|
Библијата и Инцестот |
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jasno i glasno. Toa se Bozhjite zborovi, a ne onoa sto se opishuva kako grev vo Stariot Zavet.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
HILAFET_CH
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Steta tolku mnogu interesantna tema ,i bi sakal da cujam nesto poveke od hristijanite na ovaa tema .No sto e tuka toa.Ili ne znaete ili ne sakate da zboruvate na ovaa tema?
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa corav li si vidis li sto ti odgvori messanger ......
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
HILAFET_CH
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nisam ja corav ,corav da bi po svijetu hodao ,budi molim te malo pristojniji mene jednostavno zanimalo sta imate ti i tvoja braca na ovu temu da pricate jer ipak to stoji u vasim knjigama i nadao sam se da mozete malo opsirnije o tome govoriti ali ako vas to boli ?NE Mora biti.
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хилафет - ова е втора тема на истото прашање и толку се изназборевме и се објаснивме. Кога Ефендија ја постави истата тема, на секое прашање одговоривме. Сега, јас веќе одговорив. Не знам што тоа не ти е јасно...?! Воопшто не е болна тема, напротив. Сериозно - што тоа не е јасно, а што веќе не е одговорено?!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozhebi ne gi razbira odgovorite?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve vi Bozhja zapoved za incesot vo Biblijata! Toa sto nekoi pravele inces toa ne znachi deka Bog go odobril toa. bash kako shto kazha zidarski, toa e napisano za da ni dade primer kako ne treba da pravime, a kako treba da pravime vi e dadeno vo stihovite pogore! Kako sto gledate vo Biblijata Bog go zabranil incesot i na nieden Bozhji prorok ne mu ja dal snaata za zhena, kako sto e toa sluchajot so Muhamed (na kogo alah mu ja dal da ja ozheni zhenata na svojot sin) |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pravoslaven, kako prvo ne spamiraj so povtoruvanje na veke objaveni komentari, a kako vtoro prinesi fakti za onoa sto go tvrdish vo vrska so Muhamed.
|
|
|
|
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
messenger, ako nekoj te prasa kolku se 2+2 i ako ti mu odgovoris deka toa e 4, i ako toj pak te prasa kolku se 2+2, ti sto ke mu odgovoris? Se razbira deka ke "spamiras" i pak ke mu odgovoris 4.
Neka ne spamiraat oni so prasanjeto i nie nema da spamirame so odgovorite. Fakti za toa so Muhamed imas vo k*ranot citatot ti e 33:37. Tamu pisuva deka Alah mu ja dal na Muhamed za zhena zhenata na negoviot sin. (iako toj bil posvoen sin sepak mu bil sin na Muhamed) no toa e nadvor od temava. |
|
only_me
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za da im odgovoram na muslimanive prvo sakam da cujam defincija za nivnata sveta kniga koj ja napisal i kako ja napisal i sto zapisal!
Pa posle ke ve secam..prostor na vas da postirate i da lepite od bosanskite sajtovi! A neka odogovri i mudjahedinot od CH! |
|
im happy
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Финтата е што никој од оние што Омер ги спомна на почетокот не биле казнети за инцестот што го извршиле. Пази, жителите на Содома и Гомора биле казнети (за неморалот што го правеле), дури и децата во Содома и Гомора биле убиени иако тие, децата, сигурно не биле виновни за ништо. Но ете, во Библијата Господ сака да убива деца, и тоа го покажува во неколку примери. Но Лот и неговите ќерки не се казнети иако извршиле инцест! Тие се наградени со многу поколенија! Значи, Господ во Библијата одобрува инцест, ако е извршен од човек кој му е по мерак. Ех каков Господ!
|
|
middle is best... i believe in science
|
|
HILAFET_CH
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
O tome se radi brat ,mislam jasno e deka Lot i drugite Pratenici ne gi napravile tie raboti.Tie sepak bile isprateni od Gospod i toj ne bi dozvolil odabrani Ludze da pravat takvi nesta .Finta je o tome i ja dobijam polako utisak da je neko probao da te dobre i plemenite ljude pokusao da ocrni id a ih prikaze u najgorem svijetlu.Ne znam mozda gresim ali po prici se dobije takav utisak.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мала, прошетај по темите, објаснето е тоа, земи Библија в рака, истражувај...ако навистина те занима да научиш. А Господ како Господ, ма добар си е Он, Ѓорѓи Колозов, како за кого. Ако не ти чини, земи книшка и зачлени се кај Алах, Кришна, Вишна....барем избор има колку сакаш. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ili pametno govorite ili molcite...
kakvi se toa niski strasti i udarci, kniska i zacleni se kaj Allah
Neocekuvano od edna vernicka, no jas se cudam sto sum iznenadena....
Biblijata kako verska kniga izobiluva so moralni poraki, kako i kazni za onie koi ke go prekrsat Zakonot.
No ona sto navisitna bi sakala da go cujam, kako vie na decata im go objasnuvate ovoj del, ovie Bibliski stihovi...
Da ne gi povotruvam, vratete se na pocetokot od temata, gi ima.
ZNaci vasite deca ja citaat Biblijata, i doagat do toj del......Kako, zosto....
ZOsto Bozjite pratenici, koi se isprateni i ODBRANI OD BOGA, bivaat taka prikazani vo Biblijata.
Se nadevam deka ke dobijam soodveten odgovor.
A za site prasanja vo vrska so Islamot i Quranot, imate soodvetni temi. POvelete tamu!
|
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |