IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - BREAKING NEWS......!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

BREAKING NEWS......!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 75>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 4,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Статус: Офлајн
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:25
и...што направив???...не те разбирам...
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
trebo.r.a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2008
Поени: 356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 01:03
Originally posted by moira moira напиша:

Сега ке те замолам да ме прочиташ и да го разбереш она што ти го кажувам, а не самиот да си ги толкуваш работите, дали по свое видувње, дали поради некој бес којшто го имаш, дали од нешто друго, не ни сакам да навлагам и да нагаѓам, но навистина сакам да ме разбереш правилно.

Никому не наредувам што ке каже, како што може да се забележи, но секако имам право да го дадам своето мислење и не очекувам да се сложиш со мене, и не ми е јасно каде виде наредба во мојот пост. Или ти сето она што не е во рамките на твојот светоглед го разбираш за навреда, наредба и угнетување.

А за секоја навреда упатена кон заедничката Татковина и те како ке реагирам!

Немој да очекуваш дека ке седам, ке читам како некој ми ја погани Татковината и дека нема да реагирам!

За каков феудализам ни говориш? За оној во којшто живееш по своја воља?

Ние не живееме во феудализам, а уште помалку, како го нарече она...комунистичко-феудално општество, затоа што ако живеевме во такво општество, кое не е ни познато како уредување, ниту како терминологија, но можеби во оние ''новосоздадените'' учебници, според кои ти си учел и постои, ТИ немаше ни да учествуваш на форумов, ниту пак ке можеше во секој втор пост да плукаш и да провоцираш.

И престани со демагогијата која постојано ја шириш на форумов дека вам државата ништо не ви дала и дека сите права ви се ускратени. Стануваш дегутантнен и помалку досаден.

Доколку имаш аргументи за тоа, дај кажи ги, да ги слушнеме, да подискутираме, а не овака само плукаш, а не знаеш зошто.

Што очекувате од Македонија?

Што повеке треба да ви се даде од веке даденото?

И што ти си направил за Македонија?

И докога ке эборувате ВИЕ/НИЕ?

Кој сте тоа ВИЕ и само ВИЕ ли постоите во државава?

Во врска со твоето банирање коешто го споменуваш, тоа задоволство нема да ти го удоволам, не гледам причина за да го сторам истото.

И една добронамерна порака до тебе: Не очекувај да го добиеш она што никогаш не си го дал. Не очекувај некој да те почитува ако не го почитуваш и ти другиот.

Секому според заслугите... порано или подоцна...

nije nemame nikakov i nad nikogo bes netrplivosta vasha se gleda na sekoj cekor.vije ste eden marod shto samo vije shto ce kazete i taka treba da bidi poglednete naokolu ostanavte samo vije izolirani i sami.vije imate pravo dago dadete vasheto mislenje problemot e vo toa shto nije nemozeme dago dademe nasheto mislenje nesum znael deka ushte vladee komunizmot na ovoj forum.e ova e toa ti shto go narekuvash svoja volja,koja volja koga nemozam preku internet dase iskazam a kamoli nekade licno jas da sum kazel neshto.feudalnoto-komunisticko opshtestvo go turivme vo 2001 toa ureduvanje itekako beshe ili slicno na toa vo nashata tatkovina a ti izglea nesi ni zivuvala vo makedonija pa zatoa netise nekoi raboti ni tolku jasni.edinstvenata demagogija shto ja shiret nekoj na ovoj forum ste vije so vasheto vredzajne na se i seshto shto neje makedonsko.posho sakashe nekoi argumenti pa eve nekolku shto mislish za 90 tite godini koga se gradea nasekade crkvi niz zapadna makedonija so drzavni pari ili pak receno so moi i tvoi pari a na drugata strana nitu edna dzamija neje izgradena so drzavni pari.kako cemi objasnish ako na branitelite makedonci im se dodeli penzija od drzavni pari a na ona nishto.ako eden ne makedonec se zapishe vo redno morashe da plati potkup za upis shto nebeshe slucaj so vas.drzavna rabota najcesto se dobivashe ili ako go premenish prezimeto ili da rabotish kako kodosh. zamini nekogash niz zapAdna makedonija pa da vidish kolku narod e ostanat tamu i kolku fabriki se izgradeni.se shto imame steknato e so nash kapital a makedonija nishto neni ima dadeno.ili pak ako gresham popravime .ama toa e realnosta.
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 01:39

Европската унија попушти, со широка насмевка во Луксембург го потпиша договорот за стабилизација и асоцијација со Србија.

Ништо помала насмевка немаа ниту Србија, ниту пак, Словенија, како претседавач. Сите се едногласни, ова е весел, среќен ден за Србија и ЕУ.

За Хавиер Солана, Србија е клучната земја на западен Балкан, тоа е голема земја на историјата, културата, интелектуалниот капацитет.

Се обраќам на младата генерација во Србија, рече Солана. Ова ви е вам куќата, Европа, ајде тој ден да го направиме да дојде што поскоро.

„За мене ова е важен ден за српскиот народ и европските народи, а и лично за мене. Јас сум многу поврзан со овој момент, работев за него и среќен сум што се случи. Голем дел од професионалниот живот го посветив за постигнување стабилност на Балканот и без сомнение Србија е клучен играч во случајов. Тоа што Србија е поблизу до ЕУ, ми претставува големо задоволство“, изјави Хавиер Солана, еврокомесар.

Тадиќ, српскиот претседател ја увери Европа дека ќе соработува со Хашкиот трибунал, затоа што имплементацијата на договорот зависи токму од Хаг. Всушност, договорот еднаш беше одложен заради тоа.

„Ми претставува голема чест и задоволство што денеска учествував на потпишувањето на договорот за стабилизација и асоцијација меѓу Србија и ЕУ. Оваа спогодба е првиот официјален договор кој Србија го има со ЕУ“, рече Борис Тадиќ, претседател на Србија.

Србија денеска, отворено ги соопшти амбициите. До крајот на годината да стане кандидат за членство, да се укинат визите.

Веќе е јасно, Србија самоуверено почнува да граби кон Европа, силно поддржана од ЕУ која пред изборите ја прати пораката дека ја сака онаа Србија што е демократска и проевропска.

Во тој контекст во европскиот се гледа и Македонија, токму заради тоа Брисел инсистира на исполнување на осумте бенч-маркс или приоритети и решавање на спорот за името.29.04.2008 19:37

Кон врв
nedopirliviot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2008
Поени: 220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliviot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 01:51
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

и...што направив???...не те разбирам...

Не е во прашање дека нешто имаш направено, како што не е во прашање дали си албанка или македонка.
Прашање и констатација е дека сепак живееш во Македонија, а во тоа нема и не гледам ништо лошо.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 17:45
И Тадиќ ќе го снајде Ѓинѓиќ...   
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 23:25
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

И Тадиќ ќе го снајде Ѓинѓиќ...   

Ili Kostunica ke go snajde Milosevic.
Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 07:29
Originally posted by xxll xxll напиша:

Европската унија попушти, со широка насмевка во Луксембург го потпиша договорот за стабилизација и асоцијација со Србија.

Ova e uste edna proekcija na semokniot reziser ...nisto poveke.Teatarska predstava,odnosno maska za sirokata narodna masa so mnogu zadkulisni igri.Dodeka svetkaat blicevi i snimaat kameri gledame siroki nasmevki,lagodna atmosfera,kvalitetno sampanjsko,a stom se spusti zavesata prikaznata e sosema druga.
Srbija so ova nisto ne dobiva( voedno,tesko deka ke izgubi nesto ,???),osven poedincite koi smetaat deka potpisuvanjeto na SSP ke im donese pokacuvanje na rejtingot pred izbori.

Sekoj covek nosi so sebe svoja prikazna,edna edinstvena prikazna. Od kade i da trgne,od pocetok,od sredina,od kraj,potpolno e seedno.Prikaznata e tuka,da se zavrsi ako e zapocnata,da se zapocne ako e zavrsena, da se zaokruzi ako e nepotpolna.Toa e samo prikazna za onoj koj ja raskazuva,bez ogled na temata,likovite,vremeto,mestoto,nacinot...Taka,ovaa predstava e vsusnost prikazna za onie koi ja kreirale.
Preporaka do gledatelot e koga ke ja gleda ovaa prikazna,da si ja gleda i svojata prikazna.Da go gleda svojot nemiren son,svojata neostvarena zelba,svojot kosmar,svojata utrinska gimnastika i svojot ljubopiten komsija,svojot komarec koj mu zui okolu umornata glava,svojata panika bidejki go ceka novo utre, i na kraj svojata, i pomalku zaednickata, istorija,nasata balkanska istorija so mnogu raneti i ludi,koja po kojznae koj pat se povtoruva,dodeka na celiot svet nie samite mu predstavuvame samo mala nelagodnost na patot,pa ponekade i zapnat, i prodolzat....Bez nas ?!

Изменето од Duduk - 01.Мај.2008 во 11:56
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 08:26
pa ti si bil poeta bre.

sto ne s prijavis za struskite veceri na zalopojkite?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 08:57
Nedelko...eve ti eden link koj,veruvam, ke gi resi site tvoi nedoumici,duhovno ke te prosvetli i ke ti otvori novi vidici i ke ti dade novi soznania :

http://n.ethz.ch/student/stadleja/
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 20:18
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

Nedelko...eve ti eden link koj,veruvam, ke gi resi site tvoi nedoumici,duhovno ke te prosvetli i ke ti otvori novi vidici i ke ti dade novi soznania :

http://n.ethz.ch/student/stadleja/

Сигурно го има ова видено и сега му е срам...   
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 00:15
bas go nemam videno i nema ni da go vidam. a ti baba vanjgo, pardon delijo, da ti pustam li i jas eden link moze?

link

obavezno skrolaj do dole.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 00:10
Да престанете со меѓусебни препукувања....не ја Злоупотребувајте темата!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 00:16
Molam za objektivnost i nepristrasnost.
Vo konkrektniov slucaj komentirav strogo na tema, za sto od strana na odreden clen mi e vozvrateno so provokacija.Od moja strana e neprifatlivo da se deli kolektivna krivica,tuku treba da se sankcionira inicijatorot na toa "prepukuvanje".
Blagodaram.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 10:19
odredeniot clen izgleda ima posebni privilegii, se mu e dozvoleno
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 75>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,137 секунди.