese del od mojata bivsa golema tatkovina...koja e vasata logika da se saka edna Hrvatska...koja vprocem ne ni e ni sosed..da kazese Albanija,posvatlivo ke mi bese...zatoa sto i vo dobro i vo loso...sosedite se prvi koi mozat i da pomognat i da nastetat...sepak..jas bidejki sum spored vas "srboman" (a ne sum bidejki vo mene ima nesto i Hrvatska krv,zatoa ja sakam taa zemja isto kako i site drugi)sum Jugonostalgicar...zasto togas site Bugaromani ja sakaat Hrvatska...a ne da kazeme Slovenija...ili Crna Gora?

Znaci po tvoite svakanja ne postojat MAKEDONCI ili si bugaroman ili srbofil.
Sto ako sum jas na primer samo MAKEDONEC bez dodavki i pridavki.

Tuku za Hrvatska spomnav zatoa sto imam licno iskustvo so niv i so Srbite pa mozam da sporeduvam.

Inaku sto se odnesuva do ostanatite JU republiki za site ima pozitivno mislenje osven za sovisnistite i nacionalisti Srbite.
A veke kazav da ne bea oni so nivnoto cuvstvo deka se vo Jugoslavija kralevi i nivniot odnos kon drugite drzavi sigurno nemase Jugoslavija taka da se rasturi,a moze ke opstoese kako nekoja konfederacija.
Sto se odnesuva do komsiite tocno e deka tie se prvi so koj treba da se sorabotuva , megutoa ne e MAKEDONIJA kriva sto od site strani i kopat grob, taka da prijateli sega za sega treba da barame na drugo mesto.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:35
drzi voda...ali odbivam vo ovoj milenium vo 2008 godinas da gi mrazam sosedite..pa kolku i da se gadovi...a deka Srbite ne mrazat ili Bugarite ne sakaat...ne e tocno...nikogas ne postoi kolektivna odgovornost..ne postojat losi nacii losi narodi...ima losi individui,poedinci,koi go sjebuvaat svojot narod...i se slozuvam so tebe...da se napravese posle 1945 so cetnicite ona sto se napravi so ustasite...mozebi Jugoslavija uste ke postoese,kako konfederacija
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:36
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

pa koja e logikata edna Spanija vo ovoj millenium da pokazuva aspiracii kon edna dalecna zemja za niv narecena Makedonija...ako veke treba da gi ima..ke gi ima kon sosedite...vprocem,site teritorijalni pretenzii vo istorijata od bilo koja drzava na bilo koj kontinent bile nasoceni kon najblislite..t.e-sosedite...sto znaci Spanija ako veke "mora"..ke se zanimava so Portugalija ili Francija...a ne so nas

delumno tocno... no sepak ne go pobiva argumentot. so site dobronamerni lugje na svetot, treba da imame dobri odnosi. so tadic i negovata vlada na srbija, treba da se trudime da imame najdobri mozni odnosi i vrski, no i da ne se zataskuva problemot na negiranje na crkvata.

no ako dojdat radikalite, ke treba kon srbija da se vovede diplomatsko embargo. kako bi mozele da bideme dobri sosedi, ako liderot na nivnata partija (se uste vo hag) mnogupati izjavil deka negovata partija ima za cel da gi 'vrati' site 'srpski' teritorii, vklucuvajki ja i juznata banovina.

Изменето од moira - 05.Мај.2008 во 14:03
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:42
se slozuvam...zatoa rekov nema losi narodi i losi nacii..Tadich e sdovremen Evropski orientiran politicar...no sto znae eden seljak koj cel den ora nivata u Vranje?...on sigurno ke glasa za radikalite na Sesel;j...a koga sum veke kaj nego...klovnovi kako Seselj i ljubco ima i ke gi ima megu site narodi i drzavi....za zal
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 10:53

Koga veke go spomnavte Tadic.

Тадиќ примил писмо со смртна закана
МИА      Коментари (0)   
05.05.2008 09:53

Претседателот на Србија и носител на изборната листа „За европска Србија“, Борис Тадиќ, примил писмо со смртна закана, пишува денеска српскиот весник „Блиц“, наведувајќи дека ја имал на увид содржината на тоа писмо.

Весникот наведува дека Тадиќ во писмото, меѓу другото се предупредува дека ќе „положи сметки за предавството на земјата и дека како докажан предавник на српскиот народ ќе го добие она што му следува - к*ршум во чело“.

„Но вие, предавниците, имајте на ум дека најтешкото кривично дело е предавството на народот и државата, а тоа е она што вие го правите. И немојте да бидете сигурни дека поради тоа нема да ве стигне раката на правдата и тоа со најстрога можна казна“, пренесува „Блиц“ дел од писмото.

За ова тврди дека е само едно од многуте писма со закани што стигнале на адреса на претседателот Тадиќ.

Од кабинетот на претседателот не сакаа да ги коментираат овие информации на весникот „Блиц“.

Sepak jas se nadevam deka Srbite konecno ke svatat po koj pat treba da se dvizat i deka so nivniot radikalizam izgubija se sto mozese da se izgubi.
Ako prodolzat taka ke ja izgubat i Vojvodia koja kako mnoguponapredna ekonomski i mentalno od srbija sigurno saka da se dvizi kon Evropa.
Inaku Makijaveli jas nikogo ne mrazam i ne generaliziram tuku zboruvam opsto pritoa najcesto mislejki na politikata na odredena drzava kon Makedonija i mislenjeto na mnozinstvoto.
Sekako deka site Srbi ne se radikali, megutoa mnozinstvoto e i veruvaj ako vo Srbija ne glasat malcinstvata i Vijvodina radikalite nikogas nema da izgubat, sto mi dava za pravo da izgradam mislenje deka poveketo Srbi se radikalo nastroeni, i pokraj toa sto istiot radikalizam gi dovede do situacijata vo koja se naogat denes.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.