IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БогоЧовечката Природа на Господ Исус Хрис
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БогоЧовечката Природа на Господ Исус Хрис

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 21:20
Ajde sega smirete se i vratete se na temata dokolku imate neshto konstruktivno da kazhete okolu nea, se razbira bez potcenuvcanje i ismejuvanje.

Ako neshto ne e jasno, prashajte. Ako ima neshto sto sakate da doobjasnite, povelete i storete go toa.

Prestanete so pshoanalizi na chlenovite bidejki ne ste psihijatri, a ova ne e mesto za takvi repliki.

OK?

P.S. Chovek malu ke ve ostavi bez nadzor i vie ke se ispokarate kako mali deca, nebare opstanokot na religiite zavisi samo od vas. Vednash pochnuvate so "mojot tatko e posilen od tvojot tatko" i "daj mi gi dzhamliite, poveke ne si igram so tebe".

Изменето од Messenger - 03.Мај.2008 во 21:23
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 21:26
Patem, iako ne sum vernik, slobodno mozham da kazham deka vo hristijanstvoto vazhi dogmata deka Isus ima bogochovechka priroda, a vo islamot deka Muhamed e posledniot profet.

Dali nekoj ke se slozhi so toa ili ne, voopshto ne e vazhno za ovie religii.

ZATOA TOA SE VIKA DOGMA !

I zatoa okolu dogmite ne se diskutira, tuku tie se prifakjaat ili se odbivaat.

Изменето од Messenger - 03.Мај.2008 во 21:27
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 21:27
Jas sum i nisto..Ama sum i nekoj koj nezatvara oci i usi od plackovci kako tebe i kako miralem..a mozebi si i istiot. Sum se prepiral so toj miralem, segogas se gubel koga ke treba da priznae nekoj fakt!
Zatoa Neznam so barate vie na ovaa tema, Isus ne e vas Bog, nas e. Ako sakas da stanes hristijanin, zakazi si termin ke te vovedam vo nasata ubava, prekrasna religija kaj sto se zbori samo za Ljubov, a ne za Jihadi itn...
I ovoj so ja postavil temata...trebal da zbori za Nikejski Sobor i Arievata erezija...ama ovde vlegle muslimanite i pocnale da plukaat, DRAG MODERATORE...
Hristos Voskrese (I za vas dragi muslimani...zatoa BUJRUM, da ve krstam site na red )

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 21:29
Originally posted by Pravoslavie Pravoslavie напиша:

<FONT face="Times New Roman"><A name=1></A>

Иако е зборувано на ова прашање, би сакал од Муслиманите да кажат што и за Кого зборуваат следниве стихови. Посебно обрнете внимание на зацрвенетите делови:

Свето Јеванђеље по Јовану, глава 1.

1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч.

<A name=2></A>2. Она беше у почетку у Бога.
<A name=3></A>3. Све је кроз Њу постало, и без Ње ништа није постало што је постало.
<A name=4></A>4. У Њој беше живот, и живот беше видело људима.<A name=5></A>5. И Видело се светли у тами, и тама Га не обузе.
<A name=6></A>6. Посла Бог човека по имену Јована.
<A name=7></A>7. Овај дође за сведочанство да сведочи за Видело да сви верују кроза њ.<A name=8></A>8. Он не беше Видело, него да сведочи за Видело.
<A name=9></A>9. Беше Видело истинито које обасјава сваког човека који долази на свет.
<A name=10></A>10. На свету беше, и свет кроза Њ поста, и свет Га не позна.
<A name=11></A>11. К својима дође, и своји Га не примише.
<A name=12></A>12. А који Га примише даде им власт да буду синови Божији, који верују у име Његово,
<A name=13></A>13. Који се не родише од крви, ни од воље телесне, ни од воље мужевље, него од Бога.
<A name=14></A>14. И реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.
<A name=15></A>15. Јован сведочи за Њега и виче говорећи: Овај беше за кога рекох: Који за мном иде преда мном постаде, јер пре мене беше.
<A name=16></A>16. И од пунине Његове ми сви узесмо благодат за благодаћу.
<A name=17></A>17. Јер се закон даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.
<A name=18></A>18. Бога нико није видео никад: Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави.

A ti be imas li doma Makedonska Biblija, ili sakas da ti kupam jas edna?
Ako tolku nemozes da si priustis tolkav "luksuz" eve kazi jas ke te cestam!

Изменето од only_me - 03.Мај.2008 во 21:30
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 21:30
Toj sto ja postavil temata ja postavil so nekoja ideja i taa ideja ja pretstavil so svojot komentar. Ako imash neshto da dodadesh bez da se konfrotirash so drugite chlenovi - POVELI.

Za ostanatite chlenovi od drugi religii - ako sakate da prashate za da nauchite - POVELETE I PRASHAJTE BEZ DA NAVREDUVATE. Ako nemate namera da nauchite - NE PRASHUVAJTE.

Изменето од Messenger - 03.Мај.2008 во 21:32
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 21:37
Vratete se na temata ili da ja zatvoram ?
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 21:40
Не ја затварај, те молам, убава е темата, преубава. Имаме многу што да пишуваме.
Само убаво исчисти ја.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 00:04
Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

ЕЛИ,ЕЛИ ЛЕМА ШБЕХТЕНИ

ГОСПОДЕ,ГОСПОДЕ,ЗОШТО МЕ НАПУШТИ?

Ова се легендарните зборови на Исус кои ги изговорил на Голготскиот крст.Тој му се обратил на Бога во прашална форма и крајно очаен ЗОШТО ГО НАПУШТИЛ.Повеќе од јасно е дека Исус овие зборови ги изговорил од човечка позиција и ги упатил до Господа,што автоматски значи дека Исус не бил никаков Бог,туку човек,Аллахов пејгамбер.

Ova go najdov na druga tema. I navistina mene me maci istoto prasanje. Pa mislam deka ovaa tema e soodvetna, da mi objasni nekoj, ako Isus e gospod, zosto se povikuva!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 00:10
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

I navistina mene me maci istoto prasanje

Abe od pusta maka nema da mozes i da zaspies
A koga nas ne "macat" vakvi prasanja kako vasite i koga ve prasuvame vie odma velite: Tvojata omraza kon islamjot e golema, ke goris vo pekolot, neverniku, alah da te otepa preku nash*te race i taka natamu fetvi davate
a sega tuka velis "te macelo" prashanjeto hahaha, neka se pomaci nekoj drug da ti odgovori, jas na takvi "maki" kako tvojata ne olesnuvam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 00:24
Pa ne te povikav licno tebe da mi odgovoris.
Tvojot nick ne ti dava avtorsko pravo edinstveno da ja tolkuvas i objasnuvas Biblijata.

PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 10:00
Pa kakov BOgocovek ke bese, ako ne se macese, ako ne bese iskusuvan vo pustinata, ako ne piese i jadese isto kako i site luge?
Ako ne umrese na krstot, i ako ne voskresnese pobeduvajki ja smrtta i izbavuvajki ne od grevot i so toa otvarajki gi Nebesni Dveri, koja ke bese celta na vooplotuvanjeto negovo!
No za da se razbere ovaa kerigrma, treba da go poznvate i Stariot Zavet.
Ako imaa so ovaa problem evreite, t.e. farisei scribi i drugite poznavaci na Stariot Zavet, za kakvi poznavaci se veruvate deka ste vie dragi muslimani!?
Bi vo go objasnil i toa, no velam pak, nemozete da go razberete. Nie Svetoto Pismo ne go citame zdravo za gotovo, bukvalno, kako vie vasiot K'uran. Svetoto Pismo ne e napisano od rakata na gospoda, tuku e po pat na nadahnuvanje i pod vodstvo na Svetiot Duh, kako i site dela sto gi vrsat Apostolite vo Noviot Zavet. A ako vie go nemate toj Duh Sveti, kako mislite da gi razberete i zborovite na ISus, "ELi ELi lama sabahtani"(DOKAZ DEKA NAVISTINA BESE COVEK") ne SHebahtani kako so pisuva nekoj... Istiot toj Duh po koj ke go voskresne svoeto telo, ke ja pobedi smrtta i ke go ispolni kazanoto vo Stariot Zavet, navesteno spored prorokot Isaija.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 15:35
Od tvojot post mozam da razberam deka Isus bil vo eden period covek, a vo drug bog....znaci coveckoto vo nego bilo toa sto kako i site luge imal slabosti i imal potreba da mu se obrati na Boga za pomos...znaci vo momentot koga bil raspnat na krstot, toj e covek i go moli Bog za pomos, taka e.....Znaci vo ovoj moment toj gi nema osobinite na boga, koi i da gi poseduval vo tekot na svojot zivot!
Taka jas razbrav, ako gresam slobodno pisi....
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 20:53
Originally posted by only_me only_me напиша:

Svetoto Pismo ne e napisano od rakata na gospoda, tuku e po pat na nadahnuvanje i pod vodstvo na Svetiot Duh, kako i site dela sto gi vrsat Apostolite vo Noviot Zavet.

milion pati sum go postavil ova prashanje no nikako nekoj da odgovori....

site vie tvrdite deka Biblijata e pishuvana po nekakvo vdahovenie no samiot luka vo prvite negovi citati pishuva deka seto shto go napishal ne e po nikakvo vdahovenie tuku samiot naumil da pishuva....

ovde nekoj laze!!!!!!!!!!

vie ili luka?

ili da otvoram tema so naslov:

Koj laze luka ili risjanite na forumov???

Изменето од Sahih Bukhari - 04.Мај.2008 во 20:53
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:47
Originally posted by Sahih Bukhari Sahih Bukhari напиша:

Originally posted by only_me only_me напиша:

Svetoto Pismo ne e napisano od rakata na gospoda, tuku e po pat na nadahnuvanje i pod vodstvo na Svetiot Duh, kako i site dela sto gi vrsat Apostolite vo Noviot Zavet.

milion pati sum go postavil ova prashanje no nikako nekoj da odgovori....

site vie tvrdite deka Biblijata e pishuvana po nekakvo vdahovenie no samiot luka vo prvite negovi citati pishuva deka seto shto go napishal ne e po nikakvo vdahovenie tuku samiot naumil da pishuva....

ovde nekoj laze!!!!!!!!!!

vie ili luka?

ili da otvoram tema so naslov:

Koj laze luka ili risjanite na forumov???

Se razbiras li ti samiot sto pisuvas? ILI???
Citaraj, ke ti go objasnam!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.