![]() |
|
BREAKING NEWS......!!! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5960616263 75> |
Автор | |
baba mulon ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 258 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne treba samo edno vakvo pismo treba poveke.Treba da se dejstvuva poagresivno zatoa shto nie ja znaeme vistinata no treba da ja znaat i drugi nadvor i makedonija.
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lajac ![]() Нов член ![]() Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 23 |
golema blagodarnost do gospodinot kole mangov i negovata kerka elena mangova koi mi dozvolija da go objavam ova pismo i se nadevam deka vo idnina ke imame uste mn tekstovi od gospodinot mangov eskeprt za egzodusot na makedoncite od egejska makedonija
|
|
![]() |
|
lajac ![]() Нов член ![]() Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 23 |
DO PRETSEDATELOT NA REPUBLIKA MAKEDONIJA BRANKOCRVENKOVSKI,
DO PRETSEDALLOT NA VLADATA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA NIKOLA GRUEVSKI, DO PRIJATELI, POZNANICI I POZNANICI... Pochituvani i Pochituvani, Ve izvestuvam deka moeto pismo do drzavniot sekretar na SAD Kondoliza Rajs od 12 fevruari 2008 e rashireno po cel svet. No, ne go objavi nieden domashen vesnik. Nitu e spomenato vo nekoj medium.Niedna nevladina organizacija ne pokaza interes. Moeto prisustvo vo ramki na publikata, na tema na edna nevladina organizacija, na koja voditeli bea izvesni naglaseno prisutni individui vo javnosta po temata za imeto, dozivea udar.Da, udar. Prilozuvanjeto na iminjata na Edvard Jozef, Risto Stefov i Igor Janev vo ova obrakjanje e znak za sovpagjnje vo pogled na mojot tretman na grchkata agresija protiv Makedonija i nivniot tretman na taa tema.Vi prilozuvam i tekstovi od "Dnevnik" i eden od "Utrinski vesnik" so zgolemeni bukvi na sodrzinata za iznachenata agresija. Da, ne "spor za imeto". Da, grchka agresija protiv Makedonija.Spored "Rechnikot na makedonskiot jazik", izdanie od 1961 godina,chij redaktor e Blaze Koneski,zborot spor e "sprotivstavuvanje na razlichni mislenja, prepirka".Zborot agresija e "napad".Da,Grcija e agresor- napagjach. Ne preporachuvam da ne mu veruvate na Blaze Koneki. Napadnata e nashata drzava - Republika Makedonija. Nasheto ime. Nashiot identitet. Spored aktot na grchkiot kral Georgios Prvi od 31.12.1912 godina, Grcija go "okupira" egejskiot del na Makedonija.Po 1990 godina Grcija agresira kon drzavata Makedonija. Da ja snema i da ni ja prisvoi istorijata.Posebno, antichkata istorija. Kako shto Grcija izvrshi progonstvo na nas, Makedoncite od Egejskiot del na Makedonija, taka saka da izvrshi progonstvo sprema Makedoncite od drzavata Makedonija.Od cel svet.Ne vi preporachuvam da go negirate so premolchuvanje nasheto grozomorno dozivuvanje.Vi preporachuvam da mu kazete na svetot deka Grcija izvrshi progonstvo na preku 20 000 makedonski deca do 1949 godina i povekje desetici iljadi nivni majki, tatkovci, brakja, sestri... Gospoda, soochete go svetot so ovaa vistina.Jas, progonet Makedonec mozam tolku da kazam.Gospodo,ne ja premollchuvajte vistinata. Ne ja zagushuvajte vistinata.Izgovorete ja galsno .Da chue cel svet. Za grchkite naci-fashizsti i za grchkite naci-koministi nie ne sme Makedonci.Gi pozdravuvam Gcite od izvesni nevladini organizacii, koi ovaa prolet ja posetiija Makedonija i za koi nie sme Makedonci. Pretsedatelot Branko Crvenkovski od juni mesec minatata godina ja pomesti svojata upatenost kon "ponizuvachkata kovanica" "FIROM" vo grchkiot vesnik "Katerenimi"i stigna do "crvenata linija". Premierot Gruevski go sledeshe ipokraj naflasednata suertta. No dvajacata ostanaa vo ramkite na "sporot za imeto".Preporachlivbo e da doprat dovistinata za egresijat. Prepoorachlibo e da dobrat do vechno ime na Blaze Koneski. Pochituvani i pochituvani, shirete ja nashata vistna niz svett. So pochit, Kole Mangov |
|
![]() |
|
LouWeed ![]() Сениор ![]() ![]() I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Пратеникот од редовите на ЛАОС Атанасиос Плеврис побара смртни казни за членовите на партијата на Македонците во Грција Виножито и за грчкиот разгранок на Хелсинки воч. Пратеникот од ултрадесничарската партија на Караџаферис на 1 април годинава во писмена форма упатил пратеничко прашање до министерката за надворешни работи Дора Бакојани и до министерот за правда Сотирос Хаџигакис во кое вели дека на интернет-страницата на Виножито "на картата на Европа Скопје е именувано како Македонија", а Хелсинки воч, кого го финансира грчката влада, зборува за постоење на македонски јазик. Тоа за него било тотално неприфатливо и објаснува дека јазикот бил "словенски". Затоа тој го прашува министерот Хаџигакис: дали има намера, врз основа на член 30, параграф 1 од Кривичниот законик, да побара почнување кривична постапка против двете организации. Всушност, тие се товарат дека го кршат членот 138, според кој се предвидува најголема казна, зашто се однесува за повреда на територијалниот интегритет. "Тој што со употреба на сила или со закани со жива сила ќе отцепи територија од грчката држава што ѝ припаѓа нејзе или ќе ја приклучи таа територија кон друга држава, се казнува со смрт", вели тој член.
Последен пат во Грција е извршена смртна казна со стрелање на 25 август 1972 година врз Василис Лимберсис, зашто ги убил сопругата, баба му и двете деца. Грчката држава ја укина смртната казна, освен за предавство на земјата, односно за сериозни злодела од воена природа. Плеврис ја прашува Бакојани по која логика МНР ги финансира "организациите што ѝ служат на проскопската пропаганда". Парламентарните служби го препратиле писмото до јавниот обвинител на Врховниот суд. Тоа се случило на 23 април, а еден месец подоцна, на 23 мај, реагираше и Виножито. "Не би се занимавале со случајот ако одговорот на министерот за правда беше сличен на одговорот на министерката за надворешни работи - дека Грција како демократска земја им го гарантира правото на сите свои граѓани слободно да се изразуваат, и тоа секако важи и за членовите на Виножито", се вели во соопштението на организацијата под наслов Сега ја очекуваме врховната казна. Но, според Виножито, предлогот на Плеврис министерот за правда го смета за основан, односно дека против етничките Македонци може да се спроведе членот 138?! "Се вративме ли во Граѓанската војна? Се изморивме монотоно повторувајќи дека прашањата за националните малцинства ги сметаме за внатрешни. Во секоја пригода велиме дека само провокатори можат да постават прашање за промена на границата. Телевизиската демократија во оваа земја систематски ги искривува нашите ставови. Политичкиот систем со сила нѐ крсти иредентисти. Треба ли сега да очекуваме најтешка казна?", прашува јавно партијата на Македонците ЕФА Виножито. Претседателот на Грчкиот хелсиншки комитет Димитрис Панајотис вели дека активностите на двајцата министри, и за надворешни работи и за правда, се индикативни и ја покажуваат желбата да ги напаѓаат Виножито и Грчкиот хелсиншки комитет. "Тие потврдуваат дека во Грција сѐ уште е опасно да велиш македонска држава, македонски јазик и македонско малцинство, и покрај повеќекратните осуди и препораки од Советот на Европа и од Обединетите нации дека таквиот став е неприфатлив и крши повеќе меѓународни спогодби за човековите права", изјави Панајотис за Дневник. Според него, фактот дека ниту една друга политичка партија ниту медиум во Грција, како ниедна организација на граѓанското општество - не протестирале против овој акт на министрите за надворешни работи и за правда, потврдува дека за целиот грчки политички систем и општество организациите што ги поддржуваат правата на Македонците и на Турците во Грција се отфрлени. "Ова очигледно покажува дека демократијата не функционира кога се зборува за правата на малцинствата во Грција", вели Панајотис. |
|
![]() |
|
kire_nedelkov ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
jak momak sdsovski... istepal zena. bi go svrstal vo kosh so onoj monstrumot od avstrija. |
|
![]() |
|
dudulovski ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Видете кој бил тепачиште
![]() http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=29464&kategorija=4 |
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
odredeniot clen izgleda ima posebni privilegii, se mu e dozvoleno
|
|
![]() |
|
Duduk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Molam za objektivnost i nepristrasnost.
Vo konkrektniov slucaj komentirav strogo na tema, za sto od strana na odreden clen mi e vozvrateno so provokacija.Od moja strana e neprifatlivo da se deli kolektivna krivica,tuku treba da se sankcionira inicijatorot na toa "prepukuvanje". Blagodaram. |
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Да престанете со меѓусебни препукувања....не ја Злоупотребувајте темата!!!
|
|
![]() |
|
kire_nedelkov ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
bas go nemam videno i nema ni da go vidam. a ti baba vanjgo, pardon delijo, da ti pustam li i jas eden link moze?
link obavezno skrolaj do dole. |
|
![]() |
|
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Сигурно го има ова видено и сега му е срам... ![]() |
|
![]() |
|
Duduk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Nedelko...eve ti eden link koj,veruvam, ke gi resi site tvoi nedoumici,duhovno ke te prosvetli i ke ti otvori novi vidici i ke ti dade novi soznania :
http://n.ethz.ch/student/stadleja/ |
|
![]() |
|
pa ti si bil poeta bre.
sto ne s prijavis za struskite veceri na zalopojkite? |
|
![]() |
|
Ova e uste edna proekcija na semokniot reziser ...nisto poveke.Teatarska predstava,odnosno maska za sirokata narodna masa so mnogu zadkulisni igri.Dodeka svetkaat blicevi i snimaat kameri gledame siroki nasmevki,lagodna atmosfera,kvalitetno sampanjsko,a stom se spusti zavesata prikaznata e sosema druga. Srbija so ova nisto ne dobiva( voedno,tesko deka ke izgubi nesto ,???),osven poedincite koi smetaat deka potpisuvanjeto na SSP ke im donese pokacuvanje na rejtingot pred izbori. Sekoj covek nosi so sebe svoja prikazna,edna edinstvena prikazna. Od kade i da trgne,od pocetok,od sredina,od kraj,potpolno e seedno.Prikaznata e tuka,da se zavrsi ako e zapocnata,da se zapocne ako e zavrsena, da se zaokruzi ako e nepotpolna.Toa e samo prikazna za onoj koj ja raskazuva,bez ogled na temata,likovite,vremeto,mestoto,nacinot...Taka,ovaa predstava e vsusnost prikazna za onie koi ja kreirale. Preporaka do gledatelot e koga ke ja gleda ovaa prikazna,da si ja gleda i svojata prikazna.Da go gleda svojot nemiren son,svojata neostvarena zelba,svojot kosmar,svojata utrinska gimnastika i svojot ljubopiten komsija,svojot komarec koj mu zui okolu umornata glava,svojata panika bidejki go ceka novo utre, i na kraj svojata, i pomalku zaednickata, istorija,nasata balkanska istorija so mnogu raneti i ludi,koja po kojznae koj pat se povtoruva,dodeka na celiot svet nie samite mu predstavuvame samo mala nelagodnost na patot,pa ponekade i zapnat, i prodolzat....Bez nas ?! Изменето од Duduk - 01.Мај.2008 во 11:56 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5960616263 75> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |