|
BREAKING NEWS......!!! |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 75> |
Автор | ||||
AlbanianGirl
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2008 Локација: Cuba Статус: Офлајн Поени: 495 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
и...што направив???...не те разбирам...
|
||||
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
|
||||
trebo.r.a
Сениор Регистриран: 24.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Европската унија попушти, со широка насмевка во Луксембург го потпиша договорот за стабилизација и асоцијација со Србија. Ништо помала насмевка немаа ниту Србија, ниту пак, Словенија, како претседавач. Сите се едногласни, ова е весел, среќен ден за Србија и ЕУ. За Хавиер Солана, Србија е клучната земја на западен Балкан, тоа е голема земја на историјата, културата, интелектуалниот капацитет. Се обраќам на младата генерација во Србија, рече Солана. Ова ви е вам куќата, Европа, ајде тој ден да го направиме да дојде што поскоро. „За мене ова е важен ден за српскиот народ и европските народи, а и лично за мене. Јас сум многу поврзан со овој момент, работев за него и среќен сум што се случи. Голем дел од професионалниот живот го посветив за постигнување стабилност на Балканот и без сомнение Србија е клучен играч во случајов. Тоа што Србија е поблизу до ЕУ, ми претставува големо задоволство“, изјави Хавиер Солана, еврокомесар. Тадиќ, српскиот претседател ја увери Европа дека ќе соработува со Хашкиот трибунал, затоа што имплементацијата на договорот зависи токму од Хаг. Всушност, договорот еднаш беше одложен заради тоа. „Ми претставува голема чест и задоволство што денеска учествував на потпишувањето на договорот за стабилизација и асоцијација меѓу Србија и ЕУ. Оваа спогодба е првиот официјален договор кој Србија го има со ЕУ“, рече Борис Тадиќ, претседател на Србија. Србија денеска, отворено ги соопшти амбициите. До крајот на годината да стане кандидат за членство, да се укинат визите. Веќе е јасно, Србија самоуверено почнува да граби кон Европа, силно поддржана од ЕУ која пред изборите ја прати пораката дека ја сака онаа Србија што е демократска и проевропска. Во тој контекст во европскиот се гледа и Македонија, токму заради тоа Брисел инсистира на исполнување на осумте бенч-маркс или приоритети и решавање на спорот за името.29.04.2008 19:37 |
||||
nedopirliviot
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не е во прашање дека нешто имаш направено, како што не е во прашање дали си албанка или македонка. Прашање и констатација е дека сепак живееш во Македонија, а во тоа нема и не гледам ништо лошо. |
||||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И Тадиќ ќе го снајде Ѓинѓиќ...
|
||||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ili Kostunica ke go snajde Milosevic. |
||||
Duduk
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ova e uste edna proekcija na semokniot reziser ...nisto poveke.Teatarska predstava,odnosno maska za sirokata narodna masa so mnogu zadkulisni igri.Dodeka svetkaat blicevi i snimaat kameri gledame siroki nasmevki,lagodna atmosfera,kvalitetno sampanjsko,a stom se spusti zavesata prikaznata e sosema druga. Srbija so ova nisto ne dobiva( voedno,tesko deka ke izgubi nesto ,???),osven poedincite koi smetaat deka potpisuvanjeto na SSP ke im donese pokacuvanje na rejtingot pred izbori. Sekoj covek nosi so sebe svoja prikazna,edna edinstvena prikazna. Od kade i da trgne,od pocetok,od sredina,od kraj,potpolno e seedno.Prikaznata e tuka,da se zavrsi ako e zapocnata,da se zapocne ako e zavrsena, da se zaokruzi ako e nepotpolna.Toa e samo prikazna za onoj koj ja raskazuva,bez ogled na temata,likovite,vremeto,mestoto,nacinot...Taka,ovaa predstava e vsusnost prikazna za onie koi ja kreirale. Preporaka do gledatelot e koga ke ja gleda ovaa prikazna,da si ja gleda i svojata prikazna.Da go gleda svojot nemiren son,svojata neostvarena zelba,svojot kosmar,svojata utrinska gimnastika i svojot ljubopiten komsija,svojot komarec koj mu zui okolu umornata glava,svojata panika bidejki go ceka novo utre, i na kraj svojata, i pomalku zaednickata, istorija,nasata balkanska istorija so mnogu raneti i ludi,koja po kojznae koj pat se povtoruva,dodeka na celiot svet nie samite mu predstavuvame samo mala nelagodnost na patot,pa ponekade i zapnat, i prodolzat....Bez nas ?! Изменето од Duduk - 01.Мај.2008 во 11:56 |
||||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pa ti si bil poeta bre.
sto ne s prijavis za struskite veceri na zalopojkite? |
||||
Duduk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nedelko...eve ti eden link koj,veruvam, ke gi resi site tvoi nedoumici,duhovno ke te prosvetli i ke ti otvori novi vidici i ke ti dade novi soznania :
http://n.ethz.ch/student/stadleja/ |
||||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сигурно го има ова видено и сега му е срам... |
||||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
bas go nemam videno i nema ni da go vidam. a ti baba vanjgo, pardon delijo, da ti pustam li i jas eden link moze?
link obavezno skrolaj do dole. |
||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да престанете со меѓусебни препукувања....не ја Злоупотребувајте темата!!!
|
||||
Duduk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Molam za objektivnost i nepristrasnost.
Vo konkrektniov slucaj komentirav strogo na tema, za sto od strana na odreden clen mi e vozvrateno so provokacija.Od moja strana e neprifatlivo da se deli kolektivna krivica,tuku treba da se sankcionira inicijatorot na toa "prepukuvanje". Blagodaram. |
||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
odredeniot clen izgleda ima posebni privilegii, se mu e dozvoleno
|
||||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 75> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |