|
ВЕРСКИ ОБИЧАИ |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 25> |
Автор | ||||
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И во Библија пишува жените да носат шамии
.. Ап Павле |
||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
пишува де..ама ај претумачи си го добро тоа и колку е изменето од тогаш
Изменето од blueprayer - 01.Мај.2008 во 13:41 |
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А ти носиш шамија? |
||||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Iksreno ne znam sto tuka e "ocaj"...
No za maramata veke e zboruvano, na ako imas nesto sto ne ti e jasno, slobodno prasaj.
Inaku seuste sme "Zabuleni" i se nadevam deka taka ke ostaneme, i deka ke ne ima sto poveke....
A za dvorovite.....
Kaj mene nema visoka kapija, ama ima visoka ziva ograda, koja za zal ne e uste tolku visoka i gusta, kako kaj mojot komsija nemusliman, kaj kogo ne moze nisto da se vidi od dvorot. Covekot si ja saka privatnosta i uziva vo nea....
Inaku za samiite vo Biblijata. Koga ja nacnavme ovaa tema, hristijanite ni rekoa deka toa e samo vo tekot na molitvata....
E sega gledav na TV koga prenos od Sobornata crkva, i ne vidov nikoj so marama, osven tuk tam nekoja stara babicka...
A ako ap. Pavle rekol, togas treba ON da se sledi zar ne
|
||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Само при молитва... зборувано е за ова повеќе пати, дадено е објаснување... |
||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Веќе заклучивме дека во сите религии многу е мал бројот на оние кои навистина ги следат сите правила како што треба... се на еден или на друг начин нешто се прекршува - во секоја една вера... |
||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A zosto samo pri Molitva!!>?? Zosto ne sekogas??? Ova mene mi izgledat so dva arsini!! Zarem Bog taka vi naredil,pri molitva samija,a posle toa moze po normala-Golotilok!! Изменето од Halid ibn Velid - 01.Мај.2008 во 17:52 |
||||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А зошто ниедна христијанка не оди покриена во Црква на молитва? |
||||
im happy
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И јас сакам висока ограда! Доста ми е од комшиите пензионери нон стоп во прозор да ми ѕверат!
А да ги прашам сите немуслимани, бабите нивни, нели по цел ден шамии носеле? Или ќе го негираат тоа? Јас знам дека мојата баба на село се уште носи шамија! Е дали ја носи од обичај или од очај, ќе мора да ја прашам следниот пат кога ќе ја видам. |
||||
middle is best... i believe in science
|
||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
јас имам висока ограда ..добро не е заѕидано ама би имала да ви кажам право....не треба да сум муслиман за да го имам тоа нели? само врека цемент и некоја лопата песок
П.С. баш поради комшиите |
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ќе одговорам прво на Халид... Ако жена не носи шамија, не значи дека се разголува. Не се тоа две состојби - или шамија, или голотија... Посланието од Павле јасно вели дека треба при молитва да се носи шамија и дава јасно објаснување зошто. Толку. Надвор од молитвата, не мора. Омер - не е точно дека ниедна христијанка не оди покриена во Црква. Во Русија, и во руските цркви по светов (на пример тука во Канада), жена не може да влезе ако не е покриена со шамија. Ако случајно нема шамија со неа, на влезот на црквата и даваат. Истотака - не смее да влезе жена што е непристојно облечена. Кај нас, тоа не се почитува, но тоа е грешка, а не нешто што е правило или дозволено. Нормално е што многу луѓе не знаат како треба да се однесува човек во црква - затоа што никогаш немале можност да го научат... не заборавајте - прв пат по речиси 6 века сега има сосема слободно право на религиско образование и вероисповедание. Од друга страна - колку меѓу муслиманите ги почитуваат и ги знаат сите правила и прописи (еве сега дискутираме за спорна тема - музиката)... истото е секаде и секогаш било така. Едни знаат како треба и што треба, други не... |
||||
im happy
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зидарски, жена ти во црква носи ли шамија?
|
||||
middle is best... i believe in science
|
||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Жена ми искрено не почитува многу многу црква... верник е, но не сака да оди во црква затоа што се нервира од непочитувањето на верата кое се случува таму.
Во Руска Црква кога одиме, да, носи. Во Македонската не, но тоа не е исправно... ама ај оди ти објасни и... |
||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ok,be zidarski! Mozebi loso sum pisal na brzinka!! Sakav da kazam(okolu zborot Golotija)..za Nepokrivanje na glavata!! Sakav da kazam deka pri molba samija,a izleguvajci od crkva samijata u Torba!! Gresno sum se izrazil..se Izvinuvam!!.No nejse,Znaci samijata sluzi samo za vo crkva!,pri molitva!!?? E sega vaka!! Zena koja si se molet od doma,Dali i taa zena treba da stavet samija na glavata!!?? Poso nekade procitav deka Pavle naredil samo za vo crkva pri molenje da se stavat samija..e sega stom naredil samo za vo crkva..Togas ne e potrebno doma da se stavat samijata pri molenje..ili??? Blagodaram!! Изменето од Halid ibn Velid - 01.Мај.2008 во 20:46 |
||||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||||
Внеси реплика | страница <1 1819202122 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |